Φροντίδα Ποια ειναι η καλυτερη επιλογη για δευτερο κοκατιλ;

ΜαριαΠα

PB New Member
Εγγραφή
12 Ιαν 2015
Μηνύματα
36
Πόλη
Μυτιλήνη
καλημερα! Εχω καταλληξει στο να παρω και ενα δευτερο κοκατιλ στο ενηλικο αγριο αρσενικο μου. Να παρω ενηλικο θυληκο ή ενα μικρο σε ηλικια πουλι; ή να ψαξω για ενα εξημερωμενο; Εχω διαβασει ενα σωρο αρθρα αλλα μονο μπερδευτηκα. Εν ολιγοις θελω να εχει μια παρεα αλλα δεν θελω να αποχαιρετισω την ιδεα της εξημερωσης.
 
Ότι πουλί και να πάρεις για παρέα στο κοκατιλ σου μόνο και μόνο που θα ασχολείται μαζί του την ιδέα της εξημερωσης ξέχνα την...
 
Η αλήθεια είναι πως οι πιθανότητες που έχεις να ημερέψεις το πουλάκι που ήδη έχεις θα ελαχιστοποιηθούν όταν θα έχει παρέα του είδους του να ασχολείται.
Από εσένα εξαρτάται. Αν νομίζεις ότι η προσπάθεια γι' αυτό είναι πάνω από όσο θέλεις να προσπαθήσεις, πάρε του μια παρέα να μην πλήττει. Αν θέλεις να προσπαθήσεις και άλλο, κράτησέ το για λίγο καιρό ακόμα μόνο του και πάρε αργότερα την παρέα σε κανένα χρόνο.
 
βλεπω στα βιντεακια οτι πολλοι εχουν για βοηθο ενα εξημερωμενο και το αγριο ακολουθει και αντιγραφει. Αλλα απο την αλλη διαβασα οτι ισως να αγριεψει το ημερο. Μπερδεμα!φυσικα θελω να ειναι χαρουμενο το πουλακι αλλα ειναι κριμα να μην μπορω να το χαρω κιολας
 
Πόσο καιρό το έχεις Μαρία και πόση ώρα κάθε μέρα ασχολείσαι μαζί του; Πόση ώρα είναι εφικτό να ασχολείσαι γενικά μαζί του;
 
3 μηνες τον εχω. Διαθετω αρκετες ωρες αλλα ειμαστε παντα 1 βημα μπρος και 5 πισω.
 
Έχεις διαβάσει τα θέματα εκπαίδευσης του φόρουμ; Δεν θυμάμαι αν τα έχουμε συζητήσει αυτά πιο πριν. Μήπως το πιέζεις; Γιατί να αργεί ενδέχεται αλλά τα πισωγυρίσματα δείχνουν κάποια λαθάκια από την πλευρά σου ή ίσως κάποια τυχαία γεγονότα που τον τρομάζουν.
 
Μαρια πραγματικα εχω διαβασει πολυ! Λαθη σιγουρα εχω κανει γιατι δεν εχω πειρα. Αλλα επειδη τον παρατηρω πολυ δεν μπορω να βγαλω ακρη τι πρεπει να διορθωςω. Θελω να πω για παραδειγμα 2 μερες τωρα χτυπαει το ραμφος στα καγκελα, στα κλαδια, στην ταιστρα τρεχει περα δωθε και τραγουδαει ασταματητα! Οταν τον πλησιασω ξεφυσαει οποτε δεν τον ενοχλω πολυ. Αλλα εχει και μερες που ειναι πολυ ηρεμος και τοτε κανουμε καποια βηματακια. Να φταει και η περιοδος;να ειναι ορμονικο δηλαδη;
 
να φταει και η περιοδος;να ειναι ορμονικο δηλαδη;
Τι ηλικία έχει; Συγγνώμη αν την έχεις πει δεν την θυμάμαι. Αν είναι μικρό δεν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο.
Σίγουρα δεν είναι για κριτική τα λάθη, όλοι κάνουμε ιδίως όταν βαδίζουμε σε άγνωστα θέματα.
Ψάχνουμε τώρα να δούμε τι μπορεί να φταίει για τα πισωγυρίσματα που λες. Γιατί το μεγάλο διάστημα είναι απαραίτητο σε ένα ενήλικο άγριο πουλί.
Μήπως το περιβάλλον στο σπίτι είναι θορυβώδες; Τον αποσπά και τον τρομάζει κάπου κάπου;
 
Ειναι ενηλικο.στο πετ σόπ δεν ξερουν ακριβως αρα μπορει να ειναι και πολυ μεγαλο. Το σπιτι ειναι οκ πιστευω και δεν εχει αλλα πουλια στην γειτονια για να πω οτι ακουει και αναστατωνεται! Επισης εχω σκυλο αλλα αδιαφορουν παντελως ο ενας για τον αλλον εκτος απο τις στιγμες που το σκυλι παιζει με μπαλακι:κουδουνακι. Τοτε το πουλι μετακινειται αναλογως για να τον βλεπει. Πιστευω ομως οτι ειναι απο περιεργεια και οχι φοβο γιατι δεν σκαλωνει ψηλα/μαρμαρωνει αλλα τον ακολουθει.
 
Η γνώμη μου είναι να δώσεις λίγο ακόμα χρόνο στο πουλάκι πριν αποφασίσεις να πάρεις άλλο.
Ο βασικός στόχος είναι η επίτευξη της μεταξύ σας εμπιστοσύνης. Μετά τα υπόλοιπα ακολουθούν φυσιολογικά και σύντομα.
 
κανω καλα που τον αφηνω ησυχο οταν ειναι πολυ στα τρελα του;
Βέβαια, το αντίθετο θα ήταν πίεση και δεν βοηθάει, εκτός αν υπήρχε ένας ήχος που να το προκαλεί σε ηρεμία, μία χαμηλότονη κουβέντα που να το σταματάει, θα ήταν καλό.
 
Πάντως Μαρίαπα να ξέρεις ότι ενήλικο άγριο πουλί πάρα πολύ δύσκολα εκπαιδευεται
 
Αρα ενα δευτερο πουλακι ειναι η καλυτερη επιλογη για να εχει καποιον του ειδους του;και εδω επιστρεφω παλι στο ιδιο ερωτημα. Τι θα ηταν ποιο σωστο; Ενα θυληκο αγριο, ενα μικρο σε ηλικια,ή ο παλιος του συγκατοικος στο πετ σόπ ( ο οποιος εχει μονο ενα ποδαρακι κι αυτο θεοστραβο); Ή ενα εξημερωμενο σαν εναλλακτικη προσπαθεια;
 
Ένα θηλυκό μπορεί ν' ανταποκρίνεται και στα υπόλοιπα, δηλ. μικρό, ήμερο κτλ.
Το ένα θέμα είναι ποτέ δεν είσαι σίγουρη ότι ένα ήμερο πουλάκι δεν θα επηρεαστεί κι αυτό ώστε να γίνει δυσπρόσιτο, μπορεί βέβαια να γίνει και το αντίθετο, ζηλεύοντας αυτό να μαλακώσει με τον καιρό.
Το ανάπηρο στο μαγαζί είναι κι αυτό αρσενικό; Κατά τα άλλα φαίνεται υγιές;
Επίσης αν πάρεις θηλυκό, σημαίνει πως θέλεις να μπεις σε διαδικασία ζευγαρώματος; Ή απλή παρέα;
Ως προς το φύλο, μπορείς να πάρεις ό,τι προτιμάς. Αφού τηρήσεις την καραντίνα και στην συνέχεια την ομαλή γνωριμία τους, θα ταιριάξουν και θα γίνουν φίλοι.
Αν μπορείς να βρεις ήμερο, πάρε ήμερο, ελπίζοντας ότι δεν θα αγριέψει από τις κακές παρέες :)
 
μαρια το αναπηρο ειναι επισης αρσενικο. Προσφατα που το ειδα εχει μαυρισει το ραμφος του.φαινεται ομως καλο πουλακι και πιο προσιτο ιςως επειδη δεν ειναι ανεξαρτητο.η αληθεια ειναι πως αν δεν ημουν ασχετη θα επαιρνα αυτο απο την αρχη να κανω και ενα καλο αλλα φοβηθηκα μη δεν μπορω να το φροντισω.
 
Παρ' όλο που το έχω κάνει αρκετές φορές, σαν άποψη δεν είναι καλό να παίρνουμε άρρωστα ζώα από τα μαγαζιά γιατί έτσι συντηρούμε την ασυδοσία τους. Τι να σου πω, αυτή είναι πολύ προσωπική απόφαση και πρέπει να μιλήσεις με τον εαυτό σου.
 
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
δες και αυτο Μαρια... Ισως να βοηθησει...
 
Ευχαριστω πολυ πολυ! Εχω δει ενα σωρο βιντεο στο youtube αλλα ο δικος μου ειναι πολυ πιο νευρικος απο τα πουλακια που βλεπω! Παντως ειχα βρει και ενα βιντ. Οπου το πουλακι ειχε ακριβως την ιδια συμπεριφορα με τον δικο μου αλλα δεν εδειχνε ολα τα σταδια. Θα το ανεβασω κι αυτο αυριο.
 
Back
Top