Γενικά Ποια είναι η περίοδος πτερόρροιας για τα Cockatiel;

steliosagk

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουν 2009
Μηνύματα
103
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπερα...
θα ηθελα να ρωτησω ποια ειναι η περιοδος πτερορροιας για τα παπαγαλακια και συγκεκριμενα για τα cockatiel;

Εψαξα εδω στο forum, και απ'οτι καταλαβα δεν εχουν μια συγκεκριμενη περιοδο... αλλά συνηθως αλλαζουν πτερωμα το χειμωνα. Οντως αυτο συμβαινει;
 
Περνούν πτερόρροια τον χειμώνα και το καλοκαίρι. :)
 
Sorry,
εννοεις οτι περνανε πτερορροια 2 φορες το χρονο ή οτι άλλα πουλια την περνανε το καλοκαιρι και άλλα το χειμωνα;
 
Ενα υγιέστατο κοκατίλ εχει πτερορρια 2 φορές το χρόνο τον χειμώνα και το καλοκαίρι... η πτερορρια διαρκεί λίγο πολύ 3 μήνες και πιο συχνά μπορείς να την παρατηρήσεις οτι αρχίζει απο το κεφάλι. Το πουλί έχει μακαρόνια στο κεφάλι (τα καινούρια φτερά που δεν έχουνε ακόμα ανοίξει)... όμως είναι λογικό οτι τα πουλιά χάνουν τα φτερά ολο το χρόνο.

Μερικοί παπαγάλοι αλλάζουνε τα φτερά ολο το χρόνο και δεν έχουνε τη φανερή περίοδο τησ πτερορηασ. Τα άρρωστα και ταλαιπωρημένα πουλιά μπορούν να έχουνε πτερορρια νωρίτερα ή αργότερα απο τη κανονική περίοδο. Κάθε είδος πουλιού εχει δικό του περίοδο της πτερορριας.
 
Sorry,
εννοεις οτι περνανε πτερορροια 2 φορες το χρονο ή οτι άλλα πουλια την περνανε το καλοκαιρι και άλλα το χειμωνα;

Εννοώ δύο πτερόρροιες το χρόνο... μία τον χειμώνα, όπου ανανεώνεται ένας μικρός αριθμός φτερών και μία το καλοκαίρι, όπου ανανεώνεται όλο το φτέρωμα.
 
Και τα κοκατιλ μου την περνανε τωρα. Φτερα και πουπουλα εχει γινει το σαλονι. Καθε μερα σκουπιζω κ ξεσκονιζω. Καλο ειναι αυτη την εποχη να τα κανεις συχνα μπανιο ωστε να εχουν αρκετη ενυδατωση στο δερματακι τους και να ειναι λιγοτερο επιπονη η ολη διαδικασια που περνανε.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top