Φροντίδα Ποια είναι η κατάλληλη άμμος για ένα κοκατίλ;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης koutso
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Έχω έναν παπαγάλο κοκατιλ για τον οποίον ο κτηνίατρος μας μας συστησε να αγοράσουμε αμμό για το κλουβί του, διότι κατέχει κάποια προβλήματα στα πόδια του, τα οποία τον εμποδίζουν στο να περπατήσει επειδή σφηνώνουν ανάμεσα απτήν σχάρα. Ποιές είναι κάποιες ασφαλές επιλογές άμμου ή κάποιον αλλών εναλλακτικών που μπορώ να βάλω στο κλουβί μου

Υπάρχουν αρκετές επιλογές άμμου ως υπόστρωμα.
Μια καλή λύση είναι η Sanibird.
Υπάρχει στο forum η σχετική συζήτηση για τα υλικά που χρησιμοποιούνται ως υπόστρωμα.

Υπάρχουν αρκετές επιλογές άμμου ως υπόστρωμα.
Μια καλή λύση είναι η Sanibird.
Υπάρχει στο forum η σχετική συζήτηση για τα υλικά που χρησιμοποιούνται ως υπόστρωμα.
Και εγώ την Sanibird σκεφτόμουν απλώς φοβόμουν μήπως δεν κάνει για παπαγάλους κοκατίλ

Τι προβλήματα έχουν τα πόδια του; Ποια είναι η διάγνωση, δηλαδή;
Δυστύχως τώρα δεν το θυμάμαι ακριβώς αλλά πριν 2 χρόνια τον διάγνωσε ένας κτηνίατρος με κάτι σαν αρθρήτιδα και την προήγουμενη εβδομάδα που τον πήγα στον κτηνίατρο επειδή δεν μπορούσε να ανεβεί στα ξύλα, μας ενημέρωσε ότι έχει βγάλει σαν επιπλέον δερμα/μάζα στο πέλμα του ποδίου του και μας είπε ότι λογικά τον χειροτερεύει η σχάρα

@koutso , πώς λέγεται η πάθηση των ποδιών; σου είπε ο γιατρός; (Αναρωτιέμαι αν πρόκειται για κατασκευαστικό πρόβλημα, π.χ. στα οστά ή για ποδοδερματίτιδα ή για ακάρεα...στα δύο τελευταία θα επηρεάσει η άμμος αρνητικά, όσο το πουλί θα βρίσκεται σε θεραπεία)

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Sorry, την ώρα που έστελνες το μήνυμά σου, έγραφα κι εγώ.
Πες μας όμως η κτηνίατρος που τον διέγνωσε, έχει εμπειρία στην παθολογία των πτηνών; Αν όχι, καλό θα ήταν να έπαιρνες μια γνώμη από ειδικό.

Sorry, την ώρα που έστελνες το μήνυμά σου, έγραφα κι εγώ.
Πες μας όμως η κτηνίατρος που τον διέγνωσε, έχει εμπειρία στην παθολογία των πτηνών; Αν όχι, καλό θα ήταν να έπαιρνες μια γνώμη από ειδικό.
Έψαξα σε φόρουμ για πτηνά και βρήκα οτι η κτηνίατρος που πάω είναι ειδική με τα πουλία στην περιοχή που μένω (θεσσαλονίκη), αλλά ο προήγουμενος γιατρός αυτό με την αρθρητιδα δεν ήταν ειδικός με πουλία οπότε μπορει να μην ίσχυε, όμως μας έδωσε κρέμες να αλλειψουμε στο πέλμα του παπαγάλου

Συνημμένα

• tafarm_podagrine_solution-800x800.webp
    tafarm_podagrine_solution-800x800.webp
    24,6 KB · Προβολές: 4
Άρα αυτό με την αρθρίτιδα δεν το επιβεβαίωσε η τωρινή γιατρός. Αυτή τι θεραπεία σας είπε; Ρωτάω γιατί ίσως είναι σχετικό με το υπόστρωμα κ πιθανότατα με την συχνότητα καθαριότητας του.
Άμα θες πες κ το όνομα της, αν είναι ειδική κ στα πτηνά, να βοηθηθούν κ άλλα μέλη που χρειαστούν βοήθεια.
Να το χαίρεσαι πολλά χρόνια το κοκατιλακι σου.

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Άρα αυτό με την αρθρίτιδα δεν το επιβεβαίωσε η τωρινή γιατρός. Αυτή τι θεραπεία σας είπε; Ρωτάω γιατί ίσως είναι σχετικό με το υπόστρωμα κ πιθανότατα με την συχνότητα καθαριότητας του.
Άμα θες πες κ το όνομα της, αν είναι ειδική κ στα πτηνά, να βοηθηθούν κ άλλα μέλη που χρειαστούν βοήθεια.
Να το χαίρεσαι πολλά χρόνια το κοκατιλακι σου.
Η κτηνίατρος δουλεύει στο κτηνιατρίο στο ρετζίκι θεσσαλονίκης (Λεωφ. Παπανικολάου 39) και ναι λογικά εφταίγε η καθαριότητα διότι μας έδωσε ένα χαρτί με πολλές οδηγίες. Ψάχνω να βρω άμμο γιατί στο κλουβί το οποίο έχω δεν μπορεί να βγει η σχάρα και επίσης μας την πρότεινε η ίδια

Συνημμένα

• Kthniatros.webp
    Kthniatros.webp
    82,4 KB · Προβολές: 13
π.χ. στα οστά ή για ποδοδερματίτιδα ή για ακάρεα...στα δύο τελευταία θα επηρεάσει η άμμος αρνητικά, όσο το πουλί θα βρίσκεται σε θεραπεία)
την σχετικότητα της πάθησης με την επιλογή του υποστρώματος το επεσήμανε κ ο @ianos Γιαννης, δεν το είχα προσέξει.

Άρα σας έδωσε αυτή την αλοιφή γιατί βρήκε ακάρεα στα πόδια του;

Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Η κυρία που πήγατε είναι η Σαντρα Κοκολη η οποία έχει φύγει από Πεύκα εδώ και δύο χρόνια και λειτουργεί ιατρείο στη Κασσάνδρου . Ποτε πήγατε; Επέστρεψε στα Πεύκα;

Άρα σας έδωσε αυτή την αλοιφή γιατί βρήκε ακάρεα στα πόδια του;

Ναι και η γιατρός μας είπε να την συνεχίσουμε αλλά νομίζω ότι ο λόγος που δυσκολευόταν να ανεβεί στα ξύλακια του ήταν επειδή ήταν πολύ αδύναμος (μας έδωσε αντιβίωση για να το αντιμετωπίσουμε απλώς φοβάμαι για τα ποδια του επειδη λογο της αδυναμίας του κάθετε συνέχεια στην σχάρα και δυσκολεύεται)

Η κυρία που πήγατε είναι η Σαντρα Κοκολη η οποία έχει φύγει από Πεύκα εδώ και δύο χρόνια και λειτουργεί ιατρείο στη Κασσάνδρου . Ποτε πήγατε; Επέστρεψε στα Πεύκα;
Δεν θυμάμαι το όνομα της κοπέλας διότι δεν έκλεισα εγώ το ραντεβού (το εκλεισε η μητέρα μου ειμαι έφηβος) αλλά ηταν μια νεαρή κοπέλα

Δεν ξέρω βρε παιδιά, αλλά έχω νομίζω μπερδευτεί με τις πληροφορίες.
Γνωρίζει κανείς, αν το podagrine στεγνώνει αμέσως μετα την εφαρμογή του; Αν ναι, τότε καταλαβαίνω τα περί άμμου. Αλλά σε κάποιο μήνυμα διαβάζω ότι η σχάρα του κλουβιού δεν βγαίνει, επομένως αν δεν βγει, τι νόημα έχει η άμμος;

• Συμφωνώ
Αντιδράσεις: MARY58
Κ στις οδηγίες γράφει "αφαιρούμε την σχάρα μέχρι να επανέλθει".
Μήπως εννοεί πάνω από την σχάρα χαρτί κ μετά άμμο; Αλλά κ πάλι, δεν θα βουλιάζει η άμμος, αν πέσει νερό κ κάπου βραχεί το χαρτί;

• Like
Πάντως παιδιά εγώ είχα δύο περιστατικά με σχάρα η οποία ήταν με μεγάλο διάκενο , μπλέχτηκε το πόδι τους και βγαίνοντας το έσπασαν . Εξαρτάται βέβαια πάντα απ το είδος του πουλιού ! Γενικά είναι επικίνδυνες οι σχάρες αλλά χωρίς σχάρα κατά πόσο είναι εφικτό το πτηνό να μην έρθει σ επαφή με τις κουτσουλιές του ;

Back