Ασθένειες Πιθανή ασθένεια και αναπαραγωγή

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης yiorgis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

yiorgis

PB New Member
Εγγραφή
25 Μαρ 2019
Μηνύματα
4
Παιδιά καλησπέρα και καλώς σας βρήκα! Χαίρομαι που υπάρχει αυτό το forum μπας και ησυχάσω. Πριν απο ημέρες πήρα ένα νέο καναρινακι θηλυκό το οποίο ενώ είναι απίστευτα πυρωμενο έχει μια περίεργη συμπεριφορά δηλαδή πότε είναι απίστευτα ζωηρή και πότε κάθεται στο κλαδάκι με το σώμα στραμμένο προς τα κάτω. Επίσης όταν κάθεται στο κλαδάκι η ουρίτσα της πίσω πηγαίνει πάνω κάτω. Η φάση τωρα είναι η εξής. έκανα μια υγειηνη διατροφή την γνώρισα με τον αρσενικό τα ένωσα ζευγαρωσαν άπειρες φορές, έστρωσε τη φωλιτσα της και λογικά αν δεν έχει κάτι θα περιμένω και το πρώτο της αυγό. Και τώρα δεν ξέρω τι να κάνω. Να την αφήσω να δω πως θα συνεχίσει η ίδια και να αφήσω τη φωλια μέσα; να της κάνω κάποια θεραπεία; να της κάνω κάποια θεραπεία παράλληλα με την αναπαραγωγικη διαδικασία; Σας ευχαριστώ πολύ!
 
Και τώρα δεν ξέρω τι να κάνω.
Γιώργο φοβάμαι ότι δεν υπάρχουν αρκετά περιθώρια τώρα σε αυτό το δίλημμα. Αυτό που πρέπει να σε απασχολεί περισσότερο είναι η υγεία των πουλιών διότι αν όντως ήταν άρρωστο το θηλυκό τότε κατά πάσα πιθανότητα είναι πλέον και το αρσενικό σου.

Αυτό το άρθρο είναι ένας πλήρης οδηγός αναπαραγωγής καναρινιών και θα σου πρότεινα να το διαβάσεις με προσοχή. Η πρώτη παράγραφος του οδηγού ξεκινάει έτσι:
Άρθρο αναπαραγωγή καναρινιών είπε:
Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι το ζευγάρι μας είναι εύρωστο και υγιές, ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει με επιτυχία την αναπαραγωγή και να αναθρέψει τους νεοσσούς μέχρι την πλήρη ανεξαρτητοποίησή τους.

Μερικές ερωτήσεις τώρα.
Πριν απο ημέρες πήρα ένα νέο καναρινακι θηλυκό
Πριν από πόσες ημέρες; Πρόλαβες να τηρήσεις - ολοκληρώσεις την καραντίνα στο πουλί;

πότε είναι απίστευτα ζωηρή και πότε κάθεται στο κλαδάκι με το σώμα στραμμένο προς τα κάτω. Επίσης όταν κάθεται στο κλαδάκι η ουρίτσα της πίσω πηγαίνει πάνω κάτω.
Οι κουτσουλιές της πώς ήταν όταν ήταν μόνη της; Έχεις κάνει κάποιον έλεγχο στο πουλί, έχεις κοιτάξει την κοιλιά του εάν υπάρχουν πρηξίματα ή αλλαγή χρώματος; Η αναπνοή του πως είναι;
 
Η αλήθεια είναι ότι δεν το σκέφτηκα γιατί όταν το πήρα το πουλάκι μου φάνηκε υγιέστατο, ζωηρό και δεν κατάλαβα να έχει κάτι. Τις τελευταίες ημέρες το έχω παρατηρήσει αυτό ενώ είναι μαζί με τον αρσενικό. Έχω γύρω στις 20 ημέρες. Δεν ξέρω αν βιάστηκα. Η διατροφή της προσπάθησα και προσπαθώ να είναι με αγνά υλικά σπιτική αυγοτροφη αυγό μήλο και διάφορα. Επίσης οι κουτσουλιές της μου φαίνονται νορμάλ όπως στην αρχή. Η αναπνοή της είναι ελαφρώς πιο βαριά. Συμφωνώ ότι με ενδιαφέρει η υγεία των πουλιών. Επειδή όπως πολύ σωστά είπες δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια να κάνω μια επίσκεψη σε έναν γιατρό; να της δώσω κάτι; να σταματήσω την αναπαραγωγικη διαδικασία;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Την τελευταία βδομάδα τα ένωσα γιατί είχε ακριβώς 7 ημέρες άρχιζε να μαζεύει χαρτάκια και νήμα.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θα τολμήσω να θέσω μια άλλη οπτική στο θέμα.
Εάν πήρες το θηλυκό πρόσφατα σημαίνει ότι αυτό το πουλάκι ήταν κάπου αλλού, σε άλλο περιβάλλον, μετά άλλαξε περιβάλλον και ήρθε στην κατοχή σου, το ίδιο πουλάκι πριν προλάβει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες έπρεπε ταυτόχρονα να "γνωρίσει" και ένα αρσενικό, και αφότου το γνώρισε, να προσαρμοστεί σε αυτή την συνθήκη, να χτίσει φωλιά να ζευγαρώσει, να κάνει αυγά, να κλωσήσει κλπ..

Όλο αυτό εμένα μου κάνει με ένα πουλάκι αρκετά.. Πιεσμένο.. Δεν μπορώ να πω ότι η συμπεριφορά του συνεπάγεται αρρώστια ή όχι.. Αυτό θα το πει ο πτηνίατρος..

Επειδή όπως πολύ σωστά είπες δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια να κάνω μια επίσκεψη σε έναν γιατρό; να της δώσω κάτι;

Πότε ειπώθηκε αυτό?

Εαν ήμουν στην θέση σου θα προσπαθούσα να διατηρήσω όσο περισσότερη ηρεμία θα μπορούσα, αποφεύγοντας τα περιττά άνοιξε κλείσε, πήγαινε-έλα στο κλουβί, περιορίζοντας τα σε αυτά της ανανέωσης τροφής, νερού κλπ.
Θα παρατηρούσα εκ του μακρόθεν την συμπεριφορά και των δυο πουλιών και εάν όντως έβλεπα καποια σημαντική αλλαγή, θα ακύρωνα την όλη διαδικασία και θα επισκεπτόμουν πτηνίατρο.

Με άλλα λόγια, παρατηρείς και μας κρατας ενήμερους.
 
Την τελευταία βδομάδα τα ένωσα γιατί είχε ακριβώς 7 ημέρες άρχιζε να μαζεύει χαρτάκια και νήμα.
Κοίτα... εγώ θα τα άφηνα έως κ αυτή την εβδομάδα να δω αν ξεκινήσει ωοτοκία. Αν όχι, σίγουρα θα διέκοπτα την προσπάθεια και θα συμβουλευόμουν πτηνίατρο.
 
Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για την πολύτιμη βοήθεια σας. Δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία και προσπαθώ σιγά σιγά να το βρω. Θα συμβουλευτω γιατρό και θα σας ενημερώσω σύντομα. 🙂
 
Back
Top