Αναπαραγωγή Πληροφορίες για το ζευγάρωμα ζακό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης iren_af
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

iren_af

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουλ 2008
Μηνύματα
3
Πόλη
Πειραιάς
Παιδια καλημερα και καλως σας βρηκα. :)
Θα ηθελα την βοηθεια σας σε κατι. Εχω μια παπαγαλινα Ζακο γκρι (με την κοκκινη ουρα) η οποια και ειναι 5-6 χρονων. Μετα κοπων και βασανων βρηκαμε γαμπρο που να μενει κοντα μας και ετοιμαζομαστε να κανουμε το μεγαλη συναντηση.
Σας παρακαλω μπορειτε να μου δωσετε πληροφοριες, σχετικα με το ποτε πρεπει να γινει η πρωτη επαφη (μηνα κτλ), πως να τους φερουμε σε επαφη, πως να τους παρακολουθησουμε, εαν μετα το ζευγαρωμα βγαζουμε τον αρσενικο απο το κλουβι ή οχι κτλ? Γενικα καθε πληροφορια που εχετε!
Ευχαριστω εκ τον προτερων!
Φιλικα
Ειρηνη
 
Ειρήνη καλωσόρισες!
Έχω διαβάσει ότι χρειάζονται αρκετό χώρο για να αναπαραχθούν. Ωστόσο επειδή δεν γνωρίζω πολλά για τους ζακό, καλύτερα να σου πουν τα παιδιά που έχουν γνώσεις πάνω στο θέμα:)

Σου παραθέτω μερικά links που μπορεί να φανουν χρήσιμα:
http://www.geocities.com/rainforest/6463/breed.html (Geocities closed in 2009)
Breeding African Greys
 
Μερικές πληροφορίες ακόμα σε βίντεο και εικόνες 🙂

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Εικόνες από φωλιές:

18”W x 18”H x 9”D x 9” toe (διαστάσεις σε ίντσες)
 

Συνημμένα

  • folies1.webp
    folies1.webp
    4,6 KB · Προβολές: 152
  • folies2.webp
    folies2.webp
    10,3 KB · Προβολές: 130
Καλως ηρθες στην παρεα μας καταρχην!

Δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκκατομυριο θα ελεγα να ζευγαρωσουνε τα πουλια ετσι. Δεν ειναι σκυλια, παμε τη "νυφη" η το "γαμπρο" στο σπιτι του αλλου και γινεται το ζευγαρωμα. Τα πουλια ειναι απαραιτητο να μεινουνε μαζι σε μεγαλο κλουβι για αρκετο διαστημα και αν αποφασισουνε αυτα οτι ταιριαζουνε τοτε θα ζευγαρωσουνε. Ειναι πιθανο και να μην ταιριαξουνε και να μη ζευγαρωσουνε ποτε. Εχω διαβασει και για περιπτωση παπαγαλων που ητανε ζευγαρι δηλ. μενανε μαζι για 9 χρονια στο ιδιο κλουβι και μετα αποφασισανε οτι ειναι ετοιμα σαν ζευγαρι να κανουνε οικογενεια. Αυτο δεν ειναι βεβαια ο κανονας αλλα με την τακτικη αυτη που σχεδιαζετε το αποτελεσμα θα ειναι ανυπαρκτο.
 
Kalos sas brhka!
Foibo to ksero oti den ginontai etsi apla auta. Exo asxolithei me kanarinia paliotera kai moy eixe tyxei kai emena auto pou les (nanai mazi eks arxhs kai na mhn kanoun tipota). Eksipakouetai oti tha uparksei kapoia proetoimasia kai paramonh ton duo tous (mazi me parakolouthish apo emas) gia arketo diasthma. Pio polu me endiafere na matho to epomeno stadio (ama kai an ta broun) kai ean auto ginetai anoiksh 'h kalokairi mono! Gnorizeis ean zeygaronoun kai xeimona?
Xilia euxaristo gia ola
 
Θα έλεγα πως δεν εχει σχεδον καμια σχεση η προετοιμασια για ζευγαρωμα ενος ζευγαριου καναρινιων με αυτη των παπαγαλων. Στους μεγαλους παπαγαλους ειναι και καπως θεμα χημειας. Οι αφρικανικοι γκρι συγκεκριμενα μπορουνε να αναπαραχθουνε ολο το χρονο. Ειναι καλο βεβαια το κλουβι που θα τα φιλοξενει να ειναι σε προστετευμενο μερος απο τον καιρο. Ειναι επισης καλο το κλουβι να ειναι καινουριο και για τα δυο πουλια, αν χρησιμοποιησετε καποιο του ενος εκ των δυο ειναι πολυ πιθανον να υπαρχει μεγαλος καυγας διοτι και τα δυο φυλα προστατευουν την περιοχη τους. Το ραμφος τους εχει μεγαλη δυναμη και μπορει να κανει μεγαλο κακο ο ενας στον αλλο γι αυτο τα ματια σας 14 ! Επισης οι γκρι αφρικανικοι ζευγαρωνουνε οταν η προσφερομενη τροφη ειναι αφθονη. Τι διατροφη ακολουθουνε οι παπαγαλοι σας; Ελπιζω οχι ηλιοσπορο κτλ... Διοτι δεν μεγαλωνουν ετσι μωρα παπαγαλων... Ειναι καλο να τους παρεχετε αφθονα φρουτα και λαχανικα εποχης καθημερινα, καλα πλυμμενα! Απαγορευονται αβοκαντο, κακαο, καφες, κρεμμυδια, αλκοολ! Επισης να σου πω οτι οι παπαγαλοι μενουνε ζευγαρια για ολοι τους τη ζωη. Εχεις σκεφτει οτι εαν σε περιπτωση δεθουνε σαν ζευγαρι οτι οταν τα χωρισετε θα μελαγχολησουν; Επισης πιστευω πως πρεπει να ξεχασετε τα αξιαγαπητα κατοικιδια που ειχατε ως τωρα αν μπει στη μεση η αναπαραγωγη. Το πιο πιθανο ειναι να κοβουνε δαχτυλα!

Θα προτεινα παντως να ψαξετε το θεμα παρα πολυ καλα και να διαβασετε οσο το δυνατον περισσοτερα διοτι μια αποτυχια με καυγαδες, αλλαγες στα κλουβια και τα συναφη που οφειλεται σε κακο προγραμματισμο δικο σας μπορει να φερει μεγαλο στρες στα πουλια και μηδαμηνο αποτελεσμα! Δεν εχει καμια σχεση με την αναπαραγωγη των υπολοιπων πουλιων εννοοντας καναρινια κτλ.
 
Back
Top