Ασθένειες Πληγές στα πόδια του καναρινιού μου

alexisthes

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουν 2021
Μηνύματα
293
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, ξέρετε τι μπορεί να εξναι αυτες οι πληγές? Τι μπορώ να κάνω? Το απομονωσα.
 

Συνημμένα

  • IMG_20220611_181032.webp
    IMG_20220611_181032.webp
    13,4 KB · Προβολές: 65
Τελευταία επεξεργασία:
@MARY58 προληπτικά να βάλω κρέμα μπεταντιν και στα άλλα πουλιά που ήταν στον ίδιο χώρο αλλά δεν έχουν κατι στα πόδια?
 
προληπτικά να βάλω κρέμα μπεταντιν και στα άλλα πουλιά που ήταν στον ίδιο χώρο αλλά δεν έχουν κατι στα πόδια?
Όχι δεν χρειάζεται.
Πρέπει να τα παρακολουθείς για τυχόν συμπτώματα.
Τι μπορώ να κάνω?
Βάζε καθημερινά αλοιφή fucidin (από φαρμακείο) 3 φορές την ημέρα.
Αν υπάρχει ανοιχτή πληγή μπορείς να βάλεις αλοιφή betadine στην πληγή και μετά από2-3 μέρες να βάλεις fucidin.
Καθαριότητα στις πατήθρες και το κλουβί.
Τα μάτια του είναι εντάξει ?
Τρώει, πίνει, είναι ζωηρό ?
 
υπάρχει περίπτωση να κόλλησαν όλα?
Υπάρχει η πιθανότητα αλλά δεν είναι και σίγουρο για αυτό πρέπει να παρακολουθείς την κατάσταση τους.
 
@alexisthes όχι. Από ότι διαβάζω το μπεταντιν είναι για την μόλυνση, δεν είναι θεραπεία. Ακολούθησε τις οδηγίες του @ΙΩΑΝΝΗΣ κ είναι καλό σημάδι που είναι ζωηρό το πουλάκι κ έχει καθαρά μάτια, ράμφος. Θα πρέπει όμως να κανονίσεις επίσκεψη σε πτηνιατρο να έχεις σίγουρη διάγνωση.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ υπάρχει περίπτωση να κόλλησαν όλα?
Καλημέρα. Εύχομαι το πουλάκι να πάει καλά. Όσον αφορά στο ερώτημά σου, ναι, αν πράγματι πρόκειται για ευλογιά, υπάρχει περίπτωση και τα άλλα καναρίνια να έχουν κολλήσει είτε από το συγκεκριμένο πουλί, μέσω εκκρίσεων σάλιου ή / και υπολειμμάτων αίματος, αλλά επίσης υπάρχει περίπτωση να τους έχει μεταδοθεί από τον ίδιο φορέα, δλδ από κουνούπι.
Το ζήτημα του τι έχει ήδη συμβεί, θα φανεί στην πορεία των άλλων πτηνών όπως καταλαβαίνεις. Παρόλα αυτά σου γράφω το συγκεκριμένο μήνυμα προκειμένου να μειώσουμε τις πιθανότητες, αν δεν έχει μεταδοθεί ο Ιός, αυτό να συμβεί στο άμεσο μέλλον. Έτσι λοιπόν:
  • Απομονώνεις το συγκεκριμένο πτηνό σε ατομικό κλουβί. Το καθαρίζεις πάντοτε τελευταίο, ώστε τα χέρια σου να μην μεταδώσουν ιικό φορτίο στα άλλα κλουβιά. Το κλουβί του επίσης το τυλίγεις από παντού με τούλι, κουνουπιέρα, ώστε να μην κινδυνεύει να τσιμπηθεί από άλλο κουνούπι, το οποίο στη συνέχεια θα μολύνει τα άλλα σου καναρίνια.
  • Απομονώνεις όλα τα άλλα πτηνά που έχεις σε όσο το δυνατό δικά τους κλουβιά, ώστε να παρακολουθείς, καλύτερα, αν υπάρχει η δυνατότητα ένα κλουβί ανά πτηνό, και ομοίως τυλίγεις τα κλουβιά με τούλι για τους παραπάνω λόγους.
  • Αν και δεν είθισται να προτείνουμε αντιβιώσεις, απλά σου εφιστώ την προσοχή, ώστε αν υποπτευτείς ότι υπάρχει δευτερογενής λοίμωξη, λόγω πτώσης του ανοσοποιητικού του καναρινιού, έχε στο νου σου τον πλησιέστερο αξιόπιστο κτηνίατρο με γνώσεις, εμπειρία στην παθολογία πτηνών, ώστε να σου συστήσει αντιβίωση, όσο θα υπάρχει καιρός.
 
@MARY58 Καλησπερα, καλα είναι ευτυχως δεν μεγαλωσαν οι "πληγες", εδωσα βιταμινη Α, και εβαλα κρεμα μπεταντιν να μην εχω μολυνσεις, τρωει , πινει κανονικα, τα αλλα πουλια που ηταν μαζι του τα χωρισα κ αυτα σε αλλα κλουβια, εδωσα πολυβιταμινη και εβαλα στα ποδια μπεταντιν ...
 
@alexisthes εύχομαι να πάνε όλα καλά 🤞🤞🤞. Θα σου έλεγα να την κάνεις την επίσκεψη στον πτηνιατρο για να είσαι σίγουρος τι αντιμετωπίζεις κ το ποια φαρμακευτική αγωγή θα πρέπει να χορηγήσεις. Περαστικά του!
 
@ianos τωρα οχι γτ τα χωρισα σε αλλα κλουβια και δεν μπορω να τα βαλω όλα στην ραφιερα (δεν εχω αλλο χωρο), αυριο θα μου ερθει και η κλουβα εκτροφειου οποτε θα το κανω μια και καλη αυριο.
 
Back
Top