Συμπληρώματα Ποια είναι η σωστή δοσολογία των πολυβιταμινών Vitakraft;

Νεκτάριος

PB Member
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας παιδια. Μετα απο μια απουσια μου επανηλθα δρυμητερος. Ξερω ότι αυτο το θεμα έπρεπε να παει αλλού αλλα το έβαλα εδω γιατι θα το δουν πιο πολα μέλη. Πηγα στα Γιάννενα σε ένα πετ ζητώντας άλατα μπανιου και επειδη δεν ειχε μου λεει ειναι καλυτερα να παρεις πολυβηταμινες. Πηρα για 6ευρό. Επειδη τα πουλια τα αησα στο πετ σοπ που τα πηρα δεν μπορουσα να τους τις δωσω οταν τις πήρα. Ηρθα τα πηρα και τους βαζω 2 σταγονες στ νερο καθε μερα (με καθημερινη αλαγη νερού). Για ποσο καιρο να τις βαζω; Ο πετσοπας μου ειπε αρλουμπες... Την τυφλα του δεν ηξερε. Για την δοσολογια ελεγιε το χαρτι (Γερμανικά). Κατω εχω κατι φωτο του κουτιού. Σας παρακαλω βοηθηστε με.

Ευχαριστώ!

Συνημμένα

• P9040013.webp
    P9040013.webp
    46,9 KB · Προβολές: 116
  • P9040015.webp
    P9040015.webp
    48,8 KB · Προβολές: 115
  • P9040016.webp
    P9040016.webp
    44,1 KB · Προβολές: 99
  • P9040017.webp
    P9040017.webp
    47,5 KB · Προβολές: 99
  • P9040018.webp
    P9040018.webp
    38,7 KB · Προβολές: 98
νεκταριε κατω χαμηλα εκει που γραφει τι περιεχει γραφει εναν αριθμο 24 . Νομιζω εκει λεει για ποσες σταγονες αλλα εχει σημασια και η ποσοτητα του νερου και οι μερες. Αν εχει αγγλικα γραψε (γιατι δεν φαινεται η εικονα) το κομματι αυτο (τελευταιες γραμμες) ή εστω σε γερμανικα ή γαλλικα (καποιοι θα ξερουν πιστευω).

το σκευασμα περιεχει περα απο υδατοδιαλυτες και τις λιποδιαλυτες βιταμινες(A,D3,E) που Η ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ. Το περισσευμα συσωρευεται στο συκωτι!
παντως ενα βιταμινουχο σκευασμα με αμινοξεα θα ηταν καταλληλοτερο για την εποχη της πτεροροιας.

Λες να βαζω πολυ; Παντως οι οδηγίες λένε 1-2 σταγόνες. Μαλιστα οταν μου πεφτουν 3 καταλαθος το χυνω το πλαινω και ξαναβάζω. Θα δ αυριο τι γραφει γιατι το έχω στην εξω ντουλαπα και θα τα ξυπνησω αμα παω. Αγγλικα δεν λεει γιατι αν ελεγιε δε θα ζηταγα βοηθεια και θα διαβαζα μα απο οτι θυμάμαι λέει Γερμανικά, Ιταλικά και φυσικά Γαλικά.

το εχω παρει κ εγω αυτο το σκευασμα στο παρελθον, αν θυμαμαι καλα ειναι αρκετα παχυρευστο κ δε διαλυεται καλα στο νερο

Ναι και ειναι καπως σκουρο το νερο. Και μυριζει σαν ψαρι. Απο ότι ειδα αλη δοσολογια βαζεις στα καναρινια και άλλη στα υπολυπα πουλιά. Παντως ζουν τα πουλιά σου έ?

Παντως ζουν τα πουλιά σου έ?
Ναι:D

εμενα ειναι παπαγαλακια βεβαια, αλλα το σευασμα ειναι το ιδιο κ κανει κ για καναρινια

δεν θυμαμαι δοσολογια, αλλα γενικα εγω δε βαζω πλεον σκευασματα παρα μονο σε περιπτωση ασθενειας ή εντονης πτερορροιας

Αχ, αχ, ανασανα τωρα. Ξερεις πρωτη φορα βαζω σκεβάσματα. Δημητρη φιλε μου εσυ που ξερεις πανω σε βλαστωμενους καλυτερα απο εμενα σηγουρα αποψε απο το πρωί δηλαδη τους ετοιμάζω να φάνε. Αν τους δωσω σε συνδηασμο με τις πολυβηταμηνες υπαρχει κυνδηνος υπερβηταμήνωσης;

οποιαδηποτε φυσικη τροφη (οπως ειναι οι βλαστωμενοι σποροι), ακομα και συνδιασμοςφυικων συμπληρωματων οπως η γυρη, η σπιρουλινα, η μαγια κλπ αν δινεται σε λελογισμενα πλαισια παρεχει πολυ μικροτερη ποσοτητα βιταμινων σε σχεση με τα συνθετικα πολυβιταμινουχα σκευασματα. Γιαυτο και αυτα δινονται οποτε χρειαζεται και για συγκεκριμενο αριθμο ημερων. Τροφες με μεγαλη διατροφικη αξια σαν τους βλαστωμενους σπορους δινεις και τοτε παραλληλα χωρις προβλημα.φυσικα συμπληρωματα ομως (οπως μαγια, σπιρουλινα, γυρη) εκεινες τις μερες οχι γιατι αποτελουν πλεονασμο αφου οι πολυβιταμινες υπερκαλυπτουν τις ημερησιες αναγκες. Αυτη την περιοδο (πτεροροια) τα καταλληλοτερα φυτρα ειναι της ροβιτσας(mung bean) και της κινοα λογω των αμινοξεων μεθειονινη και λυσινη(και οχι μονο) που περιεχουν και χρειαζονται για τη συνθεση των ζωικων ιστων

οχι, σε συμβουλευω να δωσεις σιγουρα φυτρα (βλαστωμενους) και τωρα στην πτερροροια τηρωντας πιστα ως προς την μεγιστη δοση τις οδηγιες (οταν τις διευκρινισεις) να δωσει και πολυβιταμινες.στο διαστημα αυτο μην δωσεις (συνηθως προστιθενται στις αυγοτροφες) αλλα φυσικα συμπληρωματα(μαγια, σπιρουλινα κλπ). Τα φυτρα (βλαστωμενοι σποροι) ειναι τροφη δεν ειναι συμπληρωμα διατροφης 🙂

Back