Γενικά Ποια είναι περίπου τα μηνιαία έξοδα ενός Ringneck;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Theano
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Theano

PB New Member
Εγγραφή
2 Οκτ 2021
Μηνύματα
16
Πόλη
Γουμένισσα
Γεια σας!
Θα ήθελα να ρωτήσω για όσους γνωρίζετε ποια είναι πάνω κάτω τα μηνιαία έξοδα ενός Ringneck (πόσο βγαίνει ένας μήνας στο περίπου)?
Επίσης ποια θεωρείται καλή τροφή πελετ για Ringneck?
 
Η αρχή θα είναι που θα κάνεις κάποια έξοδα παραπάνω όσον αφορά το κλουβί το οποίο χρειάζεται να είναι αρκετά ευρύχωρο, για την τιμή του κλουβιου αναλόγως υπάρχουν αρκετά ακριβά αλλά αν ψάξεις μπορείς να βρεις και κάποια φθηνά, η αγορά του παπαγαλου που πρέπει να γίνει από κάποιον έμπιστο εκτροφέα και όχι από πετ σοπ, επέλεξε να είναι ήμερο και απογαλακτισμενο, μετά θα πρέπει να έχει κάποια παιχνίδια για να περνάει την ώρα του στο κλουβί τα οποία όμως χρειάζονται συχνά αλλαγή, μετά μένουν μόνο οι τροφές που περιλαμβάνουν Πέλλετς (θα ρωτήσεις στο κατάστημα πιο είναι για ρινκνεκ) οι κανονικές τροφές όπως την Manitoba μπορώ να σου προτείνω που είναι για κοκατιλ και ρινκνεκ μια συσκευασία, αν θες κάποια δημητριακά όπως της versele Laga, και αυγοτροφη, επίσης δώστε του κανένα φρούτο που και που όπως μήλο, αχλάδι, μπανάνα η λαχανικά όπως ντομάτα, λαχανο, καρότο καλά καθαρισμένα (νομίζω τα είπα σωστά για τα φρούτα και τα λαχανικά ας με διορθώσει κάποιος αν είμαι λάθος). Γενικά οι παπαγάλοι δεν έχουν και πολλά έξοδα, η αρχή λίγο μόνο και μετά μόνο οι τροφές οι οποίες η καθεμία θα διαρκέσει για κάποιο καιρό αναλόγως πόσο τρώει βέβαια και αλλαγή τα παιχνίδια που και που.
 
Ευχαριστούμε πολύ για την αναλυτική απάντηση. Ήταν πολύ βοηθητική.
Θα ήθελα επίσης να μαθω από όσους έχουν παπαγάλο στο σπίτι με ελεύθερη πρόσβαση σε ολο το σπίτι κάποιες ώρες, που κάνουν τις κουτσουλιές τους? (Εννοώ παντού ή πηγαίνουν στο κλουβάκι τους;)
 
@Theano Μπορείς να το μάθεις νομίζω να πηγαίνει στο κλουβί του να τις κάνει αλλά ίσως πιεστεί έτσι. Τις κουτσουλιές πχ ο δικός μου τις κάνει όπου να ναι είναι θέμα όντως, στην αρχή τις έκανε και συχνά πάνω μας στα ρούχα αλλά τώρα πολύ πιο σπάνια. Και μάλιστα μόλις τον βγάζουμε έξω πάντα κάνει, μάλλον για να διατηρήσει το κλουβί του πιο καθαρό περιμένει μέχρι να βγει έξω; Δε ξέρω
 
@Theano δεν τον έχω μάθει τον δικό μου απλά είπα πως γενικά είναι εφικτό οποίος τον εκπαιδεύσει να πηγαίνει και να τα κάνει στο κλουβί του. Επίσης να έχεις υπόψιν όσον αφορά τα περιττώματα βγάζουν πολύ πράμα. Κατάλαβες. Αν το έχεις τόσο θέμα μπορείς να πάρεις και κάποιο μικρότερο είδος.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Theano
Καλησπέρα και από εμένα! Σίγουρα χρειάζεται αρκετά παιχνίδια,όπως όλοι οι παπαγαλοι,τα ρικνεκ έχουν την τάση να καταστρέφουν τα πάντα,επίσης είναι πολύ έξυπνα και βαριούνται γρήγορα όποτε χρειάζονται πολλά διαφορα παιχνίδια τα οποία τα αλλάζεις κάθε εβδομάδα για να μην βαρεθεί,φυσικά μπορείς να φτιάχνεις να αγοράζεις από εξωτερικό,είναι λίγο υποκειμενικο αυτό,εξαρτάται τι θες να προσφέρεις. Από πελλετ χρησιμοποιούσα στο ρικνεκ μου τα Harrison’s (τα καλύτερα κατά την γνώμη μου),ως εναλλακτική θα πρότεινα τα psittacus (τα χρησιμοποιώ τώρα γιατι το μικρό μου (κονουρακι)δεν τρώει τα αλλά) περίπου στα 10-15 ευρώ,ένα καλό μείγμα σπόρων versele-laga prestige γύρω στα 4 ευρώ. Επίσης κεχρί (3-4 ευρώ). Ίσως κάποια πατηθρα που θα χαλάσει και πέτρα ασβεστίου/σουπιοκοκκαλο. Τέλος θα χρειαστείς λαχανικά και φρούτα,θα πρέπει να προσφέρονται συχνά (τα λαχανικά) και να υπάρχει ποικιλία,τουλάχιστον μέχρι να καταλάβεις τι του αρέσει. Προαιρετικά θα πρέπει να υπάρχουν για παν ενδεχόμενο και κάποια χρήματα για τον πτηνιατρο (και ο ίδιος και τα φάρμακα κοστίζουν). Γενικότερα δεν έχει κάποια σημαντική διαφορα σε σχέση με τα υπόλοιπα πτηνά,αλλά γενικά οι παπαγαλοι κοστίζουν και στην πρώτη αγορά αλλά και στην συντήρηση.
 
Το ποσο ψηλα ή χαμηλα θα φτασει το μηνιαιο budget σου για ενα Ringneck αλλα και για οποιδηποτε ζωο εξαρταται απο το ποια ποιοτητα ζωης θελεις να τους προσφερεις.
Κατα τα αλλα οτι εγραωαν και τα παιδια πιο πανω.
 
Back
Top