Διατροφή Ποια η γνώμη σας για αυτήν τη συνταγή αυγοτροφής;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ζιζι
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ζιζι

PB Known Member
Εγγραφή
25 Μαρ 2009
Μηνύματα
4.160
Πόλη
Κωνσταντινούπολη
γεια σας παιδια. Πριν αρκετο καιρο ειχα διαβασει την συνταγη αυγοτροφης ενος ξενου εκτροφεα[δυστυχως δε θυμαμαι ονομα και που το διαβασα]. Θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας και αν θα την δοκιμαζατε.
λοιπον, βραζουμε 5 αυγα και τα βαζουμε ολοκληρα στο μπλεντερ, στη συνεχεια προσθετουμε 100γραμμαρια ριζαλευρο,το χυμο μισου πορτοκαλιου ή λεμονιου,2 κουταλακια μελι, λιγα καρυδια,1μικρο καροτο [ή σε περιοδο που εχουμε νεοσσους σπανακι αντι για καροτο] και φρυγανια οση χρειαστει. Τα χτυπαμε ολα στο μπλεντερ και ειναι ετοιμη..
 
τα καρυδια ειναι για τις πρωτεινες και την αρκετη βιταμινη ε που περιεχουν αλλα δεν πρεπει πολλα γιατι εχουν και λιπαρα. Την χρησιμοτητα των υπολοιπων συστατικων και την δικια μου παρεμφερη συνταγη μπορεις να δεις εδω

https://community.petbirds.gr/threads/Η-εναλλακτική-αυγοτροφή-μου.11345/

https://community.petbirds.gr/threads/Αυγοτροφή-για-την-ανάπτυξη-των-νεοσσών.12367/

δεν θα σου προτεινα να βαλεις το πορτοκαλι και να μεινει για μερες γιατι οξειδωνεται και ξινιζει. Ειδικα το φρεσκο. Αν ειναι ετοιμος χυμος που εχει αποστειρωθει κραταει λιγο παραπανω στο ξυνισμα αλλα δεν εχει τα ιδια συστατικα. Παντως η βιταμινη c για την οποια διακρινεται το πορτοκαλι στα πουλια εχω διαβασει οτι δημιουργειται απο τον ιδιο τον οργανισμο τους σε αντιθεση με μας
 
γενικα ομως ειναι καλη συνταγη;αν μπει στην καταψυξη τα συστατικα χανουν τη θρεπτικη τους αξια;
 
διαβασα και τις δικες σου συνταγες και ειναι πολυ καλες αλλα εχω καποιες αποριες. Καταρχην τον κιμα απο σογια πως το προσθετουμε; Στην μορφη που ειναι οταν το αγοραζουμε ή για παραδειγμα το βραζουμε; Επισης, σε τι βοηθαει η ρηγανη και το γλυκανισο; Οι αυγοτροφες αυτες ειναι για τις ημερες που εχουμε νεοσσους ή τις χορηγουμε γενικα; Εσυ δημητρη δινεις μονο απο αυτες ή χρησιμοποιεις εναλλαξ και του εμποριου;
σορρυ για τις πολλες ερωτησεις..
 
αν τα συστατικα με τα οποια φτιαχνεται μια σπιτικη αυγοτροφη ειναι προσεγμενα πιστευω οτι ειναι οτι καλυτερο αρκει να φ=γινεται και αποδεκτη γευστικα απο τα πουλακια. Εγω πιστευω(αυτο βλεπω) οτι το εχω πετυχει.σε οσα ισως ειδες σις συνταγες μου να σου προσθεσω και την αναμειξη φυτρων μικρων σπορων που ετοιμαζω (δες εδω Φύτρα - Πώς φτιάχνουμε βλαστωμένους σπόρους για τα πουλιά μας )

σε αυτο που ρωτας για τη διατηρηση της (και επειδη υποθετω οτι δεν θαχεις αρκετρα πουλακια και θα χεις μικρη καταναλωση) ναι διατηρειται στην καταψυξη για δυο τρεις μηνες ανετα και χωρις φθορα των θρεπτικων συστατικων αλλα οπως οτιδηποτε μπαινει καταψυξη οταν αποψυχθει δεν πρεπει να μενει για πολυ(κατι που ετσι κιαλλιως πρεπει να γινεται και μετην φρεσκια αυγοτροφη οταν μπει στην ταιστρα). Να τη συσκευαζεις σε μικρες μεριδες και να την καταψυχεις
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ειναι τοσα πολλα που μπορεις να προσθεσεις.. Δοκιμασα και γω τελευταια μερικες σταγονες φρεσκο πορτοκαλι. ( Ψιλοκομμενο σπανακι, αντιδι, παντζαρι, καροτο, μηλο, φυτρα φακης, μαζι με τριμμενα αυγα, γυρη, σουσαμι, μελι). Το εκανα για να μην μαυρισει το καροτο, αμεσως αλλα δεν ηταν η λυση. Για καποιο λογο, πιστευω οτι αποφευγουν τα οξινα.Αυτο που λεει ο Δημητρης για την παραγωγη της βιταμινης C δεν το γνωριζα και ειναι μια πολυ λογικη και ενδιαφερουσα εξηγηση.
 
για να μην παρεξηγηθω, αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορει να δημιουργηθει ελλειψη στα πουλια της C . Ειναι βιταμινη που δεν αποθηκευεται, οξειδωνεται (χαλαει) ευκολα και οταν υπαρχουν συνθηκες εκτακτες πχ ασθενεια, αντιβιοτικα και αλλες ουσιες ακομα και τροφες που δεν επιτρεπουν την απορροφηση της( οπως σε μας τους ανθρωπους ο καφες και το τσιγαρο) τοτε τα πουλια χρειαζονται ενισχυση. Παρολα αυτα δεν ειναι συχνη τροφοπενια για αυτα και δεν θα την συναντησουμε στα περισσοτερα βιταμινουχα σκευασματα(γιατι δεν συντηρειται και πολυ)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Frania
Δοκιμασε κανεις να τριψει (ξυσμα) το εσωτερικολευκο μερος της φλουδας και να την προσθεσει στην αυγοτροφη; Σκεφτομαι και την περιπτωση να δοκιμασω να αποξηρανω τις ινες(πουλπα) μια και η σχεδον καθημερινη παρασκευη χυμου γκρειπφρουτ μου προσφερει αρκετη,ξεπλενω καλα και στεγνωνω τα κουκουτσια ηδη. Τα χρησιμοποιω, σε μορφη σκονης, στο πλυσιμο των χορτων εδω και τεσσερα περιπου χρονια.
 
Back
Top