Ποια η γνώμη σας για το panadol στα σκυλιά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Ο σκυλος μου ανεβασε πυρετό. Πηγαμε στο γιατρό.. Μου εδωσε για το σπιτι πανατολ. Ποια η γνωμη σας για το πανατολ; Εχω ακουσει απο αλλο κτηνιατρο ότι απαγορεύεται. Ο κτηνίατρος ειπε η υπερβολική δόση απαγορεύεται..

Εχετε ακουσει εσεις κατι σχετικο; Έχετε δωσει ποτε; Ευχαριστώ
 
Ποια είναι η αιτία που ανέβασε πυρετό Αριάδνη σου είπε; (δεν χρειάστηκε να δώσω ποτέ αντιπυρετικό), επειδή ο πυρετός είναι σύμπτωμα, σου είπε από που προέρχεται;
 
Ο σκυλος μου εχει υφαιμα στο ματι. Το υφαιμα ειναι ειτε απο κτυπημα στο ματι ειτε ειναι συμπτώμα αλλης σοβαρης αρρωστιας. Το ματι τυφλωθηκε σχεδον ολο. Κανουμε θερεπεια με κορτιζόνη και σταγονα πιεση. Το ματι τυφλωθηκε απο το αιμα που εχει μεσα. Το αιμα σχεδον καθαρισε. Επειδη δεν εμφανισε αλλο προβλημα το σιγουρεψαμε οτι ειναι κτυπημα στο ματι. Χθες ομως δεν ηταν καλα και σήμερα ηταν χειροτερα. Την πηρα. Την εξετασε και δεν βρηκε κατι. Μονο λιγο ερεθισμενα τα αφτια της. Μου ειπε το πιο πιθανον να ειναι ιοση και δεν μου εδωσε αλλα φαρμακα γιατι ειδη το σκυλι πηρε κορτιζονη, αντιβιοση για το ματι και δεν ηθελε να την φορτωσουμε με αλλα. Αν δεν πεσει ο πυρετος μου ειπε σημαινει ειναι συμπτωμα αλλης αρρωστιας αρα αυτοματα γινεται και το υφαιμα συμπτωμα. Αρα θα κανουμε εξετασεις, ακτινογραφιες κτλ. Οποτε μου εδωσε φαρμακο για τα αφτια και πανατολ για τον πυρετο. Αν ειναι ενταξει στις 3 μερες σημαινει ηταν κατι περαστικο.
 
Μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη (ΜΣΑΦ)

Αυτά τα κοινά, μη συνταγογραφούμενα, φάρμακα τα έχουμε οι περισσότεροι στο φαρμακείο μας και είναι η ιβουπροφένη (π.χ. Nurofen, Brufen, Algofren κλπ) και η ναπροξένη (π.χ. Naprosyn, Momender). Είναι φάρμακα ασφαλή για τον άνθρωπο, όμως ακόμα και ένα χάπι μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα κατοικίδια. Μικρότερα ζώα όπως σκύλοι, γάτες, πουλιά, ίκτιδες και κρικητοί μπορούν να εμφανίσουν σοβαρά έλκη στον πεπτικό σωλήνα μέχρι και νεφρική ανεπάρκεια. Η γνωστή σε όλους μας παρακεταμόλη ή ακεταμινοφένη (π.χ. Depon, Panadol) είναι ένα κοινό φάρμακο που απαντάται σε κάθε σπίτι. Μολονότι είναι ασφαλές φάρμακο για παιδιά και ενήλικες, δεν είναι το ίδιο για τα κατοικίδια. Η κατάποση ακόμα και μιας μικρής δόσης από τη γάτα μπορεί να προκαλέσει διαταραχή των ερυθρών αιμοσφαιρίων, που οδηγεί σε αδυναμία μεταφοράς του οξυγόνου στους ιστούς. Σε μεγάλες δόσεις, οι σκύλοι μπορούν να πάθουν το ίδιο καθώς και ηπατική ανεπάρκεια.

http://www.diagnovet.gr/index.php/k...pina-farmaka-epikindyna-gia-ta-katoikidia-zwa

Δεν έχω άποψη, αλλά βρήκα αυτό.
 
Δύσκολο αυτό που σου προτείνω, αλλά αν μπορείς, πάρε έναν άλλον κτηνίατρο, πες του τα κιλά του σκύλου, και τη δόση του παναντολ, και άκου τί έχει να σου πει...
 
Αν θυμάμαι καλά, ο κτηνίατρός μου μου είχε πει, σε έκτακτη ανάγκη, μπορούμε να δώσουμε ασπιρίνη όχι παρακεταμόλη. Τώρα δεν ξέρω. Είναι ειδική περίπτωση, γιατί συνήθως αντιβιοτικά χορηγούμε.
 
Εκτός κι αν γνωρίζει κανείς από εμάς κτηνίατρο με τον οποίο να έχει άνεση και μπορεί να του τηλεφωνήσει άμεσα. Εγώ, δυστυχώς δεν ξέρω κάποιον τόσο καλά.
 
Και γω βρήκα αυτό... http://www.vetdoc.gr/el-gr/advice/97-puppy
Λέει μέσα πως δεν δίνουμε παναντολ στους σκύλους...
Γιατί προκαλεί έλκος στο στομάχι.. Με η χωρίς γαστρορραγια.. Εμετούς και οξέωση...
Οπότε το καλύτερο θα ήταν να μην το δώσεις.. Μην το δια κινδυνέψεις..Αριάδνη.. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να το δει κάποιος άλλος κτηνίατρος;
Εγώ πάντως αν θες μπορώ να σου δώσω ένα τηλ ενός κτηνιάτρου... Να τον πάρεις και να του πεις την όλη κατάσταση και να τον ρωτήσεις τι γνώμη έχει για το παναντολ και μήπως σου έλεγε να δώσεις κάτι άλλο στη θέση του... Πράγμα λιγάκι δύσκολο γιατί δεν μπορεί να το δει απο κοντά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...ίσως σου προτείνει κάτι...
 
Εψαξα και σε αγγλικα sites και εκει λενε οχι. Δεν θα δωσω. Δεν μπορω να ρισκαρω την ζωη της. Του εστειλα μηνυμα... Αυριο λογικα θα μου απαντησει. Αν και τις σκεψεις μου τις ειχα πει οταν ημουν εκει. Μου ειπε οταν δινεται η σωστη δοση δεν πειραζει.
 
Ο σκυλος μου ανεβασε πυρετό. Πηγαμε στο γιατρό.. Μου εδωσε για το σπιτι πανατολ. Ποια η γνωμη σας για το πανατολ; Εχω ακουσει απο αλλο κτηνιατρο ότι απαγορεύεται. Ο κτηνίατρος ειπε η υπερβολική δόση απαγορεύεται..

Εχετε ακουσει εσεις κατι σχετικο; Έχετε δωσει ποτε; Ευχαριστώ
Προφανώς στα έδωσε για οικονομία χρημάτων γιατί τα κτηνιατρικά είναι πανάκριβα
 
Ποια είναι ακριβώς τα συμπτώματα που εχει ο σκύλος σου και ποσό καιρο εχει πυρετό;
 
Καλημερα. Πηραμε αντιβιωση τελικα. Δεν εδωσα το πανατολ. Χθες τις εβαλε αντιπυρετικη ενεση. Μου την ειπε με πλαγιο τροπο για τα πανατολ. Οτι τα χρησιμοποιει 15 χρονια χωρις προβλημα. Μόνο για τις γάτες ειναι επικυνδινη.

Ποια είναι ακριβώς τα συμπτώματα που εχει ο σκύλος σου και ποσό καιρο εχει πυρετό;
Ο σκυλος εδω και ενα μηνα περιπου εμφανισε αιμα στη κορη του ματιου. Αυτο ειναι αποτελεσμα κτυπηματος ή συμπτωμα μια πολυ δυσκολης ασθενειας. Ομως ο σκυλος επειδη γενικα ευδιάθετος, χωρις οποιαδήποτε αλλο συμπτωμα καταλήξαμε οτι είναι κτύπημα. Για να το σιγουρέψουμε πρεπει να κανει αιματολογικες, ακτιοναγραφιες, τα παντα. Την περνω καθε 3 μερες γιατρο για να βλεπουμε την πιεση του ματιου γιατι το αιμα μεσα ανεβαζει τηβ πιεση. Τετάρτη την πηρα και μου ειπε αφου βλεπουμε οτι το ματι ειναι καλυτερα το μονο που μενει να κάνουμε ειναι να τις δυνουμε ενεσιμη / ποσιμη βιταμινη Κ. Εδωσα την Πεμπτη. Παρασκευη πρωι ο σκυλος ακινητος, καθολου διαθεση να παιξει. Σκεφτηκα μήπως ειναι η βιταμίνη αλλα μετα θυμηθηκα οτι μου ειπε οτι δεν πειράζει καπου η συγκεκριμένη. Λεω προφανως δεν εχει διαθεση. Δεν γινεται καθε μερα να ειμαστε μες την τρελή χαρα. Της ξαναεδωσα την βιταμινη. Σάββατο πρωί ακομη χειροτερα. Πονουσε τα παντα. Την πηρα. Την εξετασε. Ειχε πυρετο. 39,4. Μου ειπε οτι πονει επειδη εχει πυρετο. Ετσι ειμαστε και εμεις. Ποναμε τα αφτιά μας,τα κοκκαλα μας κτλ. Την εξετασε χωρις να βρει την αιτια. Του ειπα πως η συμπεριφορά της αλλαξε απ τοτε που εδωσα βιταμινη. Της εβαλε ενεσιμο πουσκοπαν, μου εδωσε πανατολ για το σπιτι και φαρμακο για τα αφτια. Μήπως είναι αυτα γιατί ήταν ελαχιστα ερεθισμενα. Αλλαξε λίγο η διαθεση της. Αλλα οχι πολυ. Χθες δεν ειχε πυρετο αλλα της εβαλε αντιπυρετικη και της εβαλε ενεση για την οξύτητα του στομαχου (αν κατάλαβα καλα) επειδη εδειχνε οτι πονουσε λιγο. Πολυ καλυτερα αλλα οχι τελειως. Σημερα θα περάσω να μου δωσει την ενεση να την βαλω εγω.

Αν δεν γινει καλα θα κανουμε ολες της εξετασεις. Δεν ξέρω ομως αν την ενοχλησε η βιταμίνη. Μια βιταμινη πειραζει το στομαχι ή κανω λαθος; Αλλα να ποναει στομαχι και να κανει πυρετο;
 
Back
Top