Φροντίδα Ποια είναι η θέση ύπνου των ringneck;

Dimitra Theodosiou

PB New Member
Εγγραφή
9 Ιουν 2023
Μηνύματα
8
Καλησπέρα σας θα ήθελα λίγο την γνώμη σας,εδώ και δύο βδομάδες που έχω την μικρή μου κοιμότανε στην πατηθρα με το πόδι μαζεμένο κ το κεφάλι πίσω,όλο το βράδυ σερί κανονικά,από από προχθές ενώ έκλεισα φώτα να πάμε για ύπνο όλοι κανονικά ανέβηκε εκεί στην γωνία στη φωτό που σας δείχνω,την πήρα την κατέβασα στην πατηθρα κ κοιμήθηκε όπως παντα ,εχθές ξανά τα ίδια ανέβηκε κ κοιμήθηκε εκεί .
Τι κάνω ? Βολεύτηκε εκεί έτσι κ την αφήνω? Να κατεβάσω την σκάλα πιο κάτω μήπως θεωρεί το πιο ψιλο σημείο αυτό 🙄
Να την τρομάζει με κάτι μιας κ εκείνη την ώρα υπάρχει κίνηση για να πάμε όλοι για ύπνο?Σήμερα το πρωί την βρήκα όπως την άφησα σκαρφαλωμένη,είπαμε καλημέρα κ κατέβηκε να φάει μια χαρά.
 

Συνημμένα

  • IMG_20230614_162952.webp
    IMG_20230614_162952.webp
    83,3 KB · Προβολές: 21
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Τα πουλάκια κοιμούνται πάντα στο πιο ψηλό σημείο εκτός αν αυτό κουνιέται πολύ ή το φοβούνται. Εμένα ότι και να κάνω στο κλουβί το ringneck βρίσκει το ψηλότερο και την αράζει εκεί, γιαυτό έχω βάλει και λίμα σς αυτό το σημείο για να λιμαρει και πόδια και ράμφος όσο προσπαθεί να ανέβει. Οπότε ναι είναι φυσιολογικό να πάει εκεί, κατέβασε την σκάλα πιο κάτω ή απλά άστο να την αράζει εκεί άμα το βολεύει
 
Μπορείτε να βάλετε απλά μία καλή ξύλινη πατήθρα σε εκείνο το σημείο ώστε να είναι άνετα και ασφαλής χωρίς γάντζους και μανταλάκια κοντά στα πόδια της. Είναι λογικό να πηγαίνει στο πιο ψηλό, ως πτηνό νιώθει πιο ασφαλής. Μπορεί επίσης να ψάχνει για κάλυψη, θα μπορούσατε να σκεπάζετε το κλουβί με ένα σεντόνι για να είναι πιο άνετα το βράδυ και να έχει αρκετές ώρες σκοτάδι (12-14 συνεχόμενες για να διατηρούνται υπο έλεγχο οι "ανοιξιάτικες" ορμόνες).
Για αργότερα, όταν μεγαλώσει λίγο, εμένα θα με προβλημάτιζε μήπως το βλέπει για φωλιά εκεί επειδή είναι σκοτεινό από την οροφή, οπότε θα άλλαζα θέση τις πατήθρες να την ξεβολεύω κάθε τόσο.
 
@myr ευχαριστώ για την απάντηση θα δοκιμάσω να βάλω την πατιθρα σ εκείνο το σημείο να δω αν όντως την βολεύει η οροφή,με σεντόνι την σκεπάζω απλα γατζωνει στα κάγκελα το ένα πόδι κ το άλλο στο ξύλο της σκάλας όλο το βράδυ κ κοιμάται ,οπότε το είχα απορία την αφήνω ως έχει ΑΝ την βολεύει η δεν είναι σωστό να της το χαλάσω .
 
Back
Top