Διατροφή Ποια η γνώμη σας για τις βιταμίνες που μπαίνουν στο νερό;

οι βιταμινες που μπαινουν στο νερο; Ποια η γνωμη σας;
-Ολες οι βιταμίνες που δεν είναι λιποδιαλυτές, δηλαδή όλες εκτός των A,D,E και K, μπορούν να παρέχονται και στο νερό. Αν αυτό ρωτάς. Ο τρόπος χορήγησης είναι γραμμένος στις οδηγίες των κατασκευαστών. Υπάρχουν εξειδικευμένα σκευάσματα για περιόδους της ζωής των πουλιών (Προετοιμασία-ζευγαρώματα-πτερόρροια κλπ.) που καλύπτουν τις ιδιαιτερότητες κάθε περιόδου. Πρέπει να δίδονται μόνον σ' αυτές τις περιόδους με πρόγραμμα και χωρίς υπερβολές ανάλογα με τον τύπο των πουλιών και τις ανάγκες τους.
Υ. Γ Να σημειώσω οτι βιταμίνες (όπως ονομάζονται στα πετσοπάδικα) ΔΕΝ είναι τα υποκατάστατα αυγοτροφών σε κόκκινα-κίτρινα ή άλλα χρώματα
 
οι βιταμινες που μπαινουν στο νερο; Ποια η γνωμη σας;


Ορισμένοι πτηνίατροι υποστηρίζουν ότι βιταμίνες και φάρμακα στο νερό κάνουν δουλειά για 1-2 ώρες όσο πιεί το πουλί αυτό το χρονικό διάστημα.
Αντίθετα πιο ολοκληρωμένη θεωρούν την χορήγηση τους στην αυγοτροφη...
Αν αυτό ρωτάς.
 
Ολες οι βιταμίνες που δεν είναι λιποδιαλυτές, δηλαδή όλες εκτός των A,D,E και K, μπορούν να παρέχονται και στο νερό
Μάκη, λιποδιαλυτες (οι βιταμίνες που αναφέρεις) δεν είναι οι βιταμίνες που δεν μπορούν να διαλυθούν στο νερό του ποτηριού ή τελοσπάντων στο περιβάλλον, αλλά αυτές που δεν μεταβολίζονται εάν δεν χρησιμοποιήσουν το λίπος του σώματος. Είναι δηλαδή οι βιταμίνες που πρέπει να τις παίρνεις μαζί με το φαγητό για να χρησιμοποιήσουν το λίπος ώστε να αφομοιωθούν σωστά από τον οργανισμό και να μην πάνε χαμένες.

Είναι αυτές που τις κρατάει καβάντζα ο οργανισμός στο λίπος του και τις χρησιμοποιεί όταν τις χρειάζεται, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες βιταμίνες που φεύγουν μαζί με τα ούρα και ο οργανισμός αξιοποιεί όσες προλάβει.

Οι λιποδυαλυτές είναι και οι πιο επικίνδυνες διότι όταν υπάρχει υπέρ-πρόσληψη μπορούν να συσσωρευτούν στις αποθήκες του οργανισμού και να δημιουργήσουν τοξικότητα.

Τα πολυβιταμινούχα σκευάσματα έχουν τα κατάλληλα έκδοχα και συστατικά για να μπορούν να χορηγηθούν μέσω του πόσιμου νερού και έτσι να περάσουν με αυτό όλες οι βιταμίνες στον οργανισμό που θα αναλάβει τα υπόλοιπα.

Τώρα, όσον αφορά τη χορήγηση βιταμινών μέσω του πόσιμου νερού της ποτίστρας, διαφωνώ για τους λόγους που εξηγώ στο
Χορήγηση συμπληρωμάτων μέσω του πόσιμου νερού.
 
. Αλλά αυτές που δεν μεταβολίζονται εάν δεν χρησιμοποιήσουν το λίπος του σώματος.
Καμία αντίρρηση, αλλά εδώ η ερώτηση έχει συγκεκριμένη αναφορά στο νερό.

Τα πολυβιταμινούχα σκευάσματα έχουν τα κατάλληλα έκδοχα και συστατικά για να μπορούν να χορηγηθούν μέσω του πόσιμου νερού και έτσι να περάσουν με αυτό όλες οι βιταμίνες στον οργανισμό που θα αναλάβει τα υπόλοιπα.
ΧΧΧΧμμμμμ ! Αυτό δεν λέω ; Ισως όχι! τουλάχιστον με την σαφήνεια που θάπρεπε. 😛 "Υπάρχουν εξειδικευμένα σκευάσματα για περιόδους της ζωής των πουλιών (Προετοιμασία-ζευγαρώματα-πτερόρροια κλπ.) που καλύπτουν τις ιδιαιτερότητες κάθε περιόδου."
[automerge]1562052401[/automerge]
Οσο για τον τρόπο παροχής των βιταμινών θα πώ το εξής, Αν είχα 5-10 κλουβάκια να φροντίζω, θα έβαζα πάντα τις βιταμίνες στο νερό. Σε πολύ μικρή ποτίστρα,50άρα (στην μέση για οικονομία) και αφού κάθε μέρα αφαιρούσα απο βραδύς το νερό σε όλα. Ενα πουλί που διψάει είναι σίγουρο οτι θα πάρει την "δόση" του. Η δυσκολία υπάρχει σ' εμάς, τους για διάφορους λόγους τεμπέληδες, και σε όσους εκτρέφουν μεγάλο αριθμό πουλιών. Η παροχή στην αυγοτροφή έχει μια βασική δυσκολία. Ισομερή κατανομή του σκευάσματος. Αυτό σημαίνει ανομοιομορφία στην καθημερινή πρόσληψη, που ιδιαίτερα για κάποιες ποικιλίες καναρινιών, είναι κρίσιμο μέγεθος. Προσωπικά έχω μειώσει αυτό το "λάθος" φτιάχνοντας καθημερινά αυγοτροφή με κους-κους. Εκεί στο νερό που χρησιμοποιώ μπορούν να διαλυθούν ομοιόμορφα όλα τα πρόσθετα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top