Διατροφή Ποια είναι η κατάλληλη τροφή για τα καναρίνια μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Xarisk
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Xarisk

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουλ 2018
Μηνύματα
115
Πόλη
Τρίπολη
Γειά σε όλα τα μέλη. Θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η κατάλληλη τροφή για τα καναρινια μου.Αυτη που χρησιμοποιώ τώρα είναι King θα ήθελα όμως να ξέρω αν υπάρχουν πιο καλά μιγματα για τα καναρινια. Και επίσης πότε πρέπει να χορηγούμε τροφές συντήρησης στα πτηνά (να λύσω αυτό το θέμα διότι άλλη μου λένε και το καλοκαίρι αλλά τον χειμώνα μονο). Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
ω ποια είναι η κατάλληλη τροφή για τα καναρινια μου.

Πόσα και τι είδους καναρίνια έχεις;

Αυτη που χρησιμοποιώ τώρα είναι King θα ήθελα όμως να ξέρω αν υπάρχουν πιο καλά μιγματα

Ποιό μίγμα της King χρησιμοποιείς; Η King θεωρείται πολύ καλή εταιρεία.

Και επίσης πότε πρέπει να χορηγούμε τροφές συντήρησης στα πτηνά (να λύσω αυτό το θέμα διότι άλλη μου λένε και το καλοκαίρι αλλά τον χειμώνα μονο).

Μίγμα συντήρησης είναι αυτό με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρούς κ πρωτεινούχους σπόρους και εξαιτίας αυτής του της ιδιότητας, ενδείκνυται να χορηγείται κατά την περίοδο ανάπαυσης. Δηλαδή, μετά την πτερόρροια κ μέχρι την αναπαραγωγική. Επειδή οι ενεργειακές ανάγκες των πτηνών κατά την αναπαραγωγή κ την πτερόρροια αυξάνονται,υπάρχουν μίγματα εμπλουτισμένα με πρωτεινούχους και λιπαρούς σπόρους σε μεγαλύτερα ποσοστά απο εκείνα της συντήρησης. Το ιδανικό είναι να χορηγούμε εκείνο το μίγμα ανάλογα με την εποχή. Προσωπικά, χορηγώ ένα συγκεκριμένο μίγμα καθ'όλη τη διάρκεια του έτους.
 
Χρησιμοποιω την premium line. Σπισης ευχαριστώ για την απάντηση για το μείγμα
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Φίλε ευχαριστώ πολύ. Μάλλον θα δοκιμάσω αυτό. Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση

Από ότι κατάλαβα η συγκεκριμένη τροφή ειναι για καναρινια χρώματος
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Λοιπόν αυτη χρησιμοποιούσα κ εγώ. Προσανατολίστηκα σε ελαφρύτερο μίγμα της vadigran και συγκεκριμένα στο breeder's plus που βοήθησε στο πιο γρήγορο ξεπύρωμα των πουλιών.
Και πια τροφή μπορώ να χρησιμοποιω για την περίοδο αναπαραγωγής και πτερόρροιας οπου οι ανάγκες των πτηνών είναι αυξημένες
 
Έχεις δύο επιλογές. H συνεχίζεις με το ίδιο μίγμα, είτε επιλέγεις κάποιο άλλο πιο" βαρύ", σαν και αυτό που ήδη χρησιμοποιείς. Προσωπικά επιλέγω το ίδιο μίγμα καθαρά για λόγους αποδοχής από τα καναρίνια. Εξάλλου στις περιόδους αναπαραγωγής κ πτερόρροιας, μπορείς να παίξεις και με extra σπόρους όπωςπ.χ. Περίλλα αλλά προσωπικά δεν το έχω επιχειρήσει. Μην ξεχνάς πως έχουμε τις αυγοτροφές ή ακόμη καλύτερα το φρέσκο αυγό, που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο κυρίως στην αναπαραγωγή, αλλά και στην πτερόρροια. Στη διάθεσή σου.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Φίλε και εγώ προτιμώ το φρέσκο αυγό. Αλλά και την αυγοτροφη όταν οι νεοσοι κλαρωνουν και αρχίζουν να τσιμπολόγουν. Τι έννοιεις το ίδιο μιγμα (χρησιμοποιώ το King τώρα) και μάλλον θα πάρω αυτο που μου πρότεινες.

Έχεις δύο επιλογές. H συνεχίζεις με το ίδιο μίγμα, είτε επιλέγεις κάποιο άλλο πιο" βαρύ", σαν και αυτό που ήδη χρησιμοποιείς.
Δηλαδή για να καταλάβω μου λες να συνεχίσω με το King η με αυτό που μου πρότεινες.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εννοώ ότι αν ξεκινήσεις το πιο ελαφρύ μίγμα της vadigran, μπορείς να το συνεχίσεις τόσο για αναπαραγωγή όσο και στην πτερόρροια. Διαφορετικά, χρησιμοποιείς σε αυτές τις απαιτητικές περιόδους μίγμα αντίστοιχο με αυτό που ήδη έχεις. Στη διάθεσή σου.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αα οκ κατάλαβα. Ευχαριστώ πολύ που ασχολειθικες με εμενα και με βοήθησες. Μάλλον θα δοκιμάσω αυτό που μου πρότεινες. Να σε καλά
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μια άλλη εναλλακτική είναι η quiko breeder plus, είναι μια πεντακάθαρη τροφή, άριστη αποδοχή από τα πουλιά, εγω το χρησιμοποιώ όλο τον χρόνο σε εσωτερική εκτροφή, τώρα σε εξωτερική εκτροφή ίσως να πρόσθετα λίγους λιπαρους σπορους τον χειμώνα σε μια αυγοθηκη, Στέφανε αν δεν την έχεις δοκιμάσει δοκίμασε την φιλέ και θα με θυμηθείς.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν δεις το κεχρι και την περιλα θα καταλάβεις γιατί στην προτείνω, και εγώ την vadigran έδινα αλλά όταν δοκίμασα την quiko έμεινα πολύ ευχαριστημένος.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Φίλε. Μου ευχαριστώ πολύ για. Την πρόταση σου θα προσπαθήσω να δοκιμάσω και της 2.. Παντως ευχαριστώ

Φίλε από ότι είδα η quiko είναι πάρα πολύ καλή όμως το νιζερ είναι 6% και στην vadigran είναι 8%
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι φίλε μου δεν τίθεται θέμα απλά τονίζω την διαφορά. Δεν υπάρχει θέμα. Το γνωρίζω πως και με της 2 θα μείνω ικανοποιημένος. Ευχαριστώ πολύ
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
και εγώ την vadigran έδινα αλλά όταν δοκίμασα την quiko έμεινα πολύ ευχαριστημένος.
Κι εγώ το ίδιο...
Εδώ και τρία χρόνια που μπήκε η quiko breeder plus στην εκτροφή μου είδα τεράστια διαφορά με ορατότατη την παρουσία της περίλλας στο μείγμα και με θαυμάσια αποδοχή από τα πουλιά.
 
Άρα φίλε Γιάννη να δοκιμάσω την quiko

Απλά δεν μπορώ να βρω πουθενά 5 κιλα που χρειάζομαι για να δω αν την προτείμουν τα πουλια μου.Αν βρει κάποιος 5 κιλά σε κάποιο μαγαζί να μου το πείτε
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
. Απλά δεν μπορώ να βρω πουθενά 5 κιλα που χρειάζομαι για να δω αν την προτείμουν τα πουλια μου.Αν βρει κάποιος 5 κιλά σε κά
5 κιλό σε κλειστή συσκευασία βγάζει η Manitoba την T3 Platino πολύ καλη τροφη με εξαιρετική αναλογία σπόρων
Αξίζει να την μελετήσεις...
 
Απλά δεν μπορώ να βρω πουθενά 5 κιλα που χρειάζομαι
Όντως.. από όσα γνωρίζω, μόνο σε συσκευασία 20 κιλών βγαίνει στο εμπόριο...
Μάλιστα μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2017 έβγαινε σε συσκευασία 25 κιλών.
 
Back
Top