Γενικά Πιγκουίνος επισκέπτεται κάθε χρόνο τον άνθρωπο που του έσωσε τη ζωή

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sissy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Βουλιαγμένη
Κολυμπά 8.000 χιλ κάθε χρόνο για να δει τον 71 χρονών συνταξιούχο οικοδόμο και μερικής απασχόλησης ψαρά, ο οποίος τον έσωσε από σίγουρο θάνατο, αφού το πουλί είχε καλυφθεί με λάδια πετρελαίου. Ο άνθρωπος περιέθαλψε τον πιγκουίνο μέχρι που η υγεία του επανήλθε. Το πτηνό δεν ήθελε να τον αποχωριστεί, στη Βραζιλία όμως η κατοχή άγριων πτηνών ως κατοικίδιων θεωρείται παράνομη, έτσι αναγκαστικά το πουλί έπρεπε να επιστρέψει στη φύση.
Κάθε χρόνο, από το 2011 αυτό κολυμπάει και επιστρέφει για να δει τον σωτήρα του, χωρίς να επιτρέπει σε κανέναν άλλον να τον αγγίξει...
man-saves-penguin-returns-swims-5000-miles-18.jpg

... Δείτε τα συγκινητικά βίντεο πηγή

Πολύ συγκινητικό!
Οι κινήσεις του μου θυμίζαν παπάκι.
Κάποια τέτοια γεγονότα με κάνουν να νιώθω πως τα ζώα και τα πουλιά έχουν πιο πλούσιο συναισθηματικο κόσμο αλλά και νοημοσύνη από ότι πιστεύεται.

Απίθανος! Τους αγαπώ πολύ τους πιγκουίνους! upload_2016-3-10_10-49-18.webp :D

... στη Βραζιλία όμως η κατοχή άγριων πτηνών ως κατοικίδιων θεωρείται παράνομη...

Σίγουρα; Ίσως να έχει ψηφιστεί πρόσφατα αφού πούλησαν όλον τον Αμαζόνιο. 😱

; Πού τον πούλησαν;

Μεταφορικά το είπα Γιώργο. :D
Εννοούσα πως αιχμαλώτισαν μέχρι αφανισμού πολλά είδη παπαγάλων (και σχεδόν τα μισά σπίτια έχουν κι απο ένα πουλί πιασμένο-σε συνθήκες που δεν έχουν λόγω φτώχειας ούτε να το ταίσουν) και το μισό δάσος το πούλησαν στους υλοτόμους.

Πραγματικά συγκινητικό. Τα ζώα καταλαβαινουν τα πάντα και όταν τους προσφέρουμε την αγάπη μας απλόχερα, μας την ανταποδιδουν ακόμη πολλές φορές και με το κόστος της ίδιας τους της ζωής.

... Δείτε στο χάρτη την τεράστια απόσταση που διανύει!

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Πραγματικά εκπληκτικο! Τελικα αυτό το ισχυρό συναίσθημα, που δεν ξέρω τι όνομα να του δώσω, αψηφα μίλιακαιρικές συνθήκες! Δεν βρίσκω λόγια να εκφράσω τον θαυμασμο μου για αυτά τα υπέροχα πλασματα!

Back