Αναπαραγωγή Ποια η διατροφή των νεοσσών όταν βρίσκονται στη φωλιά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Derek_Joe
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Derek_Joe

PB New Member
Εγγραφή
14 Απρ 2014
Μηνύματα
161
Παιδια σημερα βγήκε ο νεοσσός. Τωρα γύρισα απο τη δουλεια και μονο ένα κατάφερα να δω δε ξερω τα αλλά τέσσερα άμα βγήκαν η καναρα κάθεται συνέχεια στη φωλια και δε θελω να τη ταραξω για να δω! Ειμαι πολυ χαρούμενη. Αύριο άμα καταφέρω θα βγάλω φωτό. Αυτο που ήθελα τωρα να μάθω ειναι η γνώμη σας όσον αφορά τη διατροφή τους. Να αφήσω μονο σπόρους; Να ετοιμάσω αυγο τροφή; Λαχανικά και φρούτα θα αποφύγω προς το παρών μπας και τα πειράξει αλλά με αυγο τροφή τι να κανω;
 
Αυγοτροφη και αυγο για αρχη.. Τα φρουτα και λαχανικα πιο μετα..
 
Μπράβο! Να σου ζήσουν! Τώρα στην αρχή θα είναι συνέχεια από πάνω τους και θα τα ταίζει ενώ θα είναι από πάνω!

Μόνο βραστό αυγό, φρέσκο νερό και σπόρους καθημερινά! Μόλις και το τελευταίο κλείσει 7 μέρες ζωής βάλε στη διατροφή τους και μήλο... Όταν το μικρότερο γίνω πια 10 ημερών μπορείς σιγά σιγά να δίνεις και άλλα λαχανικά και φρούτα!
 
Μόλις διάβασα ένα άρθρο που λέει να τους βάζω αυγο Μήλο μπρόκολο σπαναχι κ πολυ βιταμίνη τη πρώτη βδομαδα. Εσύ Αριάδνη μονο αυγο βάζεις; Φοβάμαι τα λαχανικά μπας κ τα πειράξουν. Αποτι καταλαβαίνω οι απόψεις γ αυτο το θέμα διαφωνούν. Κάποιοι λένε να βάζεις λαχανικά κ φρούτα κάποιοι άλλοι το αποφεύγουν. Με την εμπειρία σου τι νομίζεις ειναι καλύτερο για τους νεοσσούς; Και όσον αφορά τη πολυ βιταμίνη εχω την vitafit της vitakraft ειναι ενταξει η να την αλλάξω;
 
Περισσοτερο να ακους την Αλικη :).. Εγω βαζω τις πρωτες μερες αυγοτροφη και αυγο επειδη δεν θελω να κανω κατι λαθος :).. Μετα τις δεκα μερες βαζω μηλο και μαρουλι..

Για τις πολυβιταμινες εχει στο φορουμ τις καλυτερες με οδηγιες χρησεις.. Θα σου πω σε λιγο την δικη μου, ειναι πολυ καλη.
Αν δεν δώσει λαχανικά θα γίνει κάτι;

Λέω εγώ τώρα...

Δεν νομιζω. Ετυχε σε μια γεννα να μην βαλω καθολου και τα πουλακια ειναι μια χαρα.

Η δικη μου πολυβιταμινη : omni-vit της verserele-laga. Αγορασα την ατο pet shop νικου πατιχη.

Δεν ξερω αν η δικη σου ειναι καλη. Δεν ξερω πολλα για ετσι θεματα.
 
Απο το little monsters λες Αριάδνη; Θα παω αύριο κιολας. Ευχαριστω παρά πολυ Αλίκη για τις οδηγίες. Μέχρι τωρα όλα καλα. Τωρα θα εχω αλλο άγχος να περάσουν οι κρίσιμες βδομάδες. Σε πόσες μέρες περίπου ξεπερνούν τον κίνδυνο οι νεοσσοι;
 
Μπορει να μην χρειαζεται να παεις ομως. Μεν παεις να δωσεις τα λεφτα σου ετσι. Μπορει να εν καλη η πολυβιταμινη σου. Εντομεταξυ σημερα επερασα που τζιαμε ειχε μια ταπελα που ελαλε 30% επτωση στις τροφες. Αν παεις κοιταξε τις τιμες να δουμε ποσα ενι
 
Οκ. Μαλλον ενα παω αύριο. Θα σου στείλω μνμ να σου πω. Εγω συνήθως παω στην αγία φύλα σχεδόν απέναντι που τη φρουτάκια του κατσικίδη. Οι τιμές του ειναι πολλα καλές. Ασχολείται Τζίε τζινος και βοηθά παρά πολλα.
 
Ενεκαταλαβα ποιο λεεις. Εγω αμαν εχω προβλημα με τα καναρινια μου παω σε ενα τζιαμε στην Μιλτωνος. Αλλα για τροφες τζαι ετσι παντου εν ιδιες τιμες. Ενεπια καπου τζαι να πω ετην διαφορα.

Αν θα πασεις την πολυβιταμινη εν 7-8 ευρω..
 
Εν πολλα μικρό μαλλον δε θα το ειδες. Τούτη που πήρα εγω την πήρα 4,50 ευρω. Θα παω αύριο στο little monsters και θα σου στείλω.
 
Οι νεοσσοι που κλείνουν μια εβδομάδα τότε δε διατρέχουν τόσο κίνδυνο... :) αλλά και πάλι είναι πιο ευαίσθητα και το ανισοποιητικο τους είναι αδύναμο ακόμα..
 
Καλησπερα. Στους νεοσσούς αυγό και μήλο τα βάζουμε μαζι στο κλουβί; Η μπορεί να τους πειράξει; Και εχω της πολυβιταμίνες της TAFARM τις vitamix plus. Μπορω να δώσω στους νεοσσούς που εχουν περάσει τις 10 μέρες;
 
Στους νεοσσούς αυγό και μήλο τα βάζουμε μαζι στο κλουβί; Η μπορεί να τους πειράξει;
Μπορείς απλά καλό θα ήταν να βάζεις μικρή ποσότητα μήλου για αρχή. Αυγό βάλτο όλο! Ταίζουν τα μικρά με αυτό!

Και εχω της πολυβιταμίνες της TAFARM τις vitamix plus. Μπορω να δώσω στους νεοσσούς που εχουν περάσει τις 10 μέρες;
Μπορείς να δίνεις μια φορά την εβδομάδα ή μια φορά στις 10 μέρες για ενίσχυση, αλλά δεν το θεωρώ απαραίτητο. Αν κάθε μέρα δίνεις λίγο μηλαράκι, λίγο κουνουπίδι, λίγο μπρόκολο, λίγο γλυστρίδα, λίγο ζωχό και φυσικά το βραστό αυγό θα μεγαλώσουν μια χαρά!
 
Αυγό βρασμένο για 15λεπτα καθημερινά στο κλουβί, μετά την 11η μέρα από την γέννηση του τελευταίου νεοσσού να προσθέσεις και το μήλο. Δώσε μεγάλη προσοχή να ανανεώνεις τους σπόρους κάθε 2 μέρες και φρέσκο νερό καθημερινά. Δεν πρέπει να ξεχάσεις στην φωλιά να βάλεις ψειρόσκονη PINEX αν δεν έχεις βάλει.

Γνώμη μου είναι να αποφύγεις τα πράσινα πριν τα μικρά κλείσουν 30μέρες. Αν ακολουθήσεις πιστά το φρεσκοβρασμένο αυγό και το μήλο με μέτρο θα τους καλύπτεις διατροφικά χωρίς να προκαλέσεις διάρροιες από τα πράσινα.

Υ. Γ Το αυγό καλό είναι να το βάζεις μισό και να το αλλάζεις το μεσημέρι με το άλλο μισό που φιλάς στο ψυγείο.
 
Φιλε μου ψειρόσκονη PINEX μπορω να ρίξω στην φωλιά οταν οι νεοσσοι περάσουν τις 10 μέρες; Μπορω να ρίξω και νωρίτερα δηλ οταν εχει αυγά;
 
ψειρόσκονη PINEX μπορω να ρίξω στην φωλιά οταν οι νεοσσοι περάσουν τις 10 μέρες;
Εγώ ρίχνω και λίγο όταν είναι και πιο μωρούλια, με προσοχή μόνο μην έχουν κανένα στόμα ανοιχτό.

μπορω να ρίξω και νωρίτερα δηλ οταν εχει αυγά;
Μπορείς ναι.

Αλλά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βουτήξεις την τσόχα σε διάλυμα με Chevitren και να την αφήσεις 2 μέρες να στεγνώσει. Μετά τη βάζεις στη φωλιά και δίνεις στην κανάρα νήμα να την στρώσει. Όταν έχει ολοκληρωθεί η φωλιά, πριν το πρώτο αυγό, ρίχνουμε πάντα Pinex Powder!
 
Back
Top