Αναπαραγωγή Ποια είναι η καλύτερη προετοιμασία ασβεστίου;

grigoris k.

PB New Member
Εγγραφή
22 Φεβ 2016
Μηνύματα
48
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα,
Σχετικά με τις κανάρες μας θα ήθελα να ρωτήσω ποιά πιστεύετε οτι είναι η καλύτερη προετοιμασία ασβεστίου. Σουπιοκόκκαλο ή το Calci Lux που πολλοί αναφέρουν;
 
Εγώ δεν είμαι ειδική να σου απαντήσω σε αυτό το θέμα αλλά πιστεύω πως το σουπιοκοκαλο ίσως να είναι καλύτερο και νομίζω μπορείς να τριβεις και λίγο μέσα στην αυγοτροφη τους για σιγουριά.:D
 
Το ασβέστιο είναι ένα μέταλλο (διατροφικά) που είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Το περισσότερο ασβέστιο δεν κάνει καμία διαφορά στον οργανισμό παρά μόνο κακό στα όργανα που είναι επιφορτισμένα με την "ευθύνη" της αποβολής του.

Η επάρκεια του στον οργανισμό καλύπτεται από μια <Link Removed>. Εάν υπάρχει όντως η ανάγκη να δοθεί συμπλήρωμα κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής, αυτό σημαίνει ότι κάνουμε κάποιο λάθος όλον τον υπόλοιπο χρόνο.

Όσον αφορά την ερώτησή σου, εάν υποθέσουμε ότι θέλουμε να είμαστε καλυμμένοι από στην πιθανότητα να υπάρχει κάποιο κενό στη διατροφή των πουλιών μας, το σουπιοκόκαλο στο κλουβί, σε μόνιμη βάση είναι αρκετό και να καλύψει αυτά τα κενά. Εάν εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα, τότε η αιτία πρέπει να αναζητηθεί στο πρόγραμμα διατροφής και όχι στη χορήγηση συμπληρωμάτων διατροφής.
 
το σουπιοκόκαλο σε μόνιμη βάση επαρκεί. επιπλέον το πουλάκι επιλέγει αυτό πότε θα φάει και δεν αναγκάζεται να το φάει μαζί με την τροφή.
 
Ρολο δεν παιζει μονο το μεσο χορηγησης ασβεστιου αλλα και η UV ακτιμοβολια...
πολύ σωστά, χωρίς ηλιακή ακτινοβολία σε λογικά επίπεδα βέβαια δεν γίνεται τίποτα.
πολύ σωστά! Κάπου εδώ κρύβεται..ίσως η πιο ουσιώδης διαφορά μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής εκτροφής!
 
Εγώ καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, φτιάχνω τη δική μου αυγοτροφή και μέσα βάζω μισό κουταλάκι του γλυκού πούδρα ασβεστίου της Landmark. Επίσης τα έχω μόνιμα έξω οπότε το ασβέστιο με την βιταμίνη D του ήλιου απορροφάται φυσιολογικά. Προσέχω την περίοδο αναπαραγωγής και δεν δίνω σπανάκι γιατί εμποδίζει την απορρόφηση ασβεστίου. Τα κόκκαλα σουπιάς είναι μόνιμα μέσα στα κλουβιά. Οπότε όλα μου τα θηλυκά είναι έτοιμα να γεννήσουν πολλά, μεγάλα και γερά γαλάζια αυγουλάκια!
 
Εγώ καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, φτιάχνω τη δική μου αυγοτροφή και μέσα βάζω μισό κουταλάκι του γλυκού πούδρα ασβεστίου της Landmark.

Δηλαδή υποχρεώνεις τα πουλιά, ΟΛΟ το χρόνο, να παίρνουν ασβέστιο. Το like στο 3ο πόστ, τί τόθελες;
 
Παντως μαζι με το ασβεστιο δεν πρεπει -οπως εχουμε πει πολλες φορες- οι θηλυκιες να πετανε λιγο (σε μια κλουβα) συν την καλη διατροφη για να ειναι ετοιμες σωματικα για μια γεννα; :)
 
οπωσδήποτε καλό είναι οι κανάρες τον χειμώνα να ζεμουδιάζουν λίγο σε μιά κλούβα, αν δεν γίνεται αυτό και μία ζευγαρώστρα μεγάλη αρκει για να πετάξουν λίγο. Προσωπικά για να είμαι ήσυχος ότι δεν έχει έλλειψη ασβεστίου στην δύσκολη φάση της ωοτοκίας, όταν κάνει το πρώτο αυγό χορηγώ λίγες σταγόνες ασβεστίου στο νερο μέχρι να γεννήσει και το τελευταίο της αυγό. μέχρι τώρα παίρνω πάντα αρκετά και γερά αυγά.
 
μέχρι τώρα παίρνω πάντα αρκετά και γερά αυγά.
Δεν είναι λάθος αυτό που κάνεις, αλλά να έχουμε υπόψη μας ότι το ασβέστιο βοηθά και στο να υπάρχει καλός μυϊκός τόνος, πράγμα απαραίτητο στη γέννα για να μπορεί το πουλάκι με τις μυικές συσπάσεις να οδηγήσει το αυγό μέχρι την έξοδο από το σώμα του.

Για τον ίδιο λόγο είναι επίσης σωστό και αυτό...
Παντως μαζι με το ασβεστιο δεν πρεπει -οπως εχουμε πει πολλες φορες- οι θηλυκιες να πετανε λιγο (σε μια κλουβα)
... Καθώς βοηθά στο να διατηρείται σε καλή κατάσταση το μυϊκό σύστημα.
 
Back
Top