Αναπαραγωγή Ποια η διαδικασία αναπαραγωγής των lovebirds;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης micagr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

micagr

PB New Member
Εγγραφή
5 Ιαν 2013
Μηνύματα
13
Καλημέρα, καλή χρονιά σε όλους!
Πριν 2 μήνες απέκτησα ένα ζευγάρι lovebirds ηλικίας περίπου 8 μηνών και θα ήθελα κάποιος από εδώ να με ενημερώσει για την διαδικασία αναπαραγωγής τους.

Θα ήθελα να ξέρω την ακαταλληλότητα της φωλιάς και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω.

Τα πουλιά είναι ζωηρά, παιχνιδιάρικα και μεταξύ τους πάρα πολύ καλά. Επειδή δεν έχω ασχοληθεί με την διαδικασία και την προετοιμασία ζευγαρώματος θα ήθελα κάποιος να μου πει αναλύτικά τα βήματα που πρέπει να κάνω.

Ευχαριστώ πολύ!
 

Συνημμένα

  • lovers.webp
    lovers.webp
    48,4 KB · Προβολές: 104
  • Like
Αντιδράσεις: dadj
Γεια σου καλή χρονιά, να σου ζήσουν.
Έχεις βεβαιωθεί για το φύλο τους; Αν πάντως είναι ζευγάρι, με πάγια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, θα ζευγαρώσουν.
Η καλή υγεία του ζευγαριού είναι η πρώτη και βασική προϋπόθεση για ένα σωστό ζευγάρωμα. Διαφορετικά η καταπόνηση της γέννας και της εκκόλαψης, μεγαλώματος των νεοσσών, θα είναι με εμπόδια και ίσως αποβεί μοιραία για την ζωή τους.
Η σωστή διατροφή, προϋποθέτει ποικιλία καλών συσκευασμένων σπόρων, χορταρικών, λαχανικών, φρούτων και αυγού.
Πάντα στο κλουβί να υπάρχει σουπιοκόκκαλο για τις ανάγκες του θηλυκού κυρίως σε ασβέστιο και μία φωλιά ξύλινη που βρίσκεις έτοιμη στα petshops.
Πέρα από αυτά, σταθερό, ασφαλές και ήρεμο σημείο όπου θα βρίσκεται το κλουβί, χωρίς καπνούς, ενόχληση των πουλιών από θορύβους. Ο ύπνος τους πάγια θα πρέπει να είναι από την δύση έως την ανατολή του ήλιου και τον χειμώνα δεν μετακινούμε το κλουβί μέσα - έξω αλλά φροντίζουμε να βρίσκεται σε σημείο μακριά από ρεύματα αέρος και αν είναι δυνατόν κοντά σε παράθυρο να τα βλέπει ο ήλιος κάποιες μέρες, ώρες.
Ρίξε μια ματιά και σε αυτά τα θέματα και ό,τι χρειαστείς, ρωτάς, το συζητάμε.
Η Διατροφή των πουλιών και η συμβολή της στην καλή υγεία τους • PetBirds
Χύμα ή συσκευασμένη τροφή για το πουλάκι μας; • PetBirds
Φωλιές παπαγάλων • PetBirds
 
Maria ευχαριστώ πολύ... Θα ξεκινήσω το Σαββατοκύριακο να τοποθετήσω την φωλιά στο κλουβί και ότι χρειαστώ θα σε ρωτήσω. Ποιό κατά την άποψή σου είναι το καλύτερο υλικό για να βάλω στο κλουβί ώστε να φτιάξουν την φωλιά τους εσωτερικά; Χαρτί ή ίνες;
Ευχαριστώ και πάλι...
 
Χαρτί λευκό, χόρτο για κουνέλι, (το χόρτο που τρώνε όχι το ροκανίδι). Χρησιμοποιούν και τα τσόφλια από τα σποράκια τους μερικές φορές. Πευκοβελόνες καθαρές. Δεν κάνουν χοντρή φωλιά, απλά γεμίζουν τον ξύλινο πάτο της έτοιμης φωλιάς.
 
  • Like
Αντιδράσεις: micagr
Back
Top