Γενικά Πιστοποιητικό καλής υγείας πτηνού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stfns
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Για όσους δεν γνωρίζουν πως είναι σας παραθέτω την παρακάτω εικόνα.


Περα απο τα χλαμυδια αλλα και το φυλο,τι αλλο πιστοποιει το συγκεκριμενο εγγραφο Στεφανε;
Το κοστος ειναι 50 ανα πτηνο;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Περα απο τα χλαμυδια αλλα και το φυλο,τι αλλο πιστοποιει το συγκεκριμενο εγγραφο Στεφανε;
Το κοστος ειναι 50 ανα πτηνο;

Την ύπαρξη ή απουσία οποιασδήποτε ασθένειας. Άν προσέξεις στο Result δεν αναγράφει τίποτα. Δεν γνωρίζω για ποιό λόγο γίνεται ξεχωριστή αναφορά στα χλαμύδια. Στην δική μου περίπτωση η πτηνίατρος ήθελε να αποκλείσει την ύπαρξη ορνίθωσης. Επειδή δεν είναι εφικτός ο έλεγχος για την συγκεκριμένη ασθένεια με απλή εξέταση κουτσουλιών, που έγινε ούτως ή άλλως στο κτηνιατρικό κέντρο Πειραιά, στείλαμε νέο δείγμα στην Ολλανδία για περαιτέρω έλεγχο. Το κόστος για τον συγκεκριμένο έλεγχο είναι 50 ευρώ ανά πτηνό.
 
Για κάθε είδους πουλάκι το κόστος είναι το ίδιο;

Δεν το γνωρίζω, αλλά η αν η @Αnnaplat μας αναφέρει το κόστος εξέτασης για το cockatiel της ενδεχομένως να βγάλουμε ένα συμπέρασμα. Επίσης με ένα τηλεφώνημα στο κτηνιατρικό κέντρο Πειραιά θα λυθεί η απορία.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Την ύπαρξη ή απουσία οποιασδήποτε ασθένειας.
Νομίζω ότι η ανεύρεση χλαμυδίων χρειάζεται δείγμα αίματος και αποτελεί γενικά μια πολύ δύσκολη και λεπτή εξέταση.
Ενδεχομένως λοιπόν το ταξίδι στην Ολλανδία να οφείλεται σε κάτι πιο εξειδικευμένο,το οποίο προσφέρει διάγνωση μέσω δείγματος κουτσουλιών, αν στείλατε κουτσουλιές και οι δύο, διότι δεν είναι απολύτως σαφές.

Στην περίπτωση που στείλατε όμως θα περίμενα μια συγκεκριμένη και οριοθετημένη απόρριψη κάποιων παραγόντων διότι αδυνατώ να πιστέψω οτι οποιοδήποτε μικροβιακό φορτίο φέρει ένα πτηνό, φαίνεται στις κουτσουλιές του.Ασθένειες γαστρεντερικού ναι, οι υπόλοιπες όμως;
 
Δημήτρη μήπως γνωρίζεις αυτό που ρώτησε η Ζωή ;
Δεν έχω ιδέα.Φαντάζομαι σε παπαγάλους θελει pedigree και βιβλιάριο υγείας. Τα περιστέρια μπορεί να είναι επίσης οργανωμένα και τα καναρίνια στην ζούλα.
 
Back
Top