Αναπαραγωγή Πληροφοριες για ζευγαρωμα lovebirds

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nickathi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

nickathi

PB New Member
Εγγραφή
17 Σεπ 2008
Μηνύματα
3
Πόλη
Πειραιάς
καλησπερα σε ολα τα μελη. Θα μπορουσε καποιος να μου δωσει μερικες πληροφοριες για το ζευγαρωμα των Lovebirds?ειμαι κατοχος εδω και τεσσερις μηνες ενος ζευγους Lovebird lutino. Τα εχω σε ενα πολυ μεγαλο κλουβι στο οποιο μεσα εχω τοποθετησει μια μεγαλη ξυλινη φωλια. Μολις σημερα παρατηρησα οτι εχουν κανει τεσσερα 'η πεντε αυγα τα οποια επωαζει η θυληκια.χρειαζεται να κανω κατι ιδιαιτερο σε θεμα βιταμηνων 'η τροφης;ο αρσενικος τις περισσοτερες φορες ειναι μαζι της μεσα στη φωλια και δεν δειχνει να την ενοχλει καθολου, μηπως πρεπει να τα χωρισω;οποιαδηποτε πληροφορια σας,θα με βοηθησει παρα πολυ γιατι ειναι η πρωτη φορα που εχω ζευγαρωμα και δεν εχω καποια σχετικη εμπειρια. Ευχαριστώ πολυ
 
Καλησπέρα,
η διατροφή τους είναι πλούσια; Τι προετοιμασία τους έκανες (διατροφικά);

Θα σου πρότεινα αν δεν έχεις ήδη αρχίσει να τους παρέχεις μια ισορροπημένη και πλούσια διατροφή να αρχίσεις από σήμερα κιόλας. Λαχανικά και φρούτα είναι απαραίτητα, όπως και ασβέστιο. Μπορείς να τους παρέχεις και κάποια πολυβιταμίνη, αυγό ή αυγοτροφή κτλ

Δεν χρειάζται να χωρίσεις τους γονείς αν δεν έχεις παρατηρήσει κάποια άσχημη συμπεριφορά από την μεριά κάποιου... Αν τσακώνονται ή κάνουν κάτι το οποίο δημιουργεί πρόβλημα τότε ναι, να τα χωρίσεις.

Ρίξε μια ματιά κι εδώ, θα βρεις πολλά σχετικά και ενδιαφέροντα topic: Αναπαραγωγή, Νεοσσοί Παπαγάλων στο Παπαγάλοι PB
 
μεχρι τωρα τους δινω μια συσκευασμενη τροφη που αγοραζω απο pet shop συν κατι στικακια που ειναι με σπορους και μελι. Επισης στο νερο τους βαζω καθε μερα κατι σταγονες που μου προτειναν αλλα δε θυμαμαι την μαρκα να σου πω. Οτι φρουτο τους εχω βαλει δεν το εχουν αγγιξει και τωρα θα προσπαθησω να δω με τα λαχανικα τι θα κανουν. Παντως σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες
 
Τα στικάκια καλά είναι αλλά να τα δίνεις με μέτρο γιατί είναι παχυντικά.
Τα φρούτα και τα λαχανικά να τους τα προσφέρεις κι ας μην τα δοκιμάζουν στην αρχή, θα δεις που εν καιρώ θα κάνουν το "βήμα".

Μπορείς να κάνεις και μερικές δοκιμές για να δεις αν θα τους κινήσεις το ενδιαφέρον...
μπορείς να κόψεις διάφορα φρουτάκια σε κομματάκια και να τα βάλεις στην ταϊστρα τους. Οι παπαγάλοι έλκονται από τα χρώματα κι αυτό μπορεί να τους κινήσεις το ενδιαφέρον.
Μπορείς να πράξεις το ίδιο αλλά να προσθέσεις και μερικά σποράκια ας πούμε για να δεις αν θα δοκιμάσουν.
Επίσης μπορείς να του δώσεις μία φέτα μήλου ας πούμε να πάρεις άλλη μια κι εσύ και να αρχίσεις να την τρως μπροστά τους δείχνοντάς τους ότι το απολαμβάνεις. Οι παπαγάλοι διακατέχονται και από ένα αίσθημα ζήλιας και μπορεί αυτό να δουλέψει.

Αυτά μπορεί να μην δουλέψουν και καθόλου ή να δουλέψουν μετά από αρκετές φορές που θα τα κάνεις.

Επίσης παρατήρησα ότι δεν ανέφερες τίποτα για το αν υπάρχει στο κλουβί κάποια πηγή ασβεστίου... Είναι αναγκαίο το ασβέστιο. Μπορείς να τους έχεις στο κλουβί ένα σουπιοκόκαλο, μία πέτρα, ένα mineral block, grit ή κάποια υδατοδιαλυτή πηγή ασβεστίου, όπως είναι το calci-lux.
 
σε ευχαριστω για τις συμβουλες, ουσιαστικα ειναι απλα πραγματα αν εχεις μια σχετικη εμπειρια. Οσο για το ασβεστιο τους εχω σε πετρα. Πιστευεις πως θα ηταν σωστο να τους αλλαζα το εσωτερικο της φωλιας τωρα που καθεται η θυληκια στα αυγα 'η δεν ειναι απαραιτητο.συνηθως το πριονιδι και την ειδικη αμμο την αλλαζω εβδομαδιεως.φανταζομαι οταν με το καλο βγουν τα πουλακια θα πρεπει μετα τις 10 πρωτες μερες να τα ταιζω με τη συριγγα για να βοηθησουμε και τη μανα ετσι δεν ειναι;
 
Οι γονεις δεν χρειαζονται βοηθεια στο ταισμα. Μπορουν να τα καταφερουν και μονοι τους αν ειναι οι δυο τους. Εαν δεν εχεις ξαναταϊσει ειναι καποια πραγματα που πρεπει να προσεξεις και καλυτερα να δεις καποιον που ξερει να το κανει και να δοκιμασεις μπροστα του. Μπορει μια ευκολη σχετικα υποθεση να γινει επικινδυνη για τα πουλια απο καποιον που δεν ξερει. Παρολα αυτα κατα τη γνωμη μου δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος να το κανεις. Μπορεις μετα τις πρωτες δεκα ημερες να πιανεις τα μωρα για 5-10 λεπτα τη φορα και να μεγαλωσουν οντας εξημερωμενα. Εαν το κλουβι το εχεις μεσα στο σπιτι βεβαια. :)
 
Back
Top