Φροντίδα Πληγωμένο περιστέρι στο μπαλκόνι

peristeristobalcony

PB New Member
Εγγραφή
22 Αυγ 2021
Μηνύματα
3
Πόλη
Νέα Ιωνία
Καλησπέρα,βρήκα σήμερα ένα περιστέρι στο μπαλκόνι μου,που έχει κάποιο θεμα με το πόδι του.Κουτσαίνει και το κρατάει στον αέρα.Κάποιες φορές το πατάει λίγο και αμέσως το μαζεύει πάλι.Του έβαλα ψίχουλα και νερό.Έφαγε ήπιε και τώρα το απόγευμα μετα απο αρκετές ώρες ξαναπήγε να φάει.Δεν πετάει,φοβάται,και μαλλον δε μπορεί λόγω του ποδιού.Πηγαίνει στην άκρη του μπαλκονιού,χοροπηδάει λίγο κουτσαίνοντας και γυρίζει πίσω.Τι μπορώ να κάνω;Είναι κρίμα να μείνει έτσι και να πέσει κάποια στιγμή κάτω.Το πιο πιθανό αν πέσει,να σκοτωθεί,ή απο αυτοκίνητο ή να το φάει καμια γάτα.Δεν έχω ιδέα απο περιστέρια,αλλά το λυπάμαι.Φιλοζωικές αναλαμβάνουν περιστέρια;
 
Φίλε μου πολλά από τα ελεύθερα περιστέρια αντιμετωπίζουν προβλήματα στα πόδια . Αυτό προκαλείται από τα λεγόμενα ¨προστατευτικά¨ ή ¨απωθητικά¨ που βάζουν ποοοοολλοί ¨άνθρωποι¨ στα σπίτια τους . Μην ανησυχείς , αφού τρώει και πίνει θα το ξεπεράσει . Εσύ απλά πρόσφερε του κάποια υποτυπώδη προστασία για λίγες μέρες ή έως αποφασίσει να σε εγκαταλείψει . Μπράβο για την κίνησή σου .
 
γεια σου! μια γνωστή που είχε πάει πληγωμένο περιστέρι στο μπαλκόνι της πηρε τηλ και το πήγε στην ανιμα

τα αναλαμβάνουν ..της είπαν ότι είχε σπάσει την φτερούγα του και θα επαίρνε χρόνο αλλά θα γινόταν καλά 😊
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!Μου είπαν και για ζαχαρόνερο ότι τα βοηθάει να δυναμώσουν.Το δοκίμασα σήμερα.Το έψαξα για την Άνιμα,ευχαριστώ!Λογικά θα πάει καλά κι αν το πάρουν απο Άνιμα ακόμα καλύτερα.Δεν μπορώ να το πάω εγώ γιατί δεν έχω μεταφορικό,αλλά φοβάμαι και να το πλησιάσω πολύ κοντά ,γιατί τραβιέται προς την άκρη του μπαλκονιού όταν βλέπει κάποιον πολύ κοντά του.
 
Φίλε μου καλό μεσημέρι ... αφού τρώει και πίνει όλα θα πάνε καλά. Απλά βάλε μια μεγάλη κούτα στο μπαλκόνι ανοιχτή τελείως μπροστά , (απλά για στέγαστρο) να πηγαίνει να φωλιάζει . Νοιώθει άνετα γνωρίζοντας ότι δεν το βλέπουν από πάνω οι ... εχθροί .
 
Προφανώς βελτιώθηκε κατα πολύ η κατάστασή του,γιατί άρχισε να πετάει λίγο.Δεν πρόλαβα να κάνω αυτό με την κούτα,γιατί αρχικά πέταξε στο διπλανό μπαλκόνι και αργότερα το είδα στο πεζοδρόμιο να περπατάει και να ψιλοπετάει.Σύντομα θα βρεί το δρόμο του μάλλον.
 
Back
Top