Γενικά Ποια είναι η διαφορά στην τιμή των χρωματισμών των κοκατίλ;

Melanie.mon

PB New Member
Εγγραφή
31 Μαϊ 2018
Μηνύματα
5
Πόλη
Χαλκίδα
Γεια σας! Σκέφτομαι πολύ σοβαρά εδω και εναν χρόνο να πάρω παπαγαλάκι. Μιας και θα ειναι η Πρώτη φορά που θα παρω είπα να πάρω κοκατιλ ήμερο γιατι έχει μια φίλη μου και με εχει ξετρελανει. Αλλα δεν ξερω τι τιμές έχουν (πηρα έναν εκτροφεα τηλ. Και μου είπε οτι τα αγρια αρχιζουν απο 30 και τα ήσυχα φτάνουν στα 90 αλλά δεν μου ειπε κατι για τους χρωματισμούς και ειπε ότι δεν μπορεί να με βοηθήσει)οποτε θέλω την βοήθεια σας. Στο δωμάτιο μου έχω ντουλάπα τοιχου και σε ένα από τα 3 ντουλάπια είπα να κάνω το κλουβί με υψού 1,20 μήκος 65 και βάθος 65. Αλλά δεν ξερω αν κάνει να είναι και οι 3 πλευρές στον τοίχο (δεν θα είναι ολη μέρα εκεί μεσα παρά μόνο όταν είμαι στο σχολείο και το βράδυ.) Οποιαδήποτε πληροφορία θα ειναι χρήσιμη:)
 
Kαλως ηρθες! Τι εννοεις δε μπορουσε να σε βοηθησει; Τα αγρια πουλακια δλδ αυτα που εχουν μεγαλωσει απο τους γονεις τους, η τιμη τους κυμαινεται 30-40 ευρω περιπου. Τωρα οσον αφορα τα ημερα πουλακια δλδ αυτα που εχουν μεγαλωσει με κρεμα και εχουν ταιστει στο χερι συνηθως η τιμη τους ειναι γυρω στα 70 ευρω. Πιο πανω σε τιμη ειναι λιγο πιο ιδιαιτερες μεταλλαξεις (χρωματισμοι) οπως αλμπινο(ολολευκο με κοκκινα ματια) και λουτινο(ολοκιτρινο με κοκκινα ματια). Οοσν αφορα αυτο που λες για τη ντουλαπα θα το απεφευγα γιατι δε θα εχει πολυ φως το πουλακι υποψιαζομαι αλλα ισως θα ειναι και δυσκολο το καθαρισμα!
 
Ααα ευχαριστώ! Η ντουλαπα ειναι απέναντι από το παράθυρο και για καγκελα θα φωνάξω μαστορα και θα φτιάξω και μεγαλη πορτα οποτε λογικα θα εχει αρκετο φως και από κατω εχει4 σιρταρια και σκέφτηκα να κόψω το ξύλο που τα σκεπαζει και στο πανω-πανω να βάλω πλέγμα και ότι σκουπίδι ειναι να πέφτει στο συρτάρι. Απλα επειδή δεν έχω αρκετο χωρο στο δωματιο για να βάλω ένα μεγαλουτσικο κλουβι σκευτηκα να κάνω αυτό.
 
Δε ξερω αν αθα βολεψει κατι τετοιο τι να σου πω! Επισης το ξυλο δεν ειναι οτι καλυτερο ειδικα για τους παπαγαλους, πρωτον γιατι μπορουν να το μασουλησουν και δευτερον ειναι πιο ευκολο να βρωμισει και να πιασεις ψειρες κτλ!
 
Εχω βρει ένα κλουβί 51×41×71 στο ίντερνετ. Κανει; Γιατι άμα ειναι να πάρω αυτό, να φτιάξω και την ντουλάπα και να πάει οπου θέλει όσο το έχω ελεύθερο και το βραδυ να το εχω στο κλουβί. :)
 
H ντουλάπα όπως σου είπαν και τα παιδιά δεν είναι η καλύτερη λύση. Ασε που τα ξύλα αυτά συνήθως είναι βαμμένα και βερνικωμένα με τοξικά πιθανόν για τα πουλάκια υλικά, άρα αν τα μασήσει μπορεί να πάθει τίποτα. Ενα μεγάλο κλουβί είναι όντως πρόβλημα αν δεν έχεις χώρο (το έχω περάσει το σκηνικό αφού εχω κλούβα) αλλά είναι ίσως το καλύτερο για το πουλάκι. Η έλλειψη ηλιακού φωτός και μάλιστα άμεσου μπορεί μάλιστα να του δημιουργήσει και προβλήματα (όπως και στον δικό μου).
Με το καλό να βρεις το παπαγαλάκι σου.
 
Ευχαριστώ! Οπότε να πάρω αυτό το κλουβί που βρηκα ε; Η θελει ποιο μεγαλο;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Για κοκατιλακι καλο ειναι (αρκει να προσεξεις το διακενο μεταξύ των καγκελων να ειναι καταλληλο, θα σου πουν τα παιδια που εχουν κοκατιλ, ή βαλτο μια φωτο εδω να το δουμε), παντως εγω ειμαι της γνωμης πως οσο μεγαλυτερο, τοσο καλυτερο (σκεψου εχω ένα παροτλετ σε κλουβα 60Χ60)
 
Θα πω σε εναν φίλο του μπαμπά μου που έχει φτιάξει μια κλουβα (νομίζω 1,50μ×1,50μ) για το 2 κοκατιλ που έχει να μου φτιάξει κ εμένα μια μικρότερη για να χωρέσει στο δωματιο μου. Ευχαριστώ πολυ! 🙂
 
Back
Top