Αναπαραγωγή Πιάνουν μύκητες τα αυγά μέσα στους σπόρους;

manoskriti74

PB New Member
Εγγραφή
9 Μαρ 2019
Μηνύματα
62
Καλησπερα δεν ξερω αν υπαρχει σαν θεμα αλλα λιγο που το εψαξα δεν βρηκα κατι. Λοιπον ηθελα να ρωτησω πως ειναι η καλυτερη αποθηκευση αυγων ως οτου γυρισουν στην φωλια. Τωρα τα εχω μεσα σε σπορους αλλα καποιος μου ειπε οτι μπορει να πιασουν μυκητες. ευχαριστω
 
Αυτό μού το είπαν και σε μένα φέτος και να τα βάζω σε βαμβάκι, εγώ πάντως τόσα χρόνια σε σπόρους τα βάζω και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Αν τα βάζεις σε καθαρούς σπόρους και όχι από αυτούς που πετάμε από τής ταιστρες δεν τα χτυπάει ο ήλιος έχεις μία υγρασία περίπου 60% με 75% και θερμοκρασία 10 με 20 βαθμούς δεν θα έχεις κανένα θέμα, τα παραπάνω νούμερα είναι απο δικιά μου εμπειρία και με το δικό μου θερμόμετρο υγρασιομετρο οπότε αν κάποιος φίλος μπορεί να σου πει και τα πραγματικά όρια.
 
Βασικά μου είπε ότι μπορεί το αυγό να κρατάει υγρασία και να κολλήσουν πάνω οι σπόροι. Εν τέλει τι κάνουμε
 
Χρονια τα αυγα τα βαζουν οι εκτροφεις στα σπορια, δεν διαβασα ή ακουσα κανεις να εχει θεμα.
-Το θέμα έχει γίνει "λάστιχο" απο μια επισήμανση ενός Ιταλού κριτή εδώ και κάποια χρόνια.
Ο άνθρωπος είχε πεί οτι επειδή πολλοί απο του εκτροφείς και ιδιαίτερα αυτοί με τα πολλά πουλιά, δημιουργούν "αποθήκες" φύλαξης αυγών άλλοτε σε μικρά πλαστικά κουτιά, άλλοτε σε κάποιες πλαστικές θήκες που προορίζονται για τακτοποίηση μικροαντικειμένων (πρόκες, ούπα, βίδες κλπ.) πρέπει να δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στην πιθανή ανάπτυξη μυκήτων μιας και οι περισσότεροι τα άφηναν στους ίδιους σπόρους για όλη την αναπαραγωγική περίοδο, 2-3 ίσως και περισσότερους μήνες, και μάλιστα κλειστά για να μην σκονίζονται.
 
Αρα δεν συντρεχει λογος. Γιατι με το βαμβακι εχω καποιο θεμα. μου εχουν σπασει αυγα επειδη μετακινουνται

Το βαμβάκι δημιουργεί ανομοιογενή επιφάνεια, που ευνοεί την μετακίνηση των αυγών, κάτι που διαπίστωσες και εσύ με τραγικές επιπτώσεις. Οι σπόροι είναι η καλύτερη επιλογή, αρκεί να ανανεώνεις το στρώμα σπόρων από γέννα σε γέννα, διατηρώντας έτσι το επίπεδο καθαριότητας όσο πιο ψηλά γίνεται.
 
Back
Top