Αναπαραγωγή Ποια ημερομηνια θα βγει το πρωτο πουλακι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης GALEKOS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

GALEKOS

PB Member
Εγγραφή
23 Φεβ 2008
Μηνύματα
326
Πόλη
Θήβα
παιδια η καναρα μου εκανε το πρωτο αυγο στις 4/3/09 εκανε 5 αυγα ποτε πρεπει να βγει το πρωτο πουλακι;:)
 
ημερομηνια

ωοσκοπηση δεν εχω κανει. Βλεπω ομως τα αυγα και μαυριζουν σημαινει τιποτα;
 
Απο τη μερα που ''εκατσε'' στα αυγα μετρας 14 μερες συνολο (η 13 χωρις να μετρας την μερα που τα εβαλες), αν τα αφησες μεσα χωρις να τα παιρνεις τα αυγα, φυσιολογικα επρεπε να εχουν βγει ολα εως (17-18/3 το 1ο και 21/3 το 5ο) σημερα... κατι δεν παει καλα εδω φιλε.
 
ωοσκοπηση δεν εχω κανει. Βλεπω ομως τα αυγα και μαυριζουν σημαινει τιποτα;
Δυστυχως το οτι ειναι ''πιασμενα'' δεν σημαινει οτι θα βγουν, μαλλον εχεις νεκρα εμβρυα, αν ειναι σωστες οι ημερομηνιες που δινεις. Sorry
 
μετρωντας 14 μερες απο τοτε που εκανε το τελευταιο αυγο,το 1ο επρεπε να ειχα σκασει 22 μαρτιου και 23-24-25-26 τα υπολοιπα. Κρατησε τα μεχρι 28 μαρτιου και αν δεν σκασουν ανοιξε τα να δεις για ποιο λογο πεθαναν μεσα τα πουλακια.
 
μετρωντας 14 μερες απο τοτε που εκανε το τελευταιο αυγο,το 1ο επρεπε να ειχα σκασει 22 μαρτιου και 23-24-25-26 τα υπολοιπα. Κρατησε τα μεχρι 28 μαρτιου και αν δεν σκασουν ανοιξε τα να δεις για ποιο λογο πεθαναν μεσα τα πουλακια.

Μάλλον δεν το έχεις καταλάβει το θέμα φίλε sainer.
Αν μετράει κανείς απο το τελευταίο αυγό σημαίνει οτι θεωρεί, οτι στο τελευταίο αυγό ΕΚΑΤΣΕ η κανάρα και άρχισε η επώαση.
Αυτό ισχύει για όλα τα αυγά. Ετσι όταν περάσουν 13 μέρες και αρχίσει να κυλάει η 14η
όσα αυγά είχαν σπόρους θα δώσουν όλα μαζι, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, νεοσσούς.
Διαφορετικά δεν μετράει απο το τελευταίο αυγό, αλλά απο την ημέρα που ΕΚΑΤΣΕ η κανάρα. Και για μέν τα αυγά που είχαν γεννηθεί πριν αυτήν την ημέρα αλλα και αυτό
που γεννήθηκε την ίδια μέρα(που ΕΚΑΤΣΕ) η εκκόλαψη θα είναι ταυτόχρονη, για τα υπόλοιπα θα ισχύσει κάθε μέρα και απο ένα, με την σειρά που έγιναν.
 
δικιο εχεις mgerom αλλα εγω ειπα οτι μετρωντας απο το τελευταιο αυγο σε 14 μερες σκαει το 1ο. Εννοωντας οτι η καναρα καθησε με τη γεννηση του τελευταιου αυγου. Το ειπα γιατι συνηθως οι καναρες καθονται συνεχεια μεσα με την γεννηση του τελευταιου αυγου.
 
ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
παιδια τα αυγα τα εβγαλα. Τα ανοιξα μεσα και ειδα οτι ειχε σχηματισθει κατι σαν μπαλιτσα απο χουδι. Καθαρισα την κλουβα. τωρα τι κανω ας μου πει καποιος που ξερει;
 
επανερχομαι παλι αν και καταλαβαινω οτι εχω γινει κουραστικος πρεπει να τα χωρισω παλι να πηρωσουν η να τα αφησω μαζι και να περιμενω ας μου απαντησει καποιος
 
Αν τα εχεις σε ζευγαρωστρα, προτινω να τα βαλεις με χωρισμα λιγες μερες για να προκαλεσεις την ''επιθυμια'' του ενος για τον αλλο. Παραληλα ξεκινας μια μινι προετοιμασια, αυγοτροφη καθε μερα (οχι ομως πολυ μεγαλες ποσοτητες, το πολυ 2 κουτ./γλυκου ανα πουλι) 5-6 μερες ασβεστιο στη θηλυκια και στον αρσενικο 2 φορες πολυβιταμινη και 2 φορες βιτ Ε , αυτα για την 1η εβδ. με το χωρισμα. Την 2η εβδ. αυγοτροφη κανονικα και χορηγηση βιτ Ε και στους 2 και στο τελος της βαζεις νημα και φωλια και αφαιρεις το χωρισμα, εννοειτε οτι παρακολουθας τα πουλια (κυριως τη θηλυκια) για τυχον επισπευση της διαδικασιας αν και αυτο δεν θα ειναι σωστο γιατι το μεσοδιαστημα αυτο ειναι καθοριστικο για την συνεχεια, αν δεις οτι ''σε παιρνει'' παρατηνε το ολο σκηνικο σε 3 εβδομαδες, καλο θα τους κανεις και μην ξεχνας υπομονη!
 
ευχαριστω

ευχαριστω φιλε γιωργο για τις συμβουλες σου
 
Back
Top