Αναπαραγωγή Ποια είναι η ηλικία αναπαραγωγής των budgie;

anna2budgie

PB New Member
Εγγραφή
14 Φεβ 2014
Μηνύματα
54
Πόλη
Πειραιάς
καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω σε τι ηλικία περίπου είναι έτοιμα.. Το αρσενικο ειναι τωρα 1 χρονου και το θηλυκό λίγο μικρότερο από τι μου χουν πει. 🙂
 
Ta Budgie για να κάνουν σωστή γέννα θα πρέπει να είναι και δέκα μηνών τουλάχιστον και πάνω, προτιμότερο να βάζουμε πουλιά μεγαλύτερα του έτους. Εξέτασε τον χαλίνο της θηλυκιας και δες αν είναι σε οίστρο καθώς και αν το αρσενικό είναι ώριμο.
 
Γύρω από τον χρόνο όπως σου είπε και ο Γιάννης. Πρέπει να κάνεις τροφική προετοιμασία για να προχωρήσεις σε αναπαραγωγή.
 
ναι ναι εχω διαβάσει όλα τα άρθρα για την διατροφή! 😉 o χαλινός του θηλυκού πρέπει να χει κάποιο συγκεκριμένο χρώμα;
 
το ώριμο θηλυκό έχει καφέ σκούρο και το αρσενικό μπλε βαθύ
 
Πες μας τι χρωματα εχουν τωρα. Τα θηλυκα σε αναπραγωγικη φαση εχουν εντονο καφε χρωμα στον χαλινο.
 
Το αρσενικό σου είναι, πιστεύω, ώριμο αναπαραγωγικά. Βέβαια δεν θα το καταλάβεις μόνο από τον χαλινό του. Η συμπεριφορά του κυρίως είναι αυτή που θα σε κάνει να καταλάβεις αν είναι έτοιμο ή όχι αναπαραγωγικά. Όταν είναι έτοιμο θα καλεί συνέχεια και θα κελαηδάει στο θηλυκό, θα την φιλάει και θα την ταΐζει. Για την θηλυκιά πρέπει να περιμένεις, όσο καιρό χρειάζεται, μέχρι ο χαλινός της να πάρει το οριστικό του χρώμα και έτσι με σιγουριά να προσδιορίσεις το φύλο. Αυτά από εμένα! Καλή συνέχεια και σου εύχομαι σύντομα να γεμίζεις από μικρούς, πεινασμένους νεοσσούς! Φιλικά Αμβρόσιος!
 
αυτή την εικόνα έχω και εγω ως τώρα αυτός είναι τρελαμένος της μιλαέι όλη την μέρα και αυτή του κάνει την ζωή δύσκολη 😀 :Dευχαριστώ πολύ !
 
Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να τους βάλεις και μια φωλιά... Αλλα αναρωτιέμαι είσαι προετοιμασμένη να φιλοξενήσεις περισσότερα από ένα ζευγάρι πουλιών; Ξέρεις, έτσι και αρχίσουν να γεννάνε μπορεί να βρεθείς με 6-8 νεοσσούς και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πρέπει να βάλεις τα μικρά σε ένα νέο κλουβί. Διαθέτεις τον απαραίτητο χώρο και χρόνο για να ασχοληθείς με την φροντίδα τόσων πουλιών;

Η χαρά του να έχει κάποιος οικόσιτα ζώα και πουλιά δεν είναι μόνο η αναπαραγωγή αλλά κυρίως οι καθημερινές στιγμές που περνάμε μαζί τους... Ειχα παραπάνω από 25 χρόνια παπαγάλους και κατάφερα να δω απογόνους μόλις πριν3-4 χρόνια... Πολύ όμορφες και ανεπανάληπτες στιγμές αλήθεια. Ξεκίνα με το να παρατηρείς τα πουλιά στην καθημερινότητα τους, το πως αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους και να είσαι σίγουρη ότι θα μάθεις πολλά πράγματα! Παρατηρώντας και καταγράφοντας τη συμπεριφορά των πουλιών μας
 
καλημέρα! βασικά δν το είχα σκεφτεί καθόλου το μόνο που με ενδιαφέρει είναι τα φροντίζω να τα ταίζω σωστά και να περνάω χρόνο μαζί τους, κπό κει και πέρα αν και όταν αποκτήσουν και άλλα μικρά με χαρά θα τα φρόντισω και αυτά έχω και το χώρο και τη διάθεση :D ευχαριστώ για όλες τις συμβουλές!
 
Back
Top