Διατροφή Ποια η γνώμη σας για τα συμπληρώματα διατροφής στους παπαγάλους;

IasonasΚ

PB New Member
Εγγραφή
21 Ιουν 2018
Μηνύματα
301
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα παιδιά,

Ηθελα να σας ρωτήσω ποια η γνώμη σας για τα συμπληρώματα διατροφής στους παπαγάλους; Να ξεκαθαρίσω ότι δεν αναφέρομαι σε βιταμίνες αλλά σε σκευάσματα όπως προπολη, ριγανελαιο και αποστάγματα βοτάνων. Πιστεύετε ότι έχουν θέση στην διατροφή ενός παπαγάλου ή όχι;
 
Καλησπέρα Ιάσωνα. Προσωπικά δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ στην διατροφή των lovebirds μου. Θεωρώ πως όταν έχεις στον παπαγάλο σου μια σωστή και πλούσια διατροφή, όλα αυτά είναι περιττά!

Υ. Γ. Το ριγανελαιο και το τσάι βοτάνων ξέρω πως τα δίνουμε σε περίπτωση ασθένειας η αδιαθεσίας του πουλιού. Φιλικά...
 
Το έχω διαβασει, εξάλλου η απορία μου αφορα γνώμη και την εμπειρία μελών που έχουν χρησιμοποιήσει τέτοια συμπληρώματα όχι το αν όντως ειναι ωφέλιμα.

Ας τοποθετηθώ αλλιώς. Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι αυτές οι φυσικές ύλες είναι ευεργετικές, έχετε δει διαφορά στα εκτροφεία σας με την χορήγηση τους ή όχι;
 
Προσωπικά, χρησιμοποιώ κατά περιόδους κ σε συνάρτηση πάντα με το τι έχουν καταναλώσει μέσα σε κάθε εβδομάδα

Επειδή βρίσκονται σε πτερορροια όλο το χρονο, αλλά κ επειδή το ειδος των ζακο στην αιχμαλωσία έχει θέμα με το ασβέστιο, χρησιμοποιώ αντίστοιχα σκευάσματα.

Στην αναπαραγωγική περίοδο όμως ( 9 μηνες) επειδή καταναλώνουν μεγαλες ποσοτητες από μια ποικιλία προϊόντων, δεν δίνω κανενα συνπληρωμα

Είμαι πολύ θετικός όμως ως προς την άρτια χρήση των σκευασμάτων αυτών π ανέφερες αλλά και άλλων 🙂
 
Παιδια οτι βγαινει δε σημαινει οτι πρεπει κ να το παιρνουμε! Δλδ ενταξει! αντε να βαζουμε μηλοξυδο μια φορα στο τοσο στο νερακι, αντε να βαζουμε και καμια ριγανη η καποια βοτανα στην αυγοτροφη και μεχρι εκει θεωρω! Πουλακια που τρωνε ποσα πραγματα απο φρουτα, λαχανικα κτλ και ειναι υγιη δε χρειαζεται να τα τουμπανιαζουμε με διαφορα αλλα! Εχω την εντυπωση και το λεω γιατι ειναι κατι που εχω παρατηρησει γενικα οτι επικρατει ενας πανικος με τη διατροφη κ ολα τα συναφη το τελευταιο διαστημα! Αλλη διατροφη χρειαζεται ενα πουλακι που το εχουμε ως πετ, αλλη ενα ζευγαρι κατα την αναπαραγωγη και αλλη διατροφη ακολουθει ενας εκτροφεας οπως και αλλη διατροφη εχουν αναγκη τα πουλια που ειναι ελευθερα στη φυση! Ολα αυτα εχουν διαφορετικες αναγκες ειτε σε λιπαρα, ειτε σε σε πρωτεινη, ειτε σε ενεργεια! Οκ προιοντα βγαινουν και θα βγαινουν, τα φιλτραρουμε και επιλεγουμε! Τη πηγα κ πιο περα τη συζηστηση γιατι ειναι κατι που το εχω παρατηρησει καιτο κ το σκεφτομαι!
 
Πάντως έτσι για την ιστορια αποφασισα να παω σε πιο φυσικες λυσεις οπως σκορδονερο και ριγανονερο. Βεβαια στην θεση του ριγανονερου σκεφτομουν μηπως εφτιαχνα τσαι απο το herb mix της evia parrot μιας και ο καναγιας μου δεν το προτιμα στο αυγουλακι του.
 
Έχω προσπαθήσει χίλιους τρόπους με το αυγό παιδιά, ο μόνος που αποδέχεται είναι κομμένο στην μέση και σκέτο. Διαφορετικά πιάνει μερικά κομματάκια τα πετάω εκτός κλουβιού και το υπόλοιπο κάθεται και το κοιτάει.
 
Back
Top