Ασθένειες Πιθανόν κοκκίδια σε κανάρα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης User22314
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
U

User22314

Guest
Καλησπερα και καλο μηνα με υγεια πανω απο ολα.Σημερα πηγα στη πτηνιατρο τη καναρα μου γιατι παρατηρησα μαυρες κουτσουλιες τον τελευταιο καιρο χωρις το ασπρο μερος.Μυρωδια δεν υπαρχει αλλα κατι δε μου πηγαινε καλα.Το εξετασε το πουλακι πηρε μια κουτσουλια με το στυλεο την εβαλε στο μικροσκοπιο δε βρηκε παρασιτα η κοκκιδια που εγω εκει παει το μυαλο μου.Βρηκε ομως οτι οι σποροι δεν ηταν καλα χωνευμενοι!Μου ειπε οτι δε βλεπει κοκκιδια αλλα μπορει να υπαρχουν στι συκωτι και εκει δεν μπορει ν τα δει.Μου ειπε για το esb 3 αλλα δεν υπαρχει πουθενα ελλειψη.Μετα μου ειπε το baycox το οποιο πηρα και μου ειπε 0,7ml στη ποτιστρα καλο ανακατεμα για 3 μερες μετα 7 μερες προβιοτικα.Αν δε φτιαξει μου ειπε να παρουμε κουτσουλιες και τις στελνει Γερμανια δεν θελω να πω τιμη αλλα ειναι τσιμπημενη.Τα φωτα σας απο ολους.Το baycox ειναι για ορνιθες ειναι σωστη η δισολογια???0,7 ml σε ποτιστρα 100ml.να το προχωρησω??Προβιοτικο μπορω να βαλω το levure μετα?Τα σκευασματα για καναρινια ειναι λιγο ακριβα και εχουν κ ελλειψεις στη κρητη.Ευχαριστω,συγνωμη για το μακροσκελες μηνυμα αλλα εχω αγχωθει.
 
Ποιο είναι το όνομα της Πτηνιάτρου; (επιτρέπεται να το πεις, αν μάλιστα δεν υπάρχει στη λίστα μας ίσως και να προστεθεί).
Υπάρχουν πρωτόκολλα αγωγής για κοκκίδια στο φόρουμ αν ψάξεις, αλλά πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να ακολουθήσεις τις οδηγίες της γιατρού.
 
@pyroferus Εχω χασει καναρινια απο κοκκιδια αλλα αυτη τη φορα η κοιλια της ειναι πεντακαθαρη και ειναι φουλ ζωηρο.
[automerge]1670011106[/automerge]
@ianos για το levure μου ειπε να παρω καλυτερα κτηνιατρικο προβιοτικο αλλα κανει 25 ευρω!Εκει τη γνωμη σας.Θα ανεβασω το ονομα με λεπτομερειες.
 
Μου ειπε για το esb 3 αλλα δεν υπαρχει πουθενα ελλειψη
Δεν υπάρχει πια το esb3.
Baycox δίνουν.
μου ειπε να παρουμε κουτσουλιες και τις στελνει Γερμανια δεν θελω να πω τιμη αλλα ειναι τσιμπημενη
Σιγά μην τις στείλει και στην Αμερική.
Με 35 ευρώ τις στέλνεις στο διαγνωστικό κέντρο στην Κομοτηνή. 30 για καλλιέργεια και 5 μεταφορικά. Και σου δίνουν οδηγίες από τηλέφωνο τι πρεπει να κάνεις.
Στο μικροσκόπιο δεν φενεται τίποτα. Χρειάζεται καλλιέργεια. Και νομίζω ότι όλοι εκεί τις στέλνουν.
Τίποτα δεν θα δώσεις πριν κάνεις καλλιέργεια.
Θα μας βοηθούσε πολυ να μας πεις ποιο εξυπνοπούλι σου είπε αυτές τις μπαρουφες για να ξέρουμε οι υπόλοιποι στο μέλλον.
Καλημερα.
Ελπίζω να βοήθησα.
 
@PantelisTsΑΑκολουθησα τη συμβουλη του φιλου ποιο πανω οπως μου ειπε ακολουθησα τις οδηγιες της πνηνιατρου.Αλλη μια μερα baycox και τελος.Τωρα η απαντηση σου ειλικρινα με εχει αφησει αφωνο.Ζηταω βοηθεια για να εχω και μια δευτερη γνωμη και συ μου λες για εξυπνοπουλια και μπαρουφες κτλ.Αν θες να σου δωσω το τηλ να της το πεις εσυ.Εγω πηγα εβαλε τις κουτσουλιες στο στυλεο στο μικροσκοπιο ημουν μπροστα βρηκε αχωνευτη τροφη δεν βρηκε καποιο παρασιτο αλλα επειδη εδω και καιρο οι κουτσουλιες ειναι στον πατο ολα σαν μια μαυρη επιφανεια μου ειπε αυτο με το φαρμακο και αν δεν φτιαξουν για γερμανια.Το πηγα και σε εκτροφεα και μου ειπε πιθανον κοκκιδια βλεποντας το κλουβι.Δηλ για σενα ειναι αχρηστη κακως πληρωσα και μου ζητατε ποιο πανω να δωσω και τα στοιχεια της.Ε δε παμε καλα καθολου.
[automerge]1670108733[/automerge]
@ianos ευχαριστω για τη βοηθεια ακολουθησα αυτο που μου ειπες.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@vag18 δεν καταλαβαίνω το ύφος σας;! Ο @PantelisTs είπε την γνώμη του και εγώ συμφωνώ μαζί του, τα κοκκιδια είναι μονοκύτταρα παράσιτα και χρειάζεται καλλιέργεια για να διαπιστώσουμε αν υπάρχει μόλυνση! Και η ίδια η γιατρός σου είπε μάλλον κοκκιδια δεν ξέρω. Όταν πας σε ένα γιατρό δεν περιμένεις να σου δώσει φάρμακο για κάτι υποθετικό ( το οποίο μπορεί να διαπιστωθεί με καλλιέργεια). Επίσης τα αγχονευτα σπόρια από πότε χρειάζεται μικροσκόπιο για να τα δούμε; Άσε που δεν νομίζω καν να είναι σύμπτωμα κοκκιδιων.
Μου ειπε οτι δε βλεπει κοκκιδια αλλα μπορει να υπαρχουν στι συκωτι και εκει δεν μπορει ν τα δει

Ο Παντελής μια χαρά βοήθεια σου προσφέρει
Ζηταω βοηθεια για να εχω και μια δευτερη γνωμη και συ μου λες για εξυπνοπουλια και μπαρουφες κτλ.
Μπαρουφες;; Που;;
Με 35 ευρώ τις στέλνεις στο διαγνωστικό κέντρο στην Κομοτηνή. 30 για καλλιέργεια και 5 μεταφορικά. Και σου δίνουν οδηγίες από τηλέφωνο τι πρεπει να κάνεις.
Εδώ αυτό ακριβώς θα κάνεις! Στέλνεις κουτσουλια σου κάνουν τον έλεγχο και σου δίνουν και οδηγίες για τα φάρμακα. Άκου εκεί Γερμανία...
 
τα κοκκιδια είναι μονοκύτταρα παράσιτα και χρειάζεται καλλιέργεια για να διαπιστώσουμε αν υπάρχει μόλυνση!
Μια επιφύλαξη: Η Δουκάκη έχει δει ωοκύστες στο μικροσκόπιο (χωρίς καλλιέργεια), τουλάχιστον έτσι μου είπε. Και το δείγμα ήταν απλά κουτσουλιά που τη μάζεψε εκείνη την ώρα. Βέβαια έχω ακούσει (δυστυχώς δεν θυμάμαι από ποιον) ότι οι ωοκύστες φαίνονται καλύτερα (μάλλον με μεγαλύτερη πιθανότητα) στις μεσημβρινοαπογευματινές κουτσουλιές των πτηνών γιατί τότε αποβάλλονται περισσότερες...αν ισχύει, τότε θα έχει προφανώς να κάνει με τον κύκλο ζωής και τους βιόρυθμους των παρασίτων, αλλά όπως καταλαβαίνεις, με δεδομένη την πιθανότητα το κλουβί να καθαρίζεται το πρωί, μπορεί να σημαίνει ότι και οι κουτσουλιές (κι επομένως τα δείγματα) να είναι περισσότερες στις μεταμεσημβρινές ώρες στον πάτο του κλουβιού.
 
Μια επιφύλαξη
Έχετε δίκιο 😊σε πιο προχωρημένο στάδιο φαίνονται αυτά. Απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση
δε βρηκε παρασιτα η κοκκιδια που εγω εκει παει το μυαλο μου
Οπότε χρειάζεται η καλλιέργεια για να το διαπιστώσουμε
 
Όπως το λέει ο @ianos πιο πάνω είναι, μπορεις να διαπιστώσεις κοκκίδια και στην εξέταση της κουτσουλιάς στο μικροσκόπιο όταν βρίσκονται σε συγκεκριμένα στάδια της ανάπτυξης.
Έτσι όταν υπάρχει αυξημένος πληθυσμός σε έναν οργανισμό κάποια θα τα δεις και στο μικροσκόπιο μιας και θα είναι σε κατάλληλη φάση για παρατήρηση.
 
Νομίζω ότι το παράλογο είναι αυτό
Αν δε φτιαξει μου ειπε να παρουμε κουτσουλιες και τις στελνει Γερμανια δεν θελω να πω τιμη αλλα ειναι τσιμπημενη
την στιγμή που μπορεί να γίνει εξέταση της κουτσουλιάς σε προσιτές τιμές σε διαγνωστικό κέντρο στην Ελλάδα, όπως αυτό της Κομοτηνής.
 
@meniam Οταν παω σε ενα πνηνιατριο και η απαντηση απο μελος σας ειναι
Σιγά μην τις στείλει και στην Αμερική.
Με 35 ευρώ τις στέλνεις στο διαγνωστικό κέντρο στην Κομοτηνή. 30 για καλλιέργεια και 5 μεταφορικά. Και σου δίνουν οδηγίες από τηλέφωνο τι πρεπει να κάνεις.
Στο μικροσκόπιο δεν φενεται τίποτα. Χρειάζεται καλλιέργεια. Και νομίζω ότι όλοι εκεί τις στέλνουν.
Τίποτα δεν θα δώσεις πριν κάνεις καλλιέργεια.
Θα μας βοηθούσε πολυ να μας πεις ποιο εξυπνοπούλι σου είπε αυτές τις μπαρουφες για να ξέρουμε οι υπόλοιποι στο μέλλον.
Εσενα σου φαινεται ευγενικο να βγαζει αχρηστη μια πτηνιατρο!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@vag18 όπως έχει ειπωθεί, ο γραπτός λόγος πολλές φορές παρεξηγείται ακόμα κ όταν υπάρχει η καλύτερη πρόθεση να βοηθηθεί ο θεματοδοτης. Όπως νομίζω συμβαίνει κ εδώ. Ο Παντελής σου το είπε με σκοπό να μην μπεις σε έξοδα που μπορείς να αποφύγεις. Το ζητούμενο ήταν η συμβουλή κ η βοήθεια σε εσένα κ όχι μην προσβληθεί η πτηνιατρος που μπορεί να έκανε σωστή ή όχι διάγνωση. Από κει κ πέρα εύχομαι περαστικά στο καναρινάκι σου.
Στο φόρουμ αναφορικά με την κοκκιδιωση υπάρχει κ αυτό το άρθρο
 
@vag18 Καλέ μου άνθρωπε εγώ δεν τα έχω με εσένα. Με τους "γιατρους" που εκμεταλλεύονται καταστάσεις τα "έχω"..
Με έχουν εκμεταλλευτεί και μένα στο παρελθόν όταν δεν ήξερα τίποτα για αυτό εκνευρίζομαι όταν άκουω περιπτώσεις σαν την τη δική σου. Και ξέρω ότι τα χρήματα που ζητουν είναι πολλα. Κ κανεις δεν τα έχει.
Εσυ δε μου έφταιξες σε κάτι. Προς Θεου.
 
@PantelisTs Ολα καλα μην αγχωνεσαι απλα και γω εχω χασει πουλια και ζητησα βοηθεια ειπα οτι ειμαι αγχωμενος εκθετοντας το θεμα και εσυ προσπαθησες να με βοηθησεις οπως βλεπω τελικα ισως εγω δεν το επιασα απ την αρχη.Ολα καλα.Σταυρουλακη ισμηνη ονομαζεται Εχει και βιντεο στο youtube με σεμιναριο σε εκτροφεις νομιζω ειναι πτηνιατρος μικρων και εξωτικων ζωων.60 ευρω η αποστολη στη γερμανια.Αλλα με το baycox εστω και αν ειναι λιγες μερες οι κουτσουλιες εγιναν σχεδον οπως ειναι οι κανονικες!
 
Back
Top