Γενικά Πληροφορίες για παπαγάλο ζακό και κονούρα Παταγονίας

Dimitris1973

PB Member
Εγγραφή
7 Οκτ 2008
Μηνύματα
409
Πόλη
Αθήνα
Γεια σε όλους σας……
Είμαι νέος εδώ και γράφτηκα γιατί έχω αποφασίσει να αγοράσω ένα παπαγάλο ζακο (μωρό) η τιμή που τον έχω βρει είναι 1380 με παραγγελία.
Την προηγούμενη εβδομάδα αγόρασα ένα κονουρα Παταγονίας για τις ανιψιές μου οι οποίες έχουν τρελαθεί και ασχολούνται συνεχεία μαζί του. Ο Σπύρος όπως τον ονόμασαν είναι απίστευτα φιλικός μαζί τους και παιχνιδιάρης.
Από το κατάστημα όπου τον αγόρασα τον Σπύρο είχαν ένα μωρό ζακο όπου το λάτρεψα…;(αλλά είναι λίγο ακριβότερος 1500).

Θα ήθελα να μάθω ότι πληροφορία υπάρχει για τα παραπάνω είδη παπαγάλων.
Επίσης μου είπαν από το κατάστημα να μην του δίνω μαρούλι και λαχανικά αλλά σε αναζήτηση στο ιντερνετ γράφουν ότι τρελαίνονται για τα ποιο πάνω τρόφιμα..

Καλός σας βρήκα και θα τα λεμε από εδώ

Dimitris
:)
 
Δημήτρη ρίξε μια ματιά εδώ:
https://community.petbirds.gr/threa...αγάλος-african-grey-psittacus-erithacus.1078/

Διάβασε κι εδώ, θα βρεις πολλά ενδιαφέροντα topic:
Κατηγορία των Φόρουμ συζητήσεων των Παπαγάλων https://community.petbirds.gr/categories/Παπαγάλοι.48/

Φρούτα και λαχανικά μπορείς να τους δίνεις άφοβα. 😉

Για τον παπαγάλο παταγονίας δεν ξέρω τίποτα
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δημητρη φρεσκα φρουτα και λαχανικα "επιβαλλεται" να τους τα παρεχουμε καθε μερα. 😉

Δες κι ενα αναλογο θεμα... https://community.petbirds.gr/threads/Τι-διατροφή-ακολουθούν-οι-παπαγάλοι-μας.4000/

Η επιλογη του patagonian conure ειναι πολυ καλη αλλα παντα τα παιδια χρειαζονται επιβλεψη διοτι τα ζωα δεν ειναι παιχνιδια και πολυ περισσοτερο τα πουλια που εχουν πολυ ευαισθητη ψυχοσυνθεση. :)

Οι παπαγαλοι χρειαζονται αρκετα παιχνιδια για να παιζουν και να κρατανε τα εξυπνα μυαλα τους απασχολημενα ωστε να μην εκδηλωσουν προβληματα συμπεριφορας οπως το να φωναζουν ασταματητα η να μαδανε τα φτερα τους μεχρι να μεινουν γυμνοι τελειως. Ειναι καλο να ενημερωθεις πολυ καλα πρωτα ωστε να προετοιμαστεις απολυτα για αυτα που θα "οφειλεις" να παρεχεις σε ενα τετοιο πουλι.

Διαβασε λιγο κι αυτο... Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων ενός παπαγάλου
 
Δύο σημαντικά συστατικά ενός ζακο της δίαιτας είναι το ασβέστιο βιταμίνη Α. Είναι σημαντικό να του να φάνε λαχανικά όπως το σπανάκι, λάχανο (άλλα πράσινα φύλλα λαχανικών), γλυκοπατάτες και τα καρότα. Αυτοί θα βοηθήσουν να του δώσει μια καλή διατροφή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κέλυφος από τα αυγά ως πρόσθετη πηγή ασβεστίου.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλημέρα κ καλώς ήρθες Δημήτρη, 1500 ειναι πολλά νομίζω αλλά οι τιμές διαφέρουν όπως είδες ήδη. Ψάξτο λίγο παραπάνω και οχι μόνο σε πετ. Όπως σου είπαν κ παραπάνω όλοι εννόείται οτι χρειάζεται να τρώνε λαχανικά τα πουλιά μας! Κ οταν πάρεις το ζακουδάκι να του δίνεις απο νωρίς λαχανικά και φρούτε για να τα συνηθίσει. Μην βιαστείς για την αγορά, διάβασε ολα αυτα τα πολύ χρήσιμα άρθρα κ συζητήσεις που υπάρχουν εδω στο φόρουμ για να είσαι έτοιμος να προσφέρεις στο μικρό σου φίλο οταν το πάρεις ολα οσα χρειάζεται.
 
Βρε παιδια. Για το θεμα των λαχανικων(μαρουλι-λαχανο) και γω οταν
ειχα παρει τον πιπικο(3 μηνων) μου ειπε ο πετσοπας να μη του δινω. Για λιγους μηνες
να αρκεστω στα σπορακια σε βιταμινες και φρουτα(μηλα). Γιατι λεει μπορει
να κανει διαροιες.. Εγω προσωπικα τον ακουσα και αρχισα να του δινω απ αυτα μετα απο κανα 5/μηνο αφ οτου τον πηρα...
 
ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας...

Μαριαννα @marianna2384 δεν ξερω αλλο τροπο αγορας εκτος απο πετ... Και το ψαχνω μερες... Ξερεις κανενα αλλον τροπο η μερος που θα μπορουσα να ψαξω...

σε ευχαριστω εκ'των προτερων..
 
Αρκετά μέλη έχουν πάρει παπαγάλο απο εδώ Κυριάκος Αργυρού - Παπαγάλοι Πώληση και Αγορά - Ρόδος ρίξε μια ματιά για περισσότερες πληροφορίες (παρακαλώ μην θεωρηθεί σαν διαφήμιση)
 
"Πληροφορίες για κόνουρα & Ζακό". Καλορίζικο το κονουράκι σας, άλλες πληροφορίες για Ζακό, (μια και πιο πάνω αναφέρθηκαν στη διατροφή): Επειδή είναι έξυπνα πουλιά, και έχουν πολύ ευαίσθητη ψυχοσύνθεση, απαιτούν πολύωρη φροντίδα αλλά και παρέα. Πρέπει να είναι συνέχεια απασχολημένα με κάποιον, κάτι, όπως και όταν ήταν ελεύθερα στις σαβάνες. Μόνο στο κλουβί δε νομίζω ότι θα ήταν ικανοποιημένα. Με λίγο κομμένα τα φτερά πρέπει να αφήνονται και λίγο πάνω του ή σε κάποιο stand ελεύθερα. Ενισχύεται ο αυτοσεβασμός και η αξιοπρέπειά τους, γιατί είναι υπερήφανα -κατά τη γνώμη μου- πουλιά, και έχουν ανάγκη να γυμνάσουν τους μυς, να κάνουν την αεροβική τους, να κινηθούν αρκετά.
Χρειάζονται και κάποιον που με πολύ αγάπη και υπομονή θα τα εκπαιδεύσει για να ανταποκρίνονται και να επικοινωνούν μαζί μας γιατί είναι και κοινωνικά, και είναι απαραίτητο να προσαρμοστούν στο περιβάλλον μας. Θα αποτελέσουμε για το επόμενο διάστημα την ομάδα τους, γιατί από τη φύση τους ζουν σε σμήνη. Είναι γοητευτικά πλάσματα, αξιαγάπητα, ανταποδίδουν με το παραπάνω την αγάπη και τη φροντίδα μας.
Με την περιήγηση στο φιλόξενο site θα μάθετε περισσότερα.
 
Αρκετά μέλη έχουν πάρει παπαγάλο απο εδώ Κυριάκος Αργυρού - Παπαγάλοι Πώληση και Αγορά - Ρόδος ρίξε μια ματιά για περισσότερες πληροφορίες (παρακαλώ μην θεωρηθεί σαν διαφήμιση)
σε ευχαριστω πολυ για την πληροφορια...
 
Nα τα χαιρεσε και τα δυο!:D:)(Και μια φιληκη συμβουλη,τους πετσοπαδες να μην τους εχεις εμπιστοσυνη ποτε. Κανουν οτι τους συμφερει για να κερδησουν μου εχουν τυχει πολλες περιπτωσεις)
 
Back
Top