Γενικά Ποια ειναι η καλη καρδερινα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης gardeline
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

gardeline

PB Member
Εγγραφή
13 Δεκ 2007
Μηνύματα
340
Πόλη
Αθήνα
Πως μπορω να καταλαβω ποια καρδερινα ειναι καλητερη φωνητικα με μια ματια;
 
Προσωπικά εγώ πιστέυω ότι όλα τα πουλιά είναι καλά. Μπορεί κάποιο που φωνητικά δεν είναι τέλειο να είναι καλό ς αναπαραγωγός. Κάποιο άλλο να έχει στυλ. Είναι το τί ψάχνει ο καθένας. Μία καρδερίνα για μένα πρέπει να τα συνδυάζει όλα για να πω ότι είναι καλή. Πάντως επειδή οι καρδερίνες δεν είναι καναρίνια που μιλάνε παντού θέλουν υπομονή. Μία καρδερίνα που θεωρείται καλή φωνητικά πρέπει να έχει πλοκή, διάρκεια,ένταση στην φωνή της. Πότε όμως μα πότε να μην κρίνεις ένα πουλί από την πρώτη ματιά.
 
Χρήστο, αν κυριολεκτείς λέγοντας "με μια ματιά", θα σου έλεγα ότι με μια ματιά ή και περισσότερες, μπορείς μόνο να διακρίνεις την εξωτερική σωματική κατασταση στην οποία βρίσκεται το πουλί. Λαμπερό βλέμμα, ομοιογενές φτέρωμα, η στάση του σώματος, τα καθαρά πόδια κτλ, είναι δείγματα της καλής υγείας του οποιουδήποτε πουλιού.

Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις ένα πουλί, πρέπει να διαθέσεις αρκετή ώρα και να το ακούσεις σε διαφορετικές στιγμές την ημέρας να κελαηδάει, για να ξεχωρίσεις αν πρόκειται για ενα χαρισματικό πουλί συγκρητικά με κάποιο άλλο. Απαραίτητη προυπόθεση να έχεις την ανάλογη εμπειρία από ακούσματα για να μπορέσεις να κρίνεις και να αξιολογήσεις τα φωνητικά προσόντα του πουλιού!
 
Πως μπορω να καταλαβω ποια καρδερινα ειναι καλητερη φωνητικα με μια ματια;
συνηθως οι μικροσωμες καρδερινες ειναι κ καλες τραγουδιστριες.
προσωπικα για κελαιδημα διαλεγα μικροσωμες καρδερινες με μεγαλη μυτη σε ευθεια γραμμη με το κεφαλη(σιδηροκεφαλη) κ εντονα μαυρα μουστακια.
 
Οσο αναφορα το κελαηδημα δηλαδη μιλαμε για αρσενικες Αυτες που εχουν ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΤΕΡΟ ΡΑΜΦΟΣ(δικη μου διαπιστωση), ειναι μικροσωμες εχουν δυο φτερα στην ουρα με 2 ασπρες κηλιδες και η μασκα καλυπτει ολο το ματι και ειναι σε ευθεια γραμμη το πανω με το κατω μερος ενωμενο
 
ποια καρδερινα ειναι καλητερη φωνητικα με μια ματια;

Είναι σαν να θέλουμε να ξέρουμε αν μια κοπέλα που είναι όμορφη είναι και μορφωμένη και έξυπνη.
Το τραγούδι είναι έμφυτο στο πουλί, αλλά και μπορείς να το εκπαιδεύσεις, ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι ορατό.
 
ειναι οπως μια ομαδα ποδοσφαιρου, κρινεται εκ του αποτελεσματος.
 
Συνηθως αυτα τα πουλια εχουν ''ταλεντο'' στο κελαιδημα, αλλα φυσικα παιζει ρολο πως θα τα μαθεις.
 
Η καλύτερη καρδερίνα αγαπητέ μας φίλε είναι αυτή που μας... καταλαβαίνει.
 
Παιδιά το κάθε πουλί που το αγαπάμε,το φροντίζουμε σωστά και που γενικά το αντιμετωπίζουμε σαν ένα φιλαράκι μας και όχι σαν στολήδι τότε θα κελαιδάει. Ποιός μπορεί να έχει άποψη τεκμιριωμένη για το ποιά καρδερίνα είναι καλή;Νομίζω σίγουρα κανένας. Όλοι μας έχουμε ακούσει, δει και θαυμάσει πραγματικά υπέροχα πουλιά. Είναι όμως τα καλύτερα;Νομίζω και πάλι ότι σίγουρα θα υπάρχουν και ακόμα πιο καλά. Ποιός δεν πιστέυει ότι μία ελέυθερη καρδερίνα δεν κελαηδάει καλύτερα από μία αχμαλωτισμένη ας είναι και εκτροφής;
Στο θέμα της καρδερίνας ακούγονται πολλές γνώμες και θα ακούγονται πάντα αφού είναι ένα πουλί που το ακολουθούν πολλοί μύθοι.
Άλλος λέει ότι οι σιδηροκέφαλες λένε περισσότερο και πιο δυνατά.
Άλλος ότι οι 6αρες είναι καλύτερες
Άλλος ότι οι κερασούλες είναι σπάνιες
Όλα αυτά ακούγονταν και θα συνεχίζονται να ακούγοντε.
Πιστεύω όπως έγραψα και παραπάνω σε όλα τα πουλιά. Μα είναι καλά μα όχι όλα κελαηδούν. Και σίγουρα όλα μέσα από την φωνή τους κάτι λένε.
Για να φτάσουμε λοιπόν στο σημείο να πούμε με "σιγουριά" αν ένα πουλί λέει καλά πρέπει να γράψουμε στην πλάτη μας χρόνια μελέτης. Και αυτό γίνεται μόνο μέσα από την σωστή εκτροφή-αναπαραγωγή. Με υπόμονή και προσπάθεια. Μόνο τότε θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε μία καρδερίνα με στύσιμο-πλοκή-διάρκεια-και μέταλο στην φωνή της.
 
για μενα παιζει ρολο (εκτος απο το πουλι /το προτημω μικροσωμο και μακρυ τι ονομαζωμενες γυφτισες)το κλουβι που θα το βαλεις, ειδηκα αν βαλεις μεσα και ενα καθρεφτη -κουνια (μυστικο!)
 
Αν θελεις να αγορασεις καρδερινα με βαση τη φωνη πρωτα ακους και μετα αγοραζεις.Απο αναπαραγωγικης πλευρας κανεις δε μπορει να σου εγκυηθει τιποτα. Συνηθως αν οι γονεις ειναι καλοι το ιδιο και τα μικρα αλλα δεν ειναι απολυτο. Περισσοτερες πιθανοτητες για ζευγαρωμα εχουν αυτες που κελαιδανε.Αν προκειτε για θυληκια πιστευω οτι αυτη που κελαιδαει ζευγαρωνει
 
Back
Top