Φροντίδα Πλαστικές ή ξύλινες πατήθρες;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης stzark
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

stzark

PB Member
Εγγραφή
30 Αυγ 2007
Μηνύματα
183
Πόλη
Περιστέρι
Τι θα ηταν προτιμοτερο να υπαρχει μεσα σ ενα κλουβι, κλαδακια η πλαστικα (κλαδακια); Επειδη εχω στην αυλη μου 2 δεντρα λεω να κοψω κλαδακια και να αντικαταστησω τα ηδη υπαρχοντα (πλαστικα). Εχω μια συκια και ενα πευκο; Ποιο να προτημισω; υπαρχουν καποιοι κινδυνοι;
 
Τα πλαστικά είναι καλύτερα από άποψη υγιεινής. Προσωπικά, αν και δεν τα χρησιμοποιώ πολύ, προτιμώ τα ίσια από αυτά που είναι απομίμηση κλαδιού. Τα ξύλινα θεωρώ ότι είναι καλύτερα για το πουλί από ό,τι τα πλαστικά, αλλά χρειάζονται σχολαστική καθαριότητα. Καλό πλύσιμο - απολύμανση και ψεκασμό με κάποιο σπρέι για τα παράσιτα.

Λέγοντας ξύλινα εννοώ αυτά που υπάρχουν στο εμπόριο για το σκοπό αυτό. Εάν θέλεις να φτιάξεις μόνος σου βάζοντας κλαδιά από κάποιο δέντρο, να αποκλίσεις τα κωνοφόρα και επίσης όλα όσα βγάζουν ρετσίνι ή άλλου είδους εκκρίσεις από τον κορμό και τα κλαδιά τους. Εννοείται ότι και αυτά χρειάζονται πολύ καλό καθαρισμό και απολύμανση
 
Υπαρχουν ειδικα σπρέι για τα παράσιτα στην αγορα; Η θα μπορουσα να χρησιμοποιησω και πετρελαιο για απολυμανση; 😕
 
Και αυτό καλό αρκεί να μείνουν αρκετό καιρό μακριά από το πουλί για να αποβάλουν εντελώς τη μυρωδιά του πετρελαίου.
 
Αν ακολουθησω τη μεθοδο του πετρελαιου καθε ποσες μερες χρειαζεται επαναληψη της απολυμανσης;
 
απολύμανση και ψεκασμό με κάποιο σπρέι για τα παράσιτα.
Σε αυτή την περίπτωση θα έλεγα σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του εκάστοτε προϊόντος. Με το πετρέλαιο τώρα… 🙄 μόλις τελειώσουν τα καύσιμα.
Αστειεύομαι φυσικά αλλά δεν έχω απάντηση.
 
κατα την αποψη μου, που πιστευω οτι ειναι μια γενικη αληθεια, οι πλαστικες προσφερουν καλυτερη υγιεινη κ ευκολο καθαρισμα!
αλλα ισως οι ξυλινες ταιριαζουν περισσοτερο στο φυσικο περιβαλλον των πουλιων!
 
Γι αυτο ακριβως το λογο ρωταω, το ζητουμενο ειναι να ειναι τα πουλακια οσο γινεται πιο κοντα στο φυσικο περιβαλλον τους, αλλα παντα με ασφαλεια για την υγεια τους.
 
Η κουβέντα μου θύμισε την δίαιτα που τρώμε ότι μας κατέβει (γλυκά, κοψίδια κ. Α.) και στο τέλος παραγγέλνουμε κι ένα αναψυκτικό light.
Εγώ θα έλεγα ανάλογα με το κλουβί-κλούβα να μπουν και τα σχετικά ξυλάκια πλαστικά ή ξύλινα.
Έχω δει κλουβί-ζευγαρώστρα με πλαστικές ταΐστρες, ποτίστριες, φωλιές, διακοσμητικά φυτά, πάτους, πορτάκια και στο τέλος μπήκαν και οι ξύλινες πατήθρες για να αισθάνεται το ζευγάρι πιο κοντά στη φύση! :D
Περιμένω σχόλια...
 
Νίκο οι ξύλινες πατήθρες κατά την άποψή μου δεν προσφέρουν τόσο μια πιο φυσική αισθητική, αλλά και μια πιο φυσική αίσθηση για το πουλί σε ό,τι αφορά στο θέμα "πάτημα". Εξυπηρετούν όμως και πρακτικούς σκοπούς:

Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ πατήθρες της ίδιας διαμέτρου αλλά μια του 1εκ. και μια των 1,2εκ. (όταν υπάρχουν δύο). Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται το κλείσιμο των δακτύλων πάντα στο ίδιο σημείο, μεγαλώνουν τα νύχια αργότερα από ότι συνήθως, καθώς επίσης και το ράμφος.

Τις θεωρώ λοιπόν πιο πρακτικές, πιο βολικές για το πουλί και πιο συμβατές στη δική μου αισθητική τουλάχιστον. Μπορεί να τις έχω συνηθίσει κιόλας. :)

Όλα αυτά βέβαια με μία προϋπόθεση: Τον πολύ πιο σχολαστικό καθαρισμό σε σχέση με τις πλαστικές.
 
Χρησιμοποιω... Και συστηνω.. Ξυλινες... Ειδικα αν ειναι κλαδακια ακομα καλυτερα(γνωμη μου). Για τους λογους που αναφερει και ο παππους Σταυρος! (ανατομικα.. Κλαδακια-πατηθρες;) :D... 😀...Χρειαζεται ομως μια ιδιαιτερη επιμονη στην καθαριοτητα. Τωρα οσο για τα δεντρα στην αυλη σου(συκια πευκο) τα βρισκω και τα δυο ακαταλληλα.. Αναζητησε κατι αλλο.:)
 
Ευχαριστω πολυ, εχεις να προτεινεις καποιο συγκεκριμενο δεντρο; :)
 
ΑΜΑΝ ΡΕ ΣΤΑΥΡΟΟΟ
ΔΕΝ ΥΠΟΦΕΡΕΣΕ ΠΙΑ
ΒΑΛΕ ΞΥΛΟ ΙΡΟΚΟ Η ΔΡΥΣ
 
Συγκεκριμενο;(μαονι...😀)!:D... 😀... 😀 Οχι, δεν εχω καποιο στο μυαλο μου... Το λεω απλα γιατι το πευκο εχει ρετσινι.. Και η συκια οσο ειναι χλωρη... Το ''γαλα''της ειναι ερεθιστικο.. Και οταν στεγνωσουν τα ξυλακια.. Παλι, δεν εχουν συμπαγη ξυλο.. Αυτο σημαινει μια καλη καβαντζα για δεκαδες μικροβιων και παρασιτων! 🙂
 
Γιατι βρε Ιωαννη μου, κακο ειναι να ρωταω και να μαθαινω; Αφου εχω πολλες αποριες. Μη μου μεινουν και αποθειμενα :)
 
Όποιος θέλει γράφει, ότι θέλει στα πλαίσια του θέματος και όποιος θέλει διαβάζει το θέμα που τον ενδιαφέρει και απορρίπτει τα υπόλοιπα αλλά και τους συντάκτες μηνυμάτων που δεν υποφέρονται.
 
ΣΤΑΥΡΕ stzark ΟΧΙ ΒΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ
ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑ ΠΡΙΝ
ΑΠΛΑ ΔΙΧΝΕΙΣ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙΣ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ .
ΑΜΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΚΑΙ ΨΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΙΤΕ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΛΛΑ
 
Διαβαζω, διαβαζω και ετσι ακριβως μου δημιουργουνται και οι αποριες. Καμια φορα η λεπτομερια κανει τη διαφορα, για να μη πω παντα και γινω απολυτος.
Ξερεις ποσες ερωτησεις εχω ακομα στο μυαλο μου αλλα το ψαχνω πρωτα και αν καταφερω να βρω ακρη θα τις κανω. Λογικα δε θα βρω :D... Οποτε επεται συνεχεια 🙄
 
Όποιος θέλει γράφει, ότι θέλει στα πλαίσια του θέματος και όποιος θέλει διαβάζει το θέμα που τον ενδιαφέρει και απορρίπτει τα υπόλοιπα αλλά και τους συντάκτες μηνυμάτων που δεν υποφέρονται.
 
Σε αυτή την περίπτωση θα έλεγα σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του εκάστοτε προϊόντος. Με το πετρέλαιο τώρα… 🙄 μόλις τελειώσουν τα καύσιμα.
Αστειεύομαι φυσικά αλλά δεν έχω απάντηση.


Δεν θα ήταν μια καλή ιδέα και το βραστό νερό όπως και το οινόπνευμα;
Εγώ τουλάχιστον χρησιμοποιώ το βραστο νερό..😕
 
Back
Top