Αναπαραγωγή Πληροφορίες για την αναπαραγωγή Taeniopygia guttata (zebra finch)

geomavpelioner

PB New Member
Εγγραφή
9 Οκτ 2009
Μηνύματα
1
Πόλη
Χανιά
Γεια σας παιδες εχω αγοράσει δυο πουλια και οπως βρηκα στο ιντερνετ ανοικουνε στα Taeniopygia guttata εχω ενα θυληκο και ενα αρσενικο ειναι μικρα.. Θα ηθελα να μαθω απο πότε αρχίζουνε να ζευγαρώνουνε και αν η φωλια που εχω απτα καναρινια που ειχα ειναι καλή.. είναι μια φωλια με καγγελακια κλουβιου με πλαστικη βαση που μπαινει επιπροσθετη στο κλουβι... και αν ειναι η σωστη φωλια.. Τι πρεπει να βαλω για να πανε να γενισουνε; Ευχαριστω! τα αγορασα χθες. 🙂
 
Ζευγαρώνουν μετά τον 7ο μήνα (κυρίως το θηλυκό μην το αφήσεις να ζευγαρώσει πιο νωρίς μπορεί να παρουσιάσει δυστοκία) οπότε μέχρι τότε καλό θα είναι να τα έχεις χώρια.

Η φωλιά με μερικές τροποποιήσεις γίνεται κατάλληλη. Κι έτσι αν την αφήσεις θα ζευγαρώσουν αλλά επειδή νοιώθουν πιο άνετα σε κλειστή φωλιά εγώ τις κλείνω από τις τρεις πλευρές με χαρτόνι και από μπροστά κλείνω το μισό κάτω μέρος της εισόδου. Υλικό χρησιμοποιούν τα πάντα αλλά το καλύτερο είναι οι ίνες κοκοφοίνικα. Όταν την έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τους βάζω και κάποιο πιο μαλακό νήμα για να το στρώσουν από μέσα.
 
Back
Top