Αναπαραγωγή Ποια ειναι η πιο καλη βιταμινη για πυρωμα;

vasilis aegina

PB New Member
Εγγραφή
12 Ιαν 2014
Μηνύματα
122
Πόλη
Αίγινα
πια ειναι η πιο καλη βιταμινη που κυκλοφορει στο εμποριο για πυρωμα;
 
ναι συμφωνω αλλα δεν υπαρχει καπια που να κανει καλυτερη δουλεια απο τις υπολοιπες;
 
Δεν υπάρχουν βιταμίνες για πύρωμα, εκτός αν θέλεις να πληρώνεις τζάμπα λεφτά για να νομίζεις ότι έτσι θα επισπεύσεις τη διαδικασία. Η βιταμίνη Ε βοηθά στη γονιμότητα των πουλιών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τους αυξάνει την επιθυμία.

Μεγάλη διάρκεια ημερήσιου φωτός, διατροφή αυξημένη σε πρωτεΐνες, κατάλληλη θερμοκρασία. Αυτά χρειάζονται λίγο πολύ. Μερικές πρώτες κατευθύνσεις για τη σωστή αναπαραγωγή μπορείς να πάρεις από εδώ Ζευγάρωμα καναρινιών
 
Μια πληρης διατροφη, κυριως αυγο η αυγοτροφη, και συμπληρωματικα λαχανικα χορτα και φρουτα, σε συνδιασμο με καλη θερμοκρασια και ''αρκετο'' φωτισμο ειναι ο καλυτερος τροπος για να εχεις πυρωμενα πουλια.

Ολα τα σκευασματα που υποσχονται γονιμοτητα, πυρωμα και δεν ξερω και εγω τι αλλο ειναι παραμυθια...
 
Δηλαδή εσύ Χάρη δε χρησιμοποιείς καθόλου σκευάσματα βιταμινών στο νερό τους; Μόνο μηλόξυδο και σκορδόνερο τους δίνεις μέσω του νερού;
 
τιποτα απολυτως δεν δινω στο νερο...

ποιος ο λογος να τους βαλω; Εχω αριστα αποτελεσματα, με απλα και φυσικα προιοντα που η φυση μας προσφερει.

ουτε σκορδονερο ουτε μυλοξηδο ουτε τιποτα. Γαργαρο νερακι απο τη βρυσουλα, στην ποτιστρα τιποτα αλλο. Δεν ξερω αν το εχετε ακουστα αλλα η γυρη ειναι ενα πολυ καλο βιταμινουχο προιον... εγω αυτο χρησιμοποιω μερικες φορες αν δω καποια ελλειψη σε πουλια. Τωρα που ειμαι και μελισσοκομος ενας λογος παραπανω
 
Μια από τα ίδια και εγώ ! Βιταμίνες ουδέποτε στα πουλιά μου! Φυσικά προϊόντα από την μάνα Γη! Μόνο μηλόξυδο χρησιμοποιώ για καμιά εβδομάδα τον μήνα. :)

Κακά τα ψέματα όμως... όταν δεν μπορεί κάποιος να κουβαλήσει απ΄έξω διάφορα καλούδια για τα πουλιά του, όταν είναι δύσκολο ακόμα και στην λαϊκή να πάει κανείς, τότε ΝΑΙ... Βιταμίνες σε νερό κλπ κλπ !
 
εγω πιστευω δινω μια πολυ καλη διατροφη στα πουλακια μου τωρα απο εκει και περα ειναι θεμα χρονου(και τυχης πιστευω) βεβαια χθες τα ειδα στο χωρισμα π επαιζαν με τις μυτουλεσ τους οποτε για να δουμε.. :)
 
Μια από τα ίδια και εγώ ! Βιταμίνες ουδέποτε στα πουλιά μου! Φυσικά προϊόντα από την μάνα Γη! Μόνο μηλόξυδο χρησιμοποιώ για καμιά εβδομάδα τον μήνα. :)

Κακά τα ψέματα όμως... όταν δεν μπορεί κάποιος να κουβαλήσει απ΄έξω διάφορα καλούδια για τα πουλιά του, όταν είναι δύσκολο ακόμα και στην λαϊκή να πάει κανείς, τότε ΝΑΙ... Βιταμίνες σε νερό κλπ κλπ !
Ναι Αλεξ , οταν δεν μπορουμε να βρουμε αυτα που ειπα εννοειτε περναμε στο ''χημικο'' κομματι.
 
Αν ενδιαφέρεσαι για έτοιμες βιταμινες που βοηθουν εγω χρησιμοποιώ Orlux Ferti Vit με εξτρα βιταμινη Ε, ενα μηνα καθημερινα πριν την αναπαραγωγη.Φυσικα ο καθε εκτροφεας η χομπιστας εχει διαφορετικη αποψη για το θεμα εγω σου λεω απλα τι χρησιμοποιώ. Εννοείται οτι δινω και φρουτα εποχης κλπ απλα επειδη ρωτησες για βιταμινες... Μονο οι βιταμίνες ετσι κ αλλιως δεν ειναι αρκετες.
 
Καλημερα! Ναι 3-4 εβδομάδες πριν την αναπαραγωγή. αυτο συνιστα και η εταιρεία στις οδηγιες.Φυσικα εξαρτάται από τον καθένα για ποσο καιρο θέλει να το δινει...🙂 Ακολουθωντας το παντως ειδα ελαχιστα ασπορα αυγα. Κι εμεναμου το προτειναν πιο εμπειροι και ειδα διαφορα. Σε συνδυασμό και με Breedmax στην αυγοτροφη εχεις πολυ καλύτερα αποτελέσματα. Αποτυχιες φυσικα παντα υπαρχουν 🙂
 
Για 1 μήνα δίνεις fertivit καθημερινά;
Μη σου κάνει εντύπωση.
Mαζί με το calsi lux είναι το πρόσθετο που η ORLUX προτείνει για καθημερινή χρήση 4 εβδομάδες πρίν την επώαση.

prog-orlux.webp
 
Δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις πανω στα καναρινια αν και ειχα παλιοτερα μερικα αλλα αυτο που εννοειται πυρωμα νομιζω πως βοηθιεται με την αυξηση του επιπεδου των πρωτεινων στη διατροφη των πουλιων. Σαφως και με τον εμπλουτισμο της διατροφης με φρεσκα λαχανικα και φρουτα.

. Γαργαρο νερακι απο τη βρυσουλα...

το νερο της βρυσης μονο γαργαρο δεν ειναι.. Φουλ στο χλωριο. :D Καλυτερα να μην δινετε νερο βρυσης στα πουλια σας οσοι εχετε τη δυνατοτητα. Εγω δινω εμφιαλωμενο και στερουνται τα μεταλλικα στοιχεια αλλα τουλαχιστον δεν πινουν τοσο χλωριο. Απο την ανοιξη εχω σκοπο να παρω ενα στεριπεν http://www.steripen.com για να αποστειρωνω ευκολα και με μια κινηση νερο απο φυσικη πηγη για τα πουλια.
 
Το τι επικίνδυνο μπορεί να περιέχει το νερό της βρύσης, ποικίλει από περιοχή σε περιοχή. Όσοι ασχολούμαστε με ενυδρεία, το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό το θέμα. Κανονικά έπρεπε να το γνωρίζουμε και όλοι για την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας. Συνήθως οι ιστοσελίδες των εταιρειών ύδρευσης κάθε περιοχής αναρτούν αναλύσεις του νερού τους. Νερά σκληρά όπως έχουν πολλές περιοχής της βόρειας Ελλάδας ευνοούν την δημιουργία πετρών στα νεφρά κτλ. Αν το πρόβλημα είναι μόνο το χλώριο όπως στο νερό της Αττικής, μια 3 ωρη, 4 ωρη συλλογή του νερού πριν το βάλουμε στα πουλάκια, είναι αρκετή για ν' απαλλαγεί απ' αυτό. Για άλλες περιοχές, χρειάζονται φίλτρα τέτοια, ανάλογα με το τι θέλουμε να παρακρατηθεί από τα περιεχόμενα βλαβερά στοιχεία.
 
το νερο της βρυσης μονο γαργαρο δεν ειναι.. φουλ στο χλωριο. :D Καλυτερα να μην δινετε νερο βρυσης στα πουλια σας οσοι εχετε τη δυνατοτητα. Εγω δινω εμφιαλωμενο και στερουνται τα μεταλλικα στοιχεια αλλα τουλαχιστον δεν πινουν τοσο χλωριο. Απο την ανοιξη εχω σκοπο να παρω ενα στεριπεν
Αγαπαμε τα πουλια, εχουμε την τρελα μας, αλλα ολα εχουν και τα ορια τους

Εγω νερο βρυσης δινω στα πουλια μου χρονια, και νερο βρυσης πινω και ο ιδιος...

επαθε κανενας τιποτα; οχι... μην ξεφευγουμε απο καποια ορια.

Ας προσφερουν οι περισσοτεροι, τουλαχιστον φρεσκο νερακι, και ας ειναι και απο τη βρυση.
 
Εννοείται, υπάρχουν όμως κάποιες περιοχές με προβληματικό νερό, επ' αυτού η συζήτηση και αφορά και τις οικογένειές μας και τα πουλάκια.
Και σίγουρα μια ποτίστρα βρώμικη είναι πολύ πιο επικίνδυνη από κάθε νερό. Μην ξεχνάμε ότι νερό πάνω από 24 ώρες σε ακινησία, χωρίς ροή, αναπτύσσει μύκητες.
 
Back
Top