Φροντίδα Πληροφορίες για Κοκατίλ ενός έτους

Εγγραφή
31 Αυγ 2017
Μηνύματα
8
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους! Μόλις αγόρασα ένα αρσενικό κοκατηλ και θα ήθελα κάποιες βασικές πληροφορίες και διευκρίνισεις διότι βλέπω ότι μιλάτε πιο πολύ για θηλυκά και πιο μικρά σε ηλικία! Από την στιγμή μου εμένα είναι ενός έτους... Τι πληροφορίες μπορείτε να μου δώσετε για την εκπαίδευση του!
 
Καλώς ήρθες Γιάννη και να σου ζήσει το κοκατιλάκι σου!
Ο Χρήστος σου έδωσε όλα όσα μπορούν να σου φανούν χρήσιμα για την φροντίδα και την εκπαίδευση του παπαγάλου σου.
Για ό,τι άλλο χρειαστείς μη διστάσεις να μας ρωτήσεις :)
 
καλως ηρθατε. Δεν μπορω να σου πω πολλα για τα κοκατιλ, περα απο το οτι ειναι πανεμορφα. Οι παπαγαλοι χρειαζονται χρονο προσαρμογης, ηρεμια το πρωτο διαστημα, να αποκτησης την εμπιστοσυνη, να τους μιλας ηρεμα, καλη διατροφη ευρυχωρο κλουβι παιχνιδια. εμενα προσωπικα δεν με τρομαξε ποτε ο χρονος με εναν παπαγαλο. ηξερα οταν πειρα τον ιου το σενεγαλης μου οτι χρειαζομουν αρκετο χρονο ακομα και για την προσαρμωγη του. η συμφωνια μου με το εκτροφειο ηταν να μην ειναι ταισμενο στο χερι αλλα απο τους γονεις του, ετσι και εγεινε. Για εξι μηνες σχεδον με εβλεπε να πλησιαζω το κλουβι, και συμανε συναγερμος φοβου. Δεν απαγοητευτικα καθολου και περιμανα το σημαδι για το επομενο βημα. και αυτο εγινε οταν τον εβλεπα να πλησιαζη στην ακρη του κλουβιου για να βλεπει τι κανω. Προσεχα πολη την καθε κοινηση μου γιατι ενοιωθα οτι αρχισε να με εμπιστευετε, και αυτο δεν επρεπε να το χασω. αυτη την στιγμη ενα χρονο μετα ο ιου εχει ξεφυγη, μετα την δουλεια ημαστε συνεχεια μαζι, παιχνιδι και εκπαιδευση, παντα ενα πραγμα σχεδον για μια εβδομαδα και χωρις καθολου πιεση, ολα γινονται σαν παιχνιδι. σου συστηνω πολη πολη υπομονη, ηρεμια, και δωστου χρονο. Οταν ομως θα δεις τα αποτελεσματα νομιζω οτι το μονο που θα κανεις ειναι να χαμογελας. και κατι τελευταιο νομιζω οτι δεν πρεπει να σε τρομαζη η ηληκια του διοτι ειναι νεο πουλακι.
 
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!ήθελα να ρωτήσω επειδή είμαστε 4 άτομα στο σπίτι καλό είναι επειδή δουλεύουμε και στην ουσία ειμαι μαζι του το πρωί και μετά απόγευμα βράδυ! Καλό είναι να το αφήνω μέσα στο σπίτι σε κεντρικό σημείο για να έχει παρέα από αυτόν που είναι σπίτι όλη μέρα;Επίσης το βράδυ να το αφήνω σε κεντρικό σημείο στο σπίτι να κοιμάται η στο δωμάτιο μου με όλα ταφωτα κλειστά;
 
Αυτο που μπορώ να σου πω ειναι πως το καλύτερο για την υγεία του ειναι στον ύπνο και στο ξύπνημα να ακολουθεί το φως της ημέρας. Ακόμα, κι αν κανω λάθος ας με διορθώσουν οι άλλοι, τα κοκατίλ μερικές φορες παθαίνουν έναν νυχτερινό τρόμο...χτυπιούνται σε πανικό σε κάγκελα και μπορει να πληγωθούν, οποτε, ενα φωτάκι νυχτός θα ήταν χρήσιμο.
 
Να πω πως στο δωμάτιο μαζί σου δεν είναι το καλύτερο σενάριο για τον ύπνο του. Τα κοκατιλ παράγουν μια πούδρα από τα φτερά τους και μπορεί να σε ενοχλήσει. Καλύτερα σε ένα άλλο σημείο που να μην έχει φασαρία μεν, δεν κοιμάται κάποιος δε.
 
Back
Top