Φροντίδα Πληροφορίες για τη φροντίδα των νέων μας gouldian

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης NikosMm
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

NikosMm

PB New Member
Εγγραφή
21 Απρ 2019
Μηνύματα
151
Καλησπερα σε ολους και ολες... Πριν λιγες μερες αποκτησαμε το πρωτο ζευγαρι gouldian (τον Αρη και την Αθηνα) μετα απο πολλα παρακαλια και συμφωνιες που ειχαμε με τον αγ. Βασιλη.. Ειναι η πρωτη φορα που εχουμε τετοιου ειδους πουλακια οποτε εχει πεσει αρκετο διαβασμα... Θα ηθελα να ρωτησω τα εξης: εχω βαλει πατηθρες 12 ξυλινες... Ειναι οκ το νουμερο; Επισης αυγοτροφη τρωβε αλλα το αυγο ουτε που το κοιταζουν... Ουτε το μηλο... Θα συνεχισω να βαζω μηπως τςλικα αλλαξουν γνωμη... Οσο αφορα την αναπαραγωγη ειναι καλυτερα ανοιξη η φθινοπωρο; Ευχαριστω για την βοηθεια σας...
 

Συνημμένα

  • 20191224_082322.webp
    20191224_082322.webp
    10,8 KB · Προβολές: 24
Καλημέρα Νίκο! Να τα χαίρεσαι είναι πανέμορφα! Βάλε μια φωτογραφία ολόκληρου του κλουβιού για να δούμε σχετικά με τις πατήθρες.
Στο θέμα της διατροφής είναι λίγο δύσκολα από ότι ξέρω. Αλλά ο επιμένων νικά 😉
 
Το κλουβί είναι καλό για ένα ζευγάρι gouldian. Εγώ νόμιζα ότι έβαλες 12 πατήθρες και όχι 2😅
Θα πρέπει να βάλεις μια ακόμη χαμηλά στην μέση και να σηκώσεις την αριστερή στο ίδιο ύψος με την δεξιά. Κάτι τέτοιο δηλαδή : 2-πατήθρες-μεσαία-κλουβιά.webp
Η τροφή και η αυγοτροφη από ότι βλέπω είναι χύμα έτσι;
Καλό θα ήταν να τοποθετήσεις ένα σουπιοκοκαλο στο κλουβί καθώς και ένα μπολακι με grit.
 
Ευχαριστω για την συμβουλη με τις πατηθρες Γιαννη... Οντως λαθος διατυπωση απο εμενα... Εννοουσα νουμερο 12 και οχι 12 πατηθρες... Θα τις αλλαξω συμφωνα με το σχεδιο...
Μπολακι με γκριτ εχω, η αυγοτροφη ειναι συσκευασια τις MANITOBA... Οσο αφορα το σουπιοκοκκαλο σημερα θα παρω... Επεσα στις αργιες και δεν προλαβα...
 
Συμπληρωματικά να αναφέρω ότι τους αρέσει το μπάνιο. Μπορείς να πάρεις μια μπανιέρα και να τα αφήνεις να κάνουν. Λατρεύουν επίσης το κεχρί πολύ. Δοκίμασε να τα εντυπωσιάσεις με φυλλωδη πράσινα λαχανικά. Μαρούλι, σπανακι, αντίδια, ραδικια, λάχανο, παντζαροφυλλα, ρόκα, μπρόκολο, κουνουπίδι και τα λοιπά παρόμοια. Δοκίμασε να δώσεις τριμμένο καρότο και αρακά επίσης. Η καλή διατροφή έχει άμεση σχέση με την μετέπειτα αναπαραγωγή τους.
 
Εγώ νόμιζα ότι έβαλες 12 πατήθρες και όχι 2
εννοουσα νουμερο 12 και οχι 12 πατηθρες
12 mm για την ακρίβεια.

Ενδέχεται να χρειάζονται 10 χιλιοστών. Διάβασε για τη σωστή διάμετρο των πατήθρων, παρατήρησε τα πουλιά σου και θα καταλάβεις τι χρειάζονται. Αν τελικά τους ταιριάζουν καλύτερα των 10 χιλιοστών, άλλαξέ τες αφήνοντας μόνο μία των 12 χιλιοστών.
 
@NikosMm , να χαίρεσαι τα πουλάκια σου.
Αν και δεν γνωρίζω από Gouldians, θεωρώ ότι δύο πατήθρες, έτσι ακριβώς όπως είναι τοποθετημένες στο κλουβί (φωτο) είναι μια χαρά. Αν θέλουν τα πουλάκια να διανύσουν μικρότερη απόσταση, μπορούν εύκολα να μετακινηθούν από την πατήθρα στις ταΐστρες τους.
Αυτό όμως που κυρίως θα ήθελα να σου πω είναι ότι αν υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρεθεί ο "διάδρομος" για το χώρισμα της ζευγαρώστρας, βγάλε τον διότι διαφορετικά τα πουλιά ακουμπώντας τα πόδια τους σε εκείνο το σημείο, ενδέχεται να τα πληγώσουν. Το χώρισμα αν απλά θέλεις να το βάζεις για λίγα λεπτά, ώστε να απομονώνεις τα πουλιά στην μία πλευρά και να βάζεις π.χ. μπανιέρα χωρίς τον κίνδυνο να σου φύγουν, μπορείς να το τοποθετείς και χωρίς τον διάδρομο.
Τι ηλικία έχουν τα πουλιά; Όταν θα ζευγαρώσουν θα είναι η πρώτη τους γέννα;
 
Καλύτερα να τηρήσει αυτό το σχέδιο πατηθρων μιας και είναι πουλιά δραστήρια που κάνουν αλματάκια από εδώ και από εκεί αλλά και για να γίνεται επίσης καλύτερη εξοικονόμηση χώρου. 2-πατήθρες-μεσαία-κλουβιά.webp
 
Ήμουν στην τυχερή θέση να έχω ένα ζευγάρι από αυτά τα υπέροχα πουλιά. Οποσδήποτε νερό κάθε μέρα. Η τροφη κάθε δεύτερη μέρα πρέπει να μπαίνει σε ένα ταψάκι και να την φυσας ώστε να φεύγουν τα σπόρια. Τροφή πάρα πολύ καλής ποιότητας γι αυτά τα πουλιά. Λαχανικά πιο πολύ και αυγοτροφη δεν τρώνε πολύ το αυγό σκέτο.
 
Καλύτερα να τηρήσει αυτό το σχέδιο πατηθρων μιας και είναι πουλιά δραστήρια που κάνουν αλματάκια από εδώ και από εκεί αλλά και για να γίνεται επίσης καλύτερη εξοικονόμηση χώρου.
Δεν είναι καλύτερα Γιάννη, αντί να κάνουν αλματάκια μεταξύ των πατήθρων, να πετάνε, και όταν θα θέλουν να κάνουν άλματα να τα κάνουν μεταξύ πατήθρας και ταϊστρών που επίσης έχουν πατήθρες μικρές; Με 2 πατήθρες στο κλουβί, στην ουσία τα ωθεί κανείς να ανοίγουν τα φτερά τους.
Και όσον αφορά στην εξοικονόμηση χώρου, τι εννοείς;
 
Φυσικά και είναι καλύτερα να υπάρχουν οι πατήθρες όπως δείχνει το σχέδιο. Τα εξωτικά, και μέσω αυτών και τα gouldian, είναι πουλιά που είναι από την φύση τους κινητικά και δραστήρια. Οπότε έτσι και αλλιώς θα πετάνε από εδώ και από εκεί όλη την ώρα. Δεν είναι σαν τα καναρίνια που προτιμούν πιο ήρεμες κινήσεις.
Και όσον αφορά στην εξοικονόμηση χώρου, τι εννοείς;
Με το σχέδιο που προτείνεις πάει χαμένος όλος ο κάτω χώρος. Ενώ προσθέτοντας μια πατήθρα χαμηλά εξοικονομειται. Και επίσης αν ο Νίκος βάλει τις πατήθρες όπως αναφέρω θα δει και από μόνος του ότι βολεύει αυτό τα πουλιά.
 
@ianos, Στον διαδρομο του χωρισματος εβαλα ξυλινη πατηθρα κατα μηκος οποτε τα πουλια πατουν την πατηθρα και οχι το μεταλλο... Τα πουλια ειναι 3 ετων και φετος θα ειναι η δευτερη τους αναπαραγωγικη σαιζον.. Ευχαριστώ για τις συμβουλες!
[automerge]1578240675[/automerge]
@Τασος ο καναρινας, Συμφωνω μαζι σου οσο αφορα τα λαχανικα και αυγο βραστο... Οσες φορες εχω δωσει δεν τα ακουμπισαν καθολου... Μονο την αυγοτροφη και τους σπορους τρωνε...
 
Για τα γκούλντιανς να προτιμήσεις 8-10mm πατήθρες όχι 12mm. Το σχέδιο που έβαλε ο @Γιαννης17 είναι ότι καλύτερο. Η χαμηλή πατήθρα μπορεί να είναι 8mm οι επάνω 10mm. Στον οριζόντιο άξονα, η απόσταση των επάνω από τα πλαϊνά να είναι τέτοια ώστε να μην ακουμπάει η ουρά τους στα πλαϊνά. Στο κάθετο άξονα οι επάνω πατήθρες να είναι περιπου στην μέση του κλουβιού (και πιο χαμηλά δεν μας πειράζει, δηλαδή όπως αυτή στα αριστερά στην φωτογραφία). Η μεσαία πατήθρα να είναι πάνω από το διάδρομο του διαχωριστικού ώστε να αποτρέπει τα πουλιά να κάθονται εκεί.
Τα gouldians είναι δραστηρια και χρειάζονται ελεύθερο χώρο. Κατά την γνώμη μου η 60αρα είναι οριακή για ένα ζευγάρι (εξαρτάται και από τις άλλες διαστάσεις). Εγώ χρησιμοποιώ κυρίως 75άρες (75χ45χ45).
Αυγό ολόκληρο δεν θα φάνε. Μπορείς να το σπάσεις σε κομματάκια με ένα πιρούνι μαζί με το τσόφλι και να το αναμίξεις με αυγοτροφή
 
Back
Top