Διατροφή Ποια βότανα είναι ωφέλιμα για καναρίνια και αγριοπούλια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης redcanary
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

redcanary

PB Member
Εγγραφή
22 Οκτ 2007
Μηνύματα
417
Πόλη
Αθήνα
Διάβασα στο forum για το συνδυασμό ρίγανης, βασιλικού και θυμαριού και τις ευεργετικές τους ιδιότητες.
Καλλιεργώ στον κήπο μου και τα τρία αυτά βότανα, οπότε με μεγάλη μου χαρά θα τα προσφέρω στα καναρίνια μου. (Από την παραγωγή στην κατανάλωση!).

Θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιά άλλα βότανα είναι ωφέλιμα, τόσο για τα καναρίνια, όσο και για τα αγριοπούλια τα οποία προφανώς είναι καλεσμένα να δοκιμάσουν το βότανο της αρεσκείας τους από το παρτέρι! Θυμάμαι όταν φύτεψα το οικόπεδο, το πόσο μου άρεσε το γεγονός ότι τα δεντρα προσέλκυσαν τα πουλάκια της περιοχής!

Η οικολογική -χωρίς χημικά και φάρμακα- αντιμετώπιση των δυσάρεστων καταστάσεων με ενδιαφέρει πολύ και ξεκινά από την καθημερινότητά μας.

Ευχαριστώ.
 
Εκοψα και εδωσα στα πουλια, πριν απο τρεις μερες, μικρα ανθισμενα κλαδακια απο δεντρολιβανο. Σε καθε κλουβα κρεμασα απο ενα κλαδακι 20 ποντους περιπου. Ολα πεσαν επανω με μανια και τα διελυσαν, το αποτελεσμα ομως δεν μου αρεσε καθολου. Ξαφνικα ησυχασαν ολα αγρια και καναρινια και προσπαθουσαν να βγαλουν την ρητινη απο το ραμφος τους, και εκτος αυτου την επομενη μιση μερα ηταν σαν ναρκωμενα σαν να τους πειραξε αυτο που εφαγαν. Τωρα φαινονται ενταξει και θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος ειχε αναλογη εμπειρια με το δεντρολιβανο.
 
Back
Top