Γενικά Πληροφορίες σχετικά με Μάινα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης thanmar78
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

thanmar78

PB Member
Εγγραφή
9 Οκτ 2007
Μηνύματα
240
Πόλη
Ρούτσι
Φίλοι καλημέρα,
έψαξα στο φόρουμ και δεν βρήκα καμία πληροφορία για τις μάινες, υπάρχει κάποιος που μπορεί να μου δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το πουλί αυτό; Όπως επιστημονική ονομασία ή αγγλική ώστε να ψάξω στο ιντερνέτ πιο πολλά θέματα για αυτό.

Σας ευχαριστώ πολύ.
 
Μάινα, το (myna ή mynah) κοινή οναμασία του πτηνού Γκράκουλα.
Γένος στρουθιόμορφων πτηνών της οικογενείας sturnidae, που μοιάζει με κοράκι και είναι γνωστό με την κοινή ονομασία ''κόστυφας που μιλάει'' (αγγλικά myna, γαλλικά mainate). Ονομαστό για τη μίμηση της ανθρώπινης φωνής είναι το είδος G. religiosa της Νοτιοανατολικής Ασίας. Έχει μήκος 25 εκατοστά και το χρώμα του είναι γυαλιστερό μαύρο, με άσπρα σημάδια στα φτερά, κίτρινες σαρκώδεις αποφύσεις στα πλάγια του λαιμού και πορτοκαλιά πόδια και ράμφος. Σε άγρια κατάσταση καγχάζει και στριγγλίζει, στην αιχμαλωσία μαθαίνει να μιμείται την ανθρώπινη φωνή πολύ καλύτερα από τον παπαγάλο. Πηγή Πάπυρος Λαρούς Μπριτάνικα
 
Επίσης να προσθέσω ότι είναι υπερβολικά εξυπνες εκπαιδεύονται εύκολα και μιλάνε πεντακαθαρα. επίσης ζουν και πολλά χρόνια.
 
:)Ειναι πανεξυπνες, αρκει να σας πω οτι μαινα φιλου, αναλογως του ηχου των βηματων που ακουει, φωναζει το ονομα του μελους της οικογενειας που περταταει, χωρις να τους βλεπει!:D
 
Και όχι μόνο... Έμενα σε πολυκατοίκια στον 2 όταν έρχονταν ο πατέρας μου με το αμάξι πριν προλάβει να παρκάρει η μαινα μου έκανε σαν τρελή. μονο στον πατερα μου έκανε αυτους τους ήχους και κατι άλλο πιο κουφο όταν άνοιγαν την πόρτα της πολυκατοικιας (όχι του δικου μας σπιτιου) και ήταν να έρθουν στο σπιτι μας αυτος που ανοιξε, η μάινα έκανε το κουδουνι μας και μας προειδοπηουσε οτι κάποιος ερχετε σε εμας, όταν χτυπαγαν την πορτα έλεγε παντα ναι; Ποιος ειναι; και πάρα πολλα αλλα
 
πολύ ενδιαφέρον πτηνό. Η αλήθεια είναι οτι θα ήθελα μία για εμενα...😀!
Αλλα απο ότι εχω διαβάσει εδώ στο forum δεν υπάρχουν πλέον στο εμπόριο,
Αληθεύει; Είνα πλέον παράνομες;
 
φοβερή σύμπτωση χτες σκεφτόμουν τόσο καιρό στο φόρουμ δεν έχω δεί κάτι σχετικό με μάινες, με αφορμή οτι πωλούναι αρκετές στην χρυσή ευκαιρία. Ο κτηνίατρός μου είναι φανατικός υπέρ τους και μου λέει πολλές χαριτωμένες ιστορίες μ αυτές γιατί έχει δύο.
επίσης αν σκέφτεσαι να πάρεις να σου πω σε σχέση με το κλουβί τους, μου έχει πει πως χρειάζονται κλουβί με αρκετό μήκος γιατί κινούνται κάπως πηδηχτά πέρα δωθε και δεν αναρριχώνται όπως οι παπαγάλοι άρα δεν απαιτείται μεγάλο ύψος. αν το αποφασίσεις, με το καλό, κι αν πάρεις ενήλικο από ιδιώτη πρόσεξε να το δει γιατρός πριν.
 
Ειχα ακουσει πως ειναι ειδος προς εξαφανιση και δεν πουλανε.
Σε μαγαζι ομως στο κεντρο ειχα δει δυο προς πωληση...
 
Η Beo είναι από Asia και λόγο της απαγόρευσης εισαγωγής έχουνε γίνει σπάνιο στα Pet shop. Αλλα αν θα βρείς κάπου δεν απαγορεύεται να τον αγοράσεις. Η θηλυκές μαθαίνουνε πιο εύκολο να μιλάνε.

Είναι όμως πουλί που τρώει φρούτα και τροφή για "μαλαγοφαγε" (έντομα, φρούτα κλπ ) και ανάλογα είναι τα κόπρανα τους ( σαν νερό ). Δεν είναι εύκολο πουλί για το σπίτι.

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
.
 
εγω ειχα παλια 2 μαϊνες και ειχε τυχει να τις βαλουμε διπλα στα κουταβακια μας που ειχαν γεννηθει και εμαθαν να βαυγιζουν σαν κουταβακια! Επισης εχω να πω πως οι κουτσουλιες τους μυριζουν πολυ επειδη ειναι εντομοφαγα πουλια και θελουν συχνο καθαρισμο.
 
πριν ενα χρονο περιπου ηθελα να παρω μαινα και οταν πηγα να ρωτησω μου ειπαν οτι απαγορευετε η εισαγωγη τους γιατι ειναι αγριοπουλι και οτι θα ηταν δυσκολο να βρω εκτος αν εβρισκα απο καποιον ιδιωτη που την βαρεθηκε και ηθελε να την πουλησει. Εκτος απο αυτο μου ειπαν πως ειναι πολυ βρωμικο πουλι επειδη ειναι μονοαντερο.
 
Back
Top