Ασθένειες Ποια ασθένεια μπορεί να ήταν;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης AlexSam
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Σάμος
Γειά σας φίλοι και φίλες!Κατά αρχάς να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που υπάρχει το φόρουμ αυτό και έτσι από όλους εσάς έμπειρους και μη πήρα μέχρι τώρα μεγάλη βοήθεια σε θέματα που είχα άγνοια.
Πέρυσι ξεκίνησα με 2 ζευγαρακια και μέσ' το καλοκαίρι έβγαλα γύρω στα 15 πουλάκια που είναι όλα υγιοι και τα περιποιούμαι και τα χαίρομαι.Φετος ήθελα να αποκτήσω και ένα ζευγαράκι κόκκινα που μου αρέσουν πάρα πολύ.Λοιπον τώρα να μην μακρυγορω μου έστειλε η αδερφή μου ένα τέτοιο ζευγαράκι που αγόρασε από pet shop στον Πειραιά.Τα πουλάκια τα έφερε μια φίλη που ταξίδεψε με πλοίο εδώ στο νησί που μένω.Την επόμενη μέρα -γιατί έφτασαν νύχτα και απλά τα άφησα να ησυχάσουν - πήγα να τα δω και είδα ότι η θυλικια δεν ήταν καλά.Ηταν συνέχεια φουσκωμένη ,έτρωγε διαρκώς και έπινε παρά πολύ νερό.Τα χώρισα και πήρα την θυλικια στο σπίτι μου για να είναι πιο ζεστά και να βοηθηθεί.Εβαλα και στα δύο από μια σταγόνα pulmosan,ψεκασα με elector για ψείρες και έδωσα aviomycin στο νερό τους.Την 3η μέρα η θυλικια πέθανε.Ειχε κάνει καρίνα από ότι κατάλαβα πιάνοντας την.Μετα είδα ότι και το αρσενικό δεν ήταν καλά.Πιανοντας τον κατάλαβα ότι είχε αρχίσει και αυτό να σχηματίζει καρίνα.Το πήρα στην ζέστη και του έβαζα αντιβίωση, προβιοτικα , και ηλεκτρολύτες.Επισης σε αυτόν για μία ημέρα έδωσα και teniazine . Δεν έτρωγε σπόρια παρά μόνο αυγό και αυγοτροφη και επίσης δεν έπινε συχνά νερό.Εκει λοιπόν πάνω στον πανικό μου μην το χάσω και αυτό το έπιασα και του έδωσα στο στόμα 3 σταγόνες aviomycin κατευθείαν από το σκεύασμα και όχι δυστυχώς από το αρεωμα που είχα στην ποτίστρα του.Απο εκείνη τη στιγμή και μετά το πουλί φούσκωσε καθόταν στο πάτωμα και το πρωί το βρήκα πεθαμένο.Εδω γνωρίζω ότι φταίω και εγώ παρόλα αυτά δεν ξέρω αν το πουλί θα τα κατάφερνε αν δεν είχα κάνει αυτό που έκανα.Τραβηξα κάποιες φωτογραφίες από τις κουτσουλιές και την κοιλιά του και θα ήθελα κάποιος έμπειρος που γνωρίζει να μου πει αν διακρίνει τα σημάδια κάποιας ασθένειας.Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Συνημμένα

• IMG_20240201_082527 (1).webp
    IMG_20240201_082527 (1).webp
    188,3 KB · Προβολές: 30
  • IMG_20240131_073845.webp
    IMG_20240131_073845.webp
    257,9 KB · Προβολές: 30
  • IMG_20240201_082854 (1).webp
    IMG_20240201_082854 (1).webp
    107,8 KB · Προβολές: 29
Λυπάμαι για την κατάληξη τους. Ελπίζω να μην τα έφερες σε επαφή με τα υπόλοιπα που έχεις. Τώρα αν σε ενδιαφέρει να μάθεις από ότι έφυγαν μίλησε με το κτηνιατρικο κέντρο κομοτηνης και στειλε δειγμα για νεκροψια

@φιλομαθης Ε19 έγραφε το δαχτυλίδι.Δηλαδη το πουλί γεννήθηκε το 2019; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
[automerge]1706784251[/automerge]
@kom Ευχαριστώ για το σχόλιο.Σε ίδια κλούβα δεν τα είχα όμως τα είχα στο ίδιο δωμάτιο με μερικά από τα άλλα.Προς το παρόν δεν βλέπω κάτι ανησυχητικό στα άλλα.

@AlexSam
Η πραγματική αιτία θανάτου των καναρινιών σου μπορεί να προσδιοριστεί μόνο με νεκροψία.
Τα πουλάκια ήτανε πρόσφατα αγορασμένα από pet shop, οπότε σίγουρα δεν είναι δική σου ευθύνη αυτό που συνέβη.
Το πιθανότερο είναι να ήτανε ήδη άρρωστα και το ταξίδι και η αλλαγή περιβάλλοντος να πυροδότησε την ασθένεια.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι εικασίες καθώς η καρίνα είναι ένα σύμπτωμα αρκετών ασθενειών.
Οι πιο συχνές αιτίες στην εμφάνιση της καρίνας, σε συνδυασμό με την υπερβολική κατανάλωση τροφής είναι, η κοκκιδίωση, και το μεγαβακτήριο.

Back