Ασθένειες Πληγή στα φτερά του καναρινιού

Στέλιος Β.

PB New Member
Εγγραφή
8 Φεβ 2015
Μηνύματα
241
Πόλη
Σαλαμίνα
Καλησπέρα παιδιά...
Το καναρίνι μου έχει μια πληγή στα φτερά που με απασχολεί και ήθελα να ζητήσω την βοήθειά σας...
Βλέπω ακόμα κάτι μαύρες κουκιδες στα φτερά της που μάλλον είναι ψείρες...

Τι με συμβουλεύεται να κάνω;

rsz__20160226_134641.webp
 
Είναι με άλλα πουλιά η μόνο του; Έχεις εξετάσει ο ίδιος το φτερό, το έχεις ανοίξει να δεις αν υπάρχει σπάσιμο, αν παραμένει λειτουργικό;
 
Να κοιτάξεις προσεκτικά το φτερό και αν χρειαστεί να βγάλεις και φωτογραφίες. Επίσης, να προσέξεις να μην το τσιμπάει το άλλο πουλί γιατί θα γίνει πολύ χειρότερο από ό,τι είναι.
 
Να κοιτάξεις προσεκτικά το φτερό
Πως θα το εξετασω;
Το άλλο πουλί είναι στην άλλη μεριά της ζευγαρώστρας με χώρισμα στην μέση... Έχω παρατηρήσει ότι μερικές φορές η ίδια η κανάρα τσιμπάει το μέρος αυτό
 
Εντάξει, εξέτασε το φτερό, βγάλε φωτό απο το φτερό και ανέβασέ τη στο φόρουμ. Έλεγξε τα μαύρα στίγματα για να καταλάβουμε τι είναι και τα λέμε παλι.
 
Υπάρχει περίπτωση όταν ανοίξω το φτερό του καναρινιού να του προκαλεσω ζημιά;

Μήπως να του βάλω bebetadin;
 
Αν κάνεις προσεκτικές κινήσεις, δεν θα προκαλέσεις ζημιά. Δυστυχώς για να μπορούμε να βοηθήσουμε από μακριά, θα πρέπει να ξέρουμε το μέγεθος του προβλήματος.

Διαφορετικά, το καλύτερο θα ήταν να πάρεις το πουλάκι να το πας σε κάποιο γιατρό για να εκτιμήσει σωστά την κατάσταση.
 
Αν κάνεις προσεκτικές κινήσεις, δεν θα προκαλέσεις ζημιά. Δυστυχώς για να μπορούμε να βοηθήσουμε από μακριά, θα πρέπει να ξέρουμε το μέγεθος του προβλήματος.

Διαφορετικά, το καλύτερο θα ήταν να πάρεις το πουλάκι να το πας σε κάποιο γιατρό για να εκτιμήσει σωστά την κατάσταση.
Ευχαριστώ για την βοήθειά... Θα προσπαθήσω να το εξετασω και θα ανεβάσω φωτογραφίες αν τα καταφέρω... Το betadin θα βοηθήσει ή πρώτα πρέπει να εξετασω το πουλί;
 
Δεν μπορώ να δω καλά, αλλά το ενδεχόμενο να είναι ματωμένες από τις φύτρες των φτερών που μοιάζει να βγαίνουν είναι υπαρκτό ή είναι κάτι άλλο;
Θα περιμένω τις φωτογραφίες που γράφεις να δω κι εγώ...
 
Το betadin θα βοηθήσει ή πρώτα πρέπει να εξετασω το πουλί;
Βοηθάει στην αποφυγή μολύνσεων του τραύματος για σύντομο χρονικό διάστημα, που συνήθως είναι αρκετό για να επουλωθεί. Όταν υπάρχει πρόβλημα στην επούλωση του τραύματος, το Bedatine δεν μπορεί να το αναγκάσει να επουλωθεί. Αυτό το διαχωρισμό πρέπει να μπορούμε να κάνουμε με την εξέταση.
 
το ενδεχόμενο να είναι ματωμένες από τις φύτρες των φτερών που μοιάζει να βγαίνουν είναι υπαρκτό ή είναι κάτι άλλο;
Γιάννη θα εξετασω το πουλί όταν βρω λίγο χρόνο και θα ανεβάσω φωτογραφίες ώστε λυθούν οι περισσότερες απορίες
 
Τί είναι η κυστη φτερου;
Ενα νεο φτερο που καθως αναπτυσσεται, εγκλωβιζεται μεσα στο δερμα του πουλιου και μεγαλωνει εσωτερικα. Αυτο προκαλει την κυστη, ειναι σαν φλεγμονη. Αυτη η κυστη πρεπει να σπασει κ να απελευθρωθει το φτερο. Αν προκειται για κατι τετοιο καλο ειναι να σε βοηθησει ενας κτηνιατρος ή καποιος με γνωσεις.
 
Back
Top