Αναπαραγωγή Ποια είναι κατάλληλη εποχή για ζευγάρωμα καρδερίνας με καναρίνι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης marinis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

marinis

PB New Member
Εγγραφή
8 Φεβ 2014
Μηνύματα
168
Πόλη
Θεσσαλονίκη
παιδια καλησπερα πιος ειναι για σασ ο πιο καταληλος μηνασ για να βαλω ζευγαρι καρδερινα με καναρινι κ πως; Εννοω να βαλω πρωτα την καρδερινα στην ζευγαρωστρα για να εξηκιωθει; Τα εχω σε κλειστω χωρο με παρα πολυ φωσ απο το πρωι ωσ το βραδυ κ θερμοκρασια καλη 15 25 βαθμουσ!
 
τετοια εποχη η θερμοκρασια που τα εχεις ειναι κακη οπως και ο παραπανω σε ωρες, φωτισμος. Ειναι νωρις ακομη. Θα προτεινα να τα βαλεις σε διπλανα κλουβια η ζευγαρωστρα με χωρισμα μεχρι τα τελη γεναρη ισως και πιο πολυ και οταν δεις να φιλιουνται απο τα καγκελα τα ενωνεις.
 
Αυτή την εποχή τα πουλιά στη φύση ξεκουράζονται από την πτερόροια και περνάνε τον χειμώνα τους. Το ίδιο πρέπει να γίνεται και με τα πουλιά που έχουμε στα κλουβιά, γιατί διαφορετικά θα χαλάσεις όλο το βιολογικό τους ρολόι. Οι καρδερίνες, τα καναρίνια και όλα τα πουλιά πρέπει να περνάνε και να καταλαβαίνουν τις εποχές. Πρέπει το καλοκαίρι να περνάνε πτερόροια, το χειμώνα να ξεκουράζονται και να έχουν παραπάνω λίπος για να αντέξουν το χειμώνα και την άνοιξη είναι η εποχή που ζευγαρώνουν. Γιατί να τα βάλεις να ζευγαρώσουν από τώρα; Γιατί να βιάζεσαι; Η υπομονή είναι αρετή.. Υπομονή και σε λίγους μήνες ξεκινάει η διατροφική προετοιμασία για αναπαραγωγή.
 
συγνωμη δεν εγινα κατανοητος μαλλον δεν ειπα πως θελω να τα βαλω απο τωρα αλλα πιον μηνα ρωτησα;η θερμοκρασια αφτην ειναι λογο επειδη τα εχω στο μαγαζι μου μεσα κ εχω σομπα αναμενη γι αφτο!
 
Η Άνοιξη είναι η σωστή εποχή για κάθε είδους αναπαραγωγική διαδικασία. Ασφαλώς τα καναρίνια μπορούν να ετοιμαστούν βδομάδες νωρίτερα από τις καρδερίνες, οπότε χρειάζεται να κάνεις ξεχωριστή διατροφική προετοιμασία και έλεγχο τόσο στο φως όσο και στη θερμοκρασία. Ασφαλώς εδώ υπάρχουν άτομα που μπορούν να σου πουν περισσότερα αλλά σε γενικές γραμμές εδώ είναι η βάση της αναπαραγωγής των υβριδίων.
 
Τότε η απάντηση στο ερώτημα σου είναι πως οι καρδερίνες απ όσο ξέρω ζευγαρώνουν πιο μετά απ τα καναρίνια, οπότε γύρω στα τέλη Απριλίου με Μάιο.
 
Καλά είναι να βρίσκονται στο ίδιο κλουβί με χώρισμα για κάποιο διάστημα ώστε να συνηθίσουν το ένα το άλλο. Να ξέρεις πως έτσι η θηλύκια θα έρθει σίγουρα νωρίτερα από την καρδερίνα σε οίστρο. Πιθανόν μάλιστα να έχεις και άγονες γέννες αυγών. Μην απελπιστείς, η επιμονή θα σε ανταμείψει και κάποια στιγμή θα πετύχεις αυτό που ζητάς.
Απλά πριν προχωρήσεις σε μια τέτοια διαδικασία θα πρέπει να αναρωτηθείς τι θα κάνεις τα θηλυκά υβρίδια που θα βγάλεις, γιατί σίγουρα γνωρίζεις πως είναι άγονα.
 
οποτε κ τελος φλεβαρη να τα βαλω δεν υπαρχει προβλημα! Ναι το γνωριζω φιλε μου οτι ειναι αγωνα αλλα εχω μια μεγαλη κλουβα θα τα ριξω εκει μεσα!
 
οποτε κ τελος φλεβαρη να τα βαλω δεν υπαρχει προβλημα! Ναι το γνωριζω φιλε μου οτι ειναι αγωνα αλλα εχω μια μεγαλη κλουβα θα τα ριξω εκει μεσα!
Τέλεια... Θα περιμένουμε φωτο ρεπορτάζ.
 
Back
Top