Φροντίδα Ποια είναι η σωστή ώρα ύπνου των κοκατίλ;

nikospappa33

PB New Member
Εγγραφή
5 Μαϊ 2021
Μηνύματα
55
Φιλαρακια μου καλησπέρα. Να σας ρωτήσω. Τι ωρα ειναι σωστή να σκεπάζουμε να κοκατιλ μας. Εμένα τωρα που σκοτεινιάζει παίρνουν στάση ύπνου απο τις εφτά.
 
Εμένα τωρα που σκοτεινιάζει παίρνουν στάση ύπνου απο τις εφτά.
Αυτή ακριβώς είναι η σωστή ώρα ύπνου για τα κοκατίλ, αλλά και γενικότερα για όλα τα πουλιά που διατηρούμε σε κλουβί.

Το ιδανικό, όταν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, είναι να δίδεται ο κατάλληλος χώρος στο πουλί που θα του επιτρέπει να αντιλαμβάνεται το ξημέρωμα και την αυγή με βάση τις φυσιολογικές συνθήκες κάθε εποχής.

Σχετικά θέματα
Πόσο νωρίς ξυπνάνε το πρωί τα κοκατίλ;
Επιλογή θέσης κλουβιού στο σπίτι
 
@nikospappa33 καλησπέρα σου. Καλό θα είναι από την αρχή, ότι και είδος παπαγάλου έχουμε, να μάθει να μπορεί να κοιμηθεί χωρίς να χρειάζεται σκέπασμα, εφόσον φυσικά ζει σε εσωτερικό χώρο μαζί μας και δεν επιδρούν πάνω του συνθήκες θερμοκρασίας που δεν τις αντέχει.

Σίγουρα για να γίνει αυτό χρειάζεται χρόνο και όχι κόπο. Απλά να μάθει το περιβάλλον και να μην του προξενούν νευρικότητα ήχοι που για μας είναι γνωστοί και ανεκτοί. Είναι αυτό που μου είχε πει σαν συμβουλή κάποιος πολύ καλός γνώστης του αντικείμενου, πολλά χρόνια πριν... "καλύτερα ένα ήρεμο πουλί, πάρα ένα ίμερο πουλί". Αυτό θα φανεί στην εμπιστοσύνη που έχει στο περιβάλλον που ζει, ότι όταν είναι η ώρα να κοιμηθεί, θα κοιμηθεί!

Πάντως, οι "ειδικοί" λένε ότι ισχύει ότι και με την παροιμία με τις κότες... "Νόρις ύπνο, νωρίς ξύπνιο".

Δυστυχώς όλοι μας επειδή λείπουμε ώρες από το σπίτι για λογούς επαγγελματικούς, έχουμε ανάγκη να ασχοληθούμε με τα "πουλιά μας" στιγμές που για εκείνα είναι χαλάρωσης και όχι παιχνιδιού.

Κοιτάζοντας πίσω μου τώρα, βλέπω και τους τρεις που έχω να έχουν ήδη κουρνιάσει, έτοιμοι!
 
Back
Top