Αναπαραγωγή Ποια ειναι η αργοτερη ημερομηνια για αναπαραγωγη;

voutsigoutsi

PB New Member
Εγγραφή
23 Απρ 2009
Μηνύματα
184
Μια απορια παιδια. Η ερωτηση αναφερεται σε 1ες γενες. Ποια ειναι η αργοτερη ημερομηνια που μπορει κανεις να βαλει 2 πουλακια μαζι χωρις χωρισμα αφου νωριτερα εχει τηρησει ολο το "πρωτοκολλο γνωριμιας"; (δεδομενου οτι χρειαζεται περιπου 18-20 μερες να βατευτουν και να γεννηθουν οι νεοσσοι). Εχει η ημερομηνια αυτη να κανει με την θερινη ησημερια (22 Ιουνιου);
 
αν εχει γινει ολη η προετοιμασια κανονικα και τα εβαζες για παραδειγμα αυριο και τα εχεις σε εσωτερικο χωρο που η θερμοκρασια δεν υπερβαινει τους 26 μαθμους κελσιου προλαβαινεις.η θερινη ωρα δε νομιζω οτι παιζει ρολο και τι καλυτερο ειναι να σταματαμε να ζευγαρωνουμε μεχρι 15 ιουνιου περιπου.
 
Εκείνο που απασχολεί ιδιαίτερα είναι η πτερόρροια.
Είναι μια δύσκολη εποχή για τα πουλιά, και αποφεύγουμε
να τους προσθέτουμε άλλα βάρη.Ασε που και τα ίδια δεν ανταποκρίνονται
σε άλλες απαιτήσεις. 😉
Αν θεωρήσεις οτι μια ολοκληρομένη γέννα κρατάει απο 45-50 ημέρες
απο την ημέρα που θα κτηστεί η φωλιά, και οτι η πτερόρροια μπορεί να αρχίσει
απο τον Ιούλιο μήνα, μπορείς να έχεις έναν πρώτο υπολογισμό
για την αρχή της τελευταίας γέννας που για κάποιους μπορεί να είναι και η πρώτη.
 
"καλυτερο ειναι να σταματαμε να ζευγαρωνουμε μεχρι 15 ιουνιου περιπου."Γιωργο διαβασα και στα θεματα αυτο ακριβως αλλα η απορια μου ειναι οταν λεμε ζευγαρωμα εννοουμε και την διαδικασια γεννησης κ εκκολαψης αυγων η να ερχονται τα πουλια σε επαφη εως 15 Ιουνιου; Γιατι η ζεστη μετα απ αυτη την ημερομηνια θα ναι και πολυ για το μεγαλωμα των μικρων. Η δεν παιζει ρολο;(ισως βοηθαει κιολας η ζεστη τους νεοσσους;) Δεν ξερω... Τωρα η θερινη ισημερια ΣΙΓΟΥΡΑ παιζει ρολο γιατι απ την επομενη (23 Ιουνιου) η μερα αρχιζει και μικραινει.
 
Η πτεροροια ομως Μακη ειναι φυσιολογικη φαση των πουλιων ετσι δεν ειναι;. Οταν λεμε deadline 15 Ιουνιου τα οι νεοσσοι τελικα θα γεννηθουν π.χ. 5-10 Ιουλιου. Οι γονεις στο μεταξυ δεν μπορει να εχουν εισελθει σε φαση πτεροροιας και οι νεοσσοι να εκκολαφθουν κανονικα χωρις προβλημα; Αν δεν ειναι ετσι τοτε η ΟΡΙΑΚΗ ημερομηνια αναπαραγωγης δεν θα πρεπε να αναφερεται ενωριτερα π.χ. 1-2 Ιουνιου για να χουν ολα γινει ως τις 20? Συγνωμην που γινομαι πολυ αναλυτικος αλλα αυτο χρειαζεται διευκρυνηση για μας τους αρχαριους. Ευχαριστω.
 
Διευκρυνηζω 1ες γεννες γιατι αλλιως εννοειται οτι ειναι κουρασμενα τα πουλια για τοσο αργη ημερομηνια.
 
η μερα αρχιζει και μικραινει οντως αλλα αν τα εχουμε σε εσωτερικο χωρο με ρυθμιζομενο φωτισμο δεν παιζει ρολο η διαρκεια της μερας.λοιπον η ζεστη δεν βοηθαει τους νεοσσους γιατι μπορει να τους χασουμε και απο υπερβολικη θερμοκρασια και απο ψειρες που δημιουργουνται κατω απο τετοιες συνθηκες. Οταν λεμε ζευγαρωμα η' περιοδο αναπαραγωγης ενοουμε ολη τη διαδικασια που χρειαζεται για να προετοιμασουμε το ζευγαρι μεχρι και τον απογαλλακτισμο των νεοσσων. Και εννοω οτι μεχρι 15 ιουνιου περιου πρεπει να εχουν απογαλακτιστει και τα τελευταια μικρα.
μετα αρχιζει η πτεροροια και τα πουλια ταλαιπωρουνται πολυ απο αυτη τη διαδικασια.
 
"και εννοω οτι μεχρι 15 ιουνιου περιου πρεπει να εχουν απογαλακτιστει και τα τελευταια μικρα." Απογαλακτιστει κιολας!Φιλε Γιωργο τωρα με τρομαξες στ αληθεια. Οκ αυτο σημαινει δηλαδη οτι πρεπει να ερχονται σε επαφη για πρωτη φορα μαξιμουμ ως 5-10 Μαιου. Εγω που εχω καναρα μεαυγα 6 ημερων και μια καναρα ακομα που θα κανει αυγα αυριο-μεθαυριο μαλλον την εχω πατησει κανονικα!
 
μην τρομαζεις κιολας. Το ποσο καλη θνησιμοτητα θα εχουν οι νεοσσοι εξαρταται και απο το χωρο που τα εχεις. Αν ο χωρος σου εχει maximum 25 βεθμους τωρα πιστευω οτι θα πανε καλα τα πραματα.η 1η καναρα σου δε νομιζω να εχει προβλημα και μολις απογαλακτιστουν τα μικρα μην την ξαναβαλεις για ζευγαρωμα. Οσο για τη 2η εφοσον περιμενεις αυγα αφησε την να γεννησει και κανε ωοσκοπηση μετα απο 7 μερες απο την γεννηση του τελευταιου αυγου. Αν εχουν σπορο τα αυγα της αφησε την αλλιως την χωριζεις και αυτην. Για να μην παιζουμε ομως για 1-2 μερες πρεπει να ξεκιναμε να ζευγαρωνουμε με ελεγχομενες συνθηκες περιβαλλοντος απο μεσα ιανουαριου ετσι ωστε τον ιουνιου το πολυ που θα εχουν τα ζευγαρια μας συμπληρωσει 3 γεννες να τα χωριζουμε.
 
Φιλε Γιωργο δυστυχως τα εχω εξω ομως κι απο δω και περα θα αρχισουν οι ζεστες! Τι να κανω τωρα; Δεν μπορω φυσικα να τα μετακινησω πριν γεννηθουν οι νεοσσοι (14 μερες) μια κι η καναρα εκανε ΣΗΜΕΡΑ το πρωτο της αυγουλακι.. Να ελπιζω να κρατησει ο καιρος κι αμεσως οταν γεννηθουν να τα μεταφερω σε κλιματιζομενο χωρο;
 
αφησε τα οπως ειναι. Δεν μπορεις να κανεις κατι τωρα. Την μετακινηση που σκεφτεσαι οταν οι νεοσσοι γινουν τουλαχιστον 17-18 ημερων και μετα.
 
Back
Top