Ασθένειες Ποδάγρα ή δερματίτιδα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Chef21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Chef21

PB New Member
Εγγραφή
30 Μαϊ 2020
Μηνύματα
25
Πόλη
Ναύπλιο
Χαίρεται, έπειτα από 1 βδομάδα χρήσης αλοιφής epithol, το αποτέλεσμα που είδα ήταν απλά κατά το μασάζ να φεύγουν κάποια λέπια και σε κάποια σημεία το πουλάκι να ματώνει εδώ και 2 ημέρες και μετά την αφαίρεση δαχτυλιδιού έχει δημιουργηθεί το πρήξιμο που βλέπετε πριν τα δάχτυλα... Να συνεχίσω με fusidin και κάποια δια στόματος αντιβιοτική θεραπεία ή να δοκιμάσω το πινελακι για την ποδάγρα?
 

Συνημμένα

  • IMG_20240202_151526.webp
    IMG_20240202_151526.webp
    49,1 KB · Προβολές: 18
  • IMG_20240202_151553.webp
    IMG_20240202_151553.webp
    43 KB · Προβολές: 18
  • Sad
Αντιδράσεις: MARY58
το αποτέλεσμα που είδα ήταν απλά κατά το μασάζ να φεύγουν κάποια λέπια και σε κάποια σημεία το πουλάκι να ματώνει
Αυτό έγινε επειδή τα λέπια έφυγαν πριν την ώρα τους. Χρειάζεται πιο απαλό μασάζ για να πέφτουν μόνο όταν είναι έτοιμα.

Να συνεχίσω με fusidin και κάποια δια στόματος αντιβιοτική θεραπεία
Στις φωτογραφίες δε βλέπω τον λόγο για να πάρει αντιβίωση από το στόμα. Ούτως ή άλλως η fusidin που έδινες είναι δερματική αντιβίωση.

ή να δοκιμάσω το πινελακι για την ποδάγρα?
Σε προχωρημένες καταστάσεις η μία εβδομάδα epithol δεν είναι αρκετή. Συνήθως γίνεται παύση μία εβδομάδα και επανάληψη ξανά για μία ακόμη.

Κάτι ακόμη που μου ήρθε επ' ευκαιρία του θέματος... Στις μέρες μας υπάρχουν αρκετά 👉 σκευάσματα για τη φροντίδα ποδιών των πουλιών. Ίσως κάποια από αυτά να δουλεύουν καλύτερα πλέον από αυτά που συνηθίσαμε να χρησιμοποιούμε. Δεν προτείνω κάποιο γιατί δεν έχω προσωπική εμπειρία από τη χρήση, απλά λέω ότι σε κάποιες περιπτώσεις θα ήταν ίσως καλό να δοκιμάζουμε κάτι νέο.
 
@Stavros δεν έχω δώσει,fucidin,δεν το εξήγησα εγώ σωστά, εφόσον δεν είδα με το epithol αποτέλεσμα, ρωτάω αν χρειάζεται να συνεχίσω με κάποια φαρμακευτική κρέμα όπως η fucidin, έχω βέβαια στην κατοχή μου και την celestoderm που γράφει ο κύριος πιο πάνω!! Ευχαριστώ πολύ πάντως!
 
Κάνε ένα κύκλο θεραπείας με την celestoderm, θα βοηθήσει να φύγουν οι ερεθισμοί. Στη συνέχεια όμως θα χρειαστεί να συνεχίσεις την περιποίηση των ποδιών με κάποιο προϊόν μέχρι να φύγουν όλα τα λέπια.

Σε τι χώρο βρίσκεται το πουλάκι και ποια είναι η ηλικία του; Σε μονό κλουβί η μαζί με άλλα πουλιά; Τι είδους πατήθρες χρησιμοποιείς;
 
εφόσον δεν είδα με το epithol αποτέλεσμα
Αν δεν είδες σημαίνει ότι την έβαλες χωρίς να γνωρίζεις αν έχει σίγουρα ακάρεα. Κάτι το οποίο από όσο βλέπουμε δεν ισχύει. Υπάρχουν πλάκες εδώ από ακάρεα και πρέπει να φύγουν. Δεν θέλουν ξύσιμο απλά ένα μασάζ ένα λεπτάκι. Επίσης άλλαξε κλουβί αν έχεις βαλε το σε άλλο που είναι εντελώς καθαρό και απολύμανε κλουβί, πατηθρες και ότι σκεύος έχεις μέσα με καυτο νερό, μετά πλύσιμο με διάλυμα νερού χλωρίνης καλό ξεβγαλμα με νερό και πάλι καυτό νερό τελευταίο χέρι. Επίσης να αλλαζεις πατηθρες (ξέχασα να αναφέρω ότι πρέπει να είναι πλαστικές) κάθε φορά πριν το βάλεις μέσα μετά από κάθε επάλειψη. Δηλαδη καθημερινά. Η καθαριότητα για την εξαφάνιση των ακαρεων είναι το α και το ω. Το θέμα είναι ότι μάλλον τα ακάρεα έχουν δημιουργήσει πληγές και πληγές σημαίνει φλεγμονές. Και φλεγμονές πρήξιμο. Άρα βάλε για λίγο καιρό celestoderm άφησε και λίγο να ηρεμήσει και προσπάθησε δεύτερη θεραπεία με epithol. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα.
 
@Kostas Pyl απ@Stavros Κάνω μια εκτροφή στην οποία υπάρχουν σχεδόν 30 πουλιά όπου το καλοκαίρι ο αριθμός τους ξεπερνάει τα 100, λόγω της σωστής περιποίησης της καθαριότητας διατροφής κλπ ( όσο μου επιτραπεί η εμπειρία και ο χρόνος μου φυσικά) δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα με ψείρα αναπνευστικό και ακάρεα! Οι πατήθρες που χρησιμοποιώ είναι πλαστικές έχουν πλυθεί και απολυμανθει και με καυτό νερό και χλωρίνη καθώς και με f10 όπου πλένω γενικά το εκτροφείο όπως και με ατμό καθαριστή!!! Το συγκεκριμένο πουλί μαζί με άλλα 3 ήρθε το Νοέμβριο στην κατοχή μου από τη γνωστή αγορά της Ιταλίας,τα πουλιά απομονώθηκαν, έκαναν καραντίνα τους, είχαν όλα πρόβλημα στα πόδια το οποίο αντιμετωπίσθηκε με epithol και σωστή καθαριότητα!Για να είμαι ειλικρινής δεν ξανά έκανα ποτέ επανάληψη λόγω ότι δεν γνώριζα!! Έβλεπα μια ανακούφιση στα πόδια και θεώρησα σωστό να μην επιμείνω άλλο! Όμως στο συγκεκριμένο πουλί το πρόβλημα συνέχιζε και από ότι φαίνεται διαϊωνίστηκε...για να γίνω ακόμη πιο αναλυτικός το άλλο πόδι έχει σχεδόν γυαλίσει από τη χρήση της epithol!! Κάτι τελευταίο τα πουλιά είναι όλα του
 
@Chef21 Μιλάμε για μεγάλα νούμερα. Οκ δεν το γνώριζα. Πάντως η epithol για αυτό που χρησιμοποιείται είναι αποτελεσματική αρκεί να κάνεις σωστή εφαρμογή με μασάζ και πριν την τοποθέτηση να την τρίβεις μεταξύ των δακτύλων σου για να γίνει πιο ρευστή και να απορροφηθεί. Σχετικά με τον κίνδυνο σε εκτροφή και όχι μόνο, από ένα νεοεισερχόμενο πτηνό, ισχύει εντέλει αυτό που λέει και μια παροιμία, ότι δηλαδή μια αλυσίδα είναι τόσο γερή όσο ο πιο αδύναμος κρίκος της. Σωστά έπραξες δηλαδή και τα απομόνωσες. ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ πάντα!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Chef21
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια ήδη τοποθετήθηκε αλοιφή στο πουλάκι,θα επανέλθω με νεότερα!!!
 
@Chef21 περιμένουμε με ενδιαφέρον ώστε να έχουμε ένα καλύτερο και αντιπροσωπευτικότερο δείγμα της αποτελεσματικότητας η όχι χρήσης της Celestoderm μετά από epithol. Μια παρένθεση μόνο• εγώ σε μικρότερης έκτασης αντίστοιχο πρόβλημα έβαλα μόνο τρεις μέρες Celestoderm. Ίσως εσύ να χρειαστείς περισσότερες. Καλή επιτυχία.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Chef21
Back
Top