Γενικά Ποια η διαφορά ανάμεσα στο καναρίνι Χαρτζ και το Μαλινουά;

astrapogiannos

PB Member
Εγγραφή
12 Νοε 2007
Μηνύματα
1.650
Πόλη
Κάτω Σούλι
θα ηθελα να μου πει καποιος αν ξερει ποια ειναι η διαφορα αναμεσα στο καναρινι του χαρτζ και το μαλινουα και το μαλινουα ειναι το βελγικο καναρινι η κανω λαθος; Αν ξερει καποιος ας μου πει τισ διαφορες γιατι στα πετ λενε ολα τα καναρινια ειναι ιδια ευχαριστω πολυ
 
μετα απο μια γρηγορη ματια στις σελιδες που μου εδωσες ειδα οτι το μαλινουα ειναι το βελγικο ΑΛΛΑ δεν ειδα κατι που να διαχωριζει το χαρτζ απο το μαλινουα οσον αφορα την εμφανιση μιασ και τα δυο ειναι κτρινα αν εχεις κατι να μου πεις πανω σε αυτο σε παρακαλω πες το μου γιατι εχω απο οτι καταλαβα μολις τωρα 3 αρσενικα μαλινουα εχω ομως και 2 κιτρινα τα οποια δεν ειναι boldrer αλλα μαλλον χαρτζ διοτι ενω τα μαλινουα κελαηδουν χαμηλοφωνα αυτα σε ξεκουφαινουν αν σε βοηθαει τα μαλινουα λενε τις φωνες νερου ολες
 
ανεβασε καμια φωτο μπας και μπορεσουν να σου πουν οι ειδικοι, η αν εχει ς δαχτυλιδι, γραψε τα στοιχεια τους 🙂
 
δαχτυλιδι δεν εχουν αλλα αυριο θα ανεβασω φωτο γιατι πρεπει να φυγω δουλευω σε λιγο ναα ειστε καλα τα λεμε αυριο
 
αλλα μαλλον χαρτζ διοτι ενω τα μαλινουα κελαηδουν χαμηλοφωνα αυτα σε ξεκουφαινουν αν σε βοηθαει τα μαλινουα λενε τις φωνες νερου ολες
Tα Χαρτζ δεν ειναι βροντοφωνα αλλα ακομα πιο χαμηλοφωνα απο τα Μαλινουα!
Οποτε δεν ειναι χαρτζ. Καποιο πουλι σου εχει δαχτυλιδι για να δεις απο εκει τα στοιχεια που γραφει;
 
Λευτέρη πρώτα απ' όλα ότι είναι κίτρινο δεν είναι Μalinois αλλά και το αντίθετο. Υπάρχουν και λευκά Μalinois. Επίσης κάποια μικρά μαύρα σημάδια στο κίτρινο πτέρωμά τους είναι αποδεκτά στα χαρακτηριστικά της φυλής αλλά και πάλι, μικρά μαύρα σημάδια στο κίτρινο πτέρωμα κάποιου πουλιού δεν δηλώνει απαραίτητα ότι είναι Μalinois.

Δυστυχώς χωρίς δαχτυλίδι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την προέλευση, για τη βάση εκτροφής του πουλιού σου και φοβάμαι πώς ούτε και η φωτογραφία θα βοηθήσει πολύ. Επίσης δεν υπάρχει κάποια εμφανισιακή σχέση μεταξύ των Border και των Harz. Εδώ η φωτογραφία θα μπορούσε να βοηθήσει.

Το Waterslager Malinois θα μπορούσες να πεις ότι είναι το βελγικό καναρινί φωνής ενώ το Harzer Roller το γερμανικό. Για το Malinois φαντάζομαι πώς γνωρίζεις τα βασικά αφού διάβασες τα άρθρα που σου έδωσα.

Το Harz τώρα, είναι ένα πουλί που δεν διαφέρει σημαντικά από το Malinois όσον αφορά στην εμφάνιση καθώς επίσης και στον τρόπο που κελαηδά. Κελαηδάει δηλαδή και αυτό χαμηλόφωνα (περισσότερο από το malinois), με κλειστό ράμφος, αλλά η στάση του σώματος του είναι λιγότερο κεκλιμένη προς τα εμπρός.

Το τραγούδι του είναι περισσότερο βαθύ από αυτό των Malinois πιο ομαλό με βάση τη συνέχεια του σε αντίθεση με το τραγούδι των Malinois που έχει πιο υγρή χροιά σε συνδυασμό με μεταλλικούς ήχους, φλάουτα και ήχους αηδονιού.

Οι νότες του τραγουδιού του Harz χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες:

Υψηλές
HOLHROLLEN
KNORREN
WASSERTOUREN

Μεσαίες
HOLHKLINGEN
PFEIFEN
GLUCKEN
SCHOCKEL

Χαμηλές
KLINGEL
KLINGELROLLEN

Το μέγιστο της βαθμολογίας που μπορεί να συγκεντρώσει ένα καναρίνι Harz είναι 90 βαθμοί οι οποίοι συγκεντρώνονται με το άθροισμα της επιμέρους βαθμολογίας των παραπάνω φωνών:

HOLHROLLEN: Έως 27 βαθμούς
KNORREN: Έως 27 βαθμούς
WASSERTOUREN: Έως 27 βαθμούς
HOLHKLINGEN: Έως 18 βαθμούς
PFEIFEN: Έως 18 βαθμούς
GLUCKEN: Έως 18 βαθμούς
SCHOCKEL: Έως 18 βαθμούς
KLINGEL: Έως 3 βαθμούς
KLINGELROLLEN: Έως 3 βαθμούς
Γενική Εντύπωση: Έως 9 βαθμούς

Τα πουλιά αυτά ήταν πολύ δημοφιλή παλιότερα σε αντίθεση με σήμερα που τα Waterslager τραβούν περισσότερο το ενδιαφέρον των ανθρώπων που θέλουν να ασχοληθούν με καναρίνια φωνής.

Harzer Roller σε δράση

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
αγαπητε σταυρο σε ευχαριστω παρα μα παρα πολυ για αυτα τα βιντεακια με βοηθησαν πραγματικα χαρτζ δεν εχω και μαλλον αν αυτο το καναρινι που ειναι στο βιντεο ρολλερ δε καναρι2 ειναι και αυτο μαλινουα τοτε εχω μονο μαλινουα αρσενικα ευχαριστω μπρτσα αλλα δεν ειχαν δαχτυλιδια οταν τα αγορασα θα τα ανεβασω να τα δειτε και να τα ακουσετε ολα συντομα να εισται καλα
 
Σταύρο μια ερώτηση σχετικά σχετική.:D
Τα Harz ή τα Malinois κελαειδάνε με κλειστό ράμφος;
 
Και τα δύο. Τα Malinois κάποια στιγμή μπορεί να το ανοίξουν ελάχιστα και στιγμιαία στην έκφραση κάποιων υψηλών τόνων αλλά αυτό δεν είναι ούτε κριτήριο ποιότητας ούτε βασικό χαρακτηριστικό αναγνώρισης του είδους. Η ποιότητα του τραγουδιού συνάγεται από το ηχητικό αποτέλεσμα με βάση το πρότυπο.
 
Ναι εντάξει δε το ρώτησα για αυτό απλά κάπου το διάβασα και δεν ήξερα αν ισχύει.
Μπορεί και οποιοδήποτε κοινό καναρίνι να κελαηδάει με κλειστό ράμφος;
Επειδή έχω ένα καναρίνι το οποίο κελαηδάει χαμηλόφωνα και με κλειστό ράμφος.
Δεν ισχυρίζομαι σε καμία περίπτωση ότι είναι Μαλινουά ή Χαρτζ.
 
Είναι γεγονός ότι για να βγει το γκάρισμα που κάνουν όσα καναρίνια δεν είναι φωνής, θα πρέπει να ανοίξει το ράμφος (αυτό ήταν χιούμορ μην τρελαθείτε οι ιδιοκτήτες τους 😛). Το να κελαηδά όμως κάποιο καναρίνι με κλειστό ράμφος, κάποιες νότες μέσα στο ρεπερτόριο του, δεν αποτελεί από μόνο του το γεγονός αυτό απόδειξη ότι είναι Malinois ή Harz. Η μόνη απόδειξη την για τη ράτσα κάποιου πουλιού είναι το Pedigree του. Ακόμη και ο απόγονος που προήλθε από ένα καθαρόαιμο εδώ και εκατό χρόνια Malinois με μια πανέμορφη ημίαιμη κανάρα, δεν είναι Malinois έστω και αν ο απόγονος αυτός είναι κίτρινος, όμοιος σωματικά με τον πατέρα του και κελαηδά με κλειστό το ράμφος.
 
Σταύρο έχει απόλυτο δίκιο. Εξάλλου δεν ήθελα μέσα από την ερώτησή μου να δω αν το συγκεκριμένο καναρίνι είναι ράτσας αλλά αν υπάρχουν γενικά καναρίνια που καλαηδάνε με κλειστό ράμφος.
Όπως λες μπορεί το δικό μου να κρατάει από κάποια ράτσα (ο παππούς πχ) αυτό δε σημαίνει ότι είναι ράτσας.
 
Τα λευκα Malinois ειναι Malinois ή δεν ειναι; Αν ειναι πως αλλαξε το χρωμα τους; Μερικοι συλλογοι του εξωτερικου δεν τα θεωρουν Malinois και δεν τα αναγνωριζουν σε διαγωνισμους, στην Ελλάδα τι ισχύει;
 
Γεία σου Μιχάλη με τα κουίζ σου.
-Τα δύο πρώτα σκέλη της ερώτησής σου
ελπίζω να γίνουν αφορμή για συζήτηση απο τους κατόχους Μαλινουά.
Εκείνο που γνωρίζω είναι οτι η παγκόσμια ομοσπονδία τα δέχεται σε
Ευρώπη και Αμερική ώς Μαλινουά στους διαγωνισμούς των μελών της.
Τώρα δεν νομίζω εμείς σαν Ελλάδα να έχουμε άλλη γραμμή.
-Το θέμα είναι, υπάρχουν σ' αυτά τα πουλιά όλες, μα όλες, οι φωνές ενός Μαλινουά;
Το αποτέλεσμα που είχα πέρισυ εγώ στην διασταύρωση μιας καναρίτσας
Μαλινουά και ενός λευκού κυρίαρχου ήταν μεγαλόσωμα όμορφα λευκά
αλλά καμμία σχέση με την φωνητική ποιότητα και ποικιλία του Μαλινουά.
Βλέπεις άλλο πράγμα το χρώμα άλλο η φωνήκαι Μαλινουά σημαίνει φωνή.
 
Τα λευκα Malinois ειναι Malinois ή δεν ειναι;
Αν ρωτάς για το αν είναι αναγνωρισμένη ράτσα τότε ναι, αναγνωρίζονται από την C.O.M
Αν ειναι πως αλλαξε το χρωμα τους;
Όπως "φτιάχνονται" όλες οι ράτσες. Με επιλεκτικές διασταυρώσεις.
Μερικοι συλλογοι του εξωτερικου δεν τα θεωρουν Malinois και δεν τα αναγνωριζουν σε διαγωνισμους, στην Ελλάδα τι ισχύει;
Και ποιος τους ρωτάει από τη στιγμή που τα αναγνωρίζει η Παγκόσμια Συνομοσπονδία (C.O.M); :)

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι, οι περισσότεροι σύλλογοι δεν τα λαμβάνουν υπόψιν τους γιατί:
  • Υστερούν φωνητικά σε σχέση με τα κίτρινα. Χαμηλή ποιότητα τραγουδιού = χαμηλό ενδιαφέρον
  • Δεν υπάρχουν αρκετά πουλιά που θα μπορούσαν να συγκροτήσουν έναν ενδιαφέροντα, αξιόπιστο, με αρκετές συμμετοχές εκτροφέων διαγωνισμό
Ένας από τους λόγους που δεν προτιμώνται αυτά τα πουλιά είναι επειδή είναι δύσκολα στην εκτροφή τους. Θα πρέπει κάποιος δηλαδή, εκτός των άλλων, να αποφύγει τα στίγματα στο πτέρωμα, μια προσπάθεια που δεν αποζημιώνεται από την ποιότητα και τις φωνητικές δυνατότητες αυτού του πουλιού.
 
Το αποτέλεσμα που είχα πέρισυ εγώ στην διασταύρωση μιας καναρίτσας
Μαλινουά και ενός λευκού κυρίαρχου ήταν μεγαλόσωμα όμορφα λευκά
αλλά καμμία σχέση με την φωνητική ποιότητα και ποικιλία του Μαλινουά.
Βλέπεις άλλο πράγμα το χρώμα άλλο η φωνήκαι Μαλινουά σημαίνει φωνή.
Μάκη αυτός ο απόγονος δεν είναι Malinois. :) Τα λευκά Malinois προέρχονται από γεννήτορες αυτής της ράτσας αλλά και σε αυτήν την περίπτωση υστερούν φωνητικά σε σχέση με τα κλασικά κίτρινα.
 
Γεια σου και σενα.

Μακη νομιζω οι βελγοι δεν τα αναγνωριζουν. Νομιζω πως αν συνεχιζες τις οικογενιακες γεννες θα ειχες και λευκο και φωνη που να πλησιαζει πολυ το μαλινουα. Εχω ακουσει πως τα μαλινουα εχουν διπλο οισοφαγο ή κατι παραπλησιο, δεν θυμαμαι ακριβως ποιο ειναι αυτο, δηλαδη ανατομικα διαφερουν απο τα αλλα καναρινια, δεν ξερω ομως και αν ειναι αληθινο. Αν ειναι ετσι, πρεπει αυτη η μεταλλαξη να περασει και στα νεα διασταυρωμενα.
 
Back
Top