Διατροφή Ποια η επίδραση των φυτοοιστρογόνων στις ορμόνες των καναρινιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Stavros

Administrator
Staff member
Εγγραφή
7 Απρ 2006
Μηνύματα
20.400
Ξεκινώ αυτή τη συζήτηση για να μεταφερθούν τα εκτός θέματος, αλλά πολύ χρήσιμα κατά τα άλλα μηνύματα που αφορούν στην επίδραση των φυτοοιστρογόνων στις ορμόνες των καναρινιών.

Η συζήτηση προέκυψε μετά από σχετική αναφορά του @ianos στη συζήτηση Αναπαραγωγής 2017 αποτελέσματα

Αλλά ως προς τη διατροφή, χωρίς να θέλω να επιμείνω, ο ίδιος για κάποιο λόγο δεν δίνω βρώμη στα αρσενικά μου - κάπου, κάποτε, είχα διαβάσει ότι περιέχει φυτοοιστρογόνα και να αποφεύγουμε την κατανάλωσή της σε αρσενικά πουλιά που είναι να μπουν σε αναπαραγωγικό κύκλο.
 
είχα διαβάσει ότι περιέχει φυτοοιστρογόνα και να αποφεύγουμε την κατανάλωσή της σε αρσενικά πουλιά που είναι να μπουν σε αναπαραγωγικό κύκλο.
Έψαξα αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα παράθεση. Δυστυχώς δεν βρήκα πουθενά, μια τόσο κατηγορηματική πρόταση για την βρώμη, ειδικά σε συσχέτιση με τα πτηνά.Ωστόσο, ναί,έχει φυτοοιστρογόνα, αλλά σε ποσότητες που δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικά τεράστιες συγκεντρώσεις που βρίσκουμε στον λιναρόσπορο και στο σουσάμι. Επιπρόσθετα,ένα είδος φυτοοιστρογόνων συναντάται σημαντικά και στην ροβίτσα.
Οι παραθέσεις αυτές είναι στοχευμένες, διότι αυτά τα σπορικά είτε δίνονται σε μεγάλες ποσότητες αυτή την περίοδο, είτε είναι εντός του μόνιμου μείγματος σπόρων, είτε προσφέρονται υπο μορφή φύτρων (βρώμη+ροβίτσα).
Συνεπώς, η ποσοτική και μόνο σκοπιά του ζητήματος ορίζει ένα παράδοξο αν η όποια προβληματική αφορά μόνο την βρώμη.
Συμπληρωματικά,όλες οι έρευνες που βρήκα είναι αμφιλεγόμενες υπο την έννοια του ενδεχομενικού χαρακτήρα που έχουν τα συμπεράσματά τους και όχι ενος καταληκτικού, αλλά, οφείλουμε να ρωτήσουμε "ποιά είναι η επίδραση των φυτοοιστρογόνων στις ορμόνες;". Διότι εδώ μιλάμε για σπόρους που παρέχονται σε μείγματα ή φύτρα για καναρίνια χρώματος και υπάρχει άμεση συσχέτιση βασικών ορμονών και χρώματος(=χώρου και τρόπου εναπόθεσης).Αν είχαν απλά μια οιστρογόνο-δράση ικανή για κάποια διαφοροποίηση, δεν θα μας ήταν ήδη αντιληπτή. Καταλήγω οτι δεν είναι κάτι εύκολο η ανάγνωση μια μελέτης, ειδικά όταν δεν συμφωνεί με την εμπειρία.
Φυτοοιστρογόνα γενικά,υπάρχουν και προτείνω σε όλους να διαβάσουν αυτή την εκπληκτική παράγραφο!
Άλλες σελίδες πληροφοριών:
https://www.superfoodly.com/estrogen-foods-list-50-high-phytoestrogen-sources/
http://mentalhealthdaily.com/2015/04/08/20-foods-high-in-estrogen-phytoestrogens/

Γιάννη υπάρχει και η περίπτωση να παρακινήθηκες απο την ονομασία του είδους Avena sterilis.
 
προτείνω σε όλους να διαβάσουν αυτή την εκπληκτική παράγραφο!
Πολύ ενδιαφέρουσα, μπράβο Δημήτρη. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ χτες μετά τα γραφόμενα του @ianos έψαξα λιγάκι αλλά δεν βρήκα κάτι αξιόλογο και σιώπησα :)
Ευχαριστούμε πολύ!
 
Ροβίτσα υπάρχει σε μείγματα σπόρων για πουλιά, γνωρίζετε;
Είναι σε τουλάχιστον δύο μείγματα σπόρων για φύτρα. Το ένα μάλιστα προορίζεται για μωσαικά, δηλαδή υποτίθεται δεν βάφει. Ενδεχομένως το φύτρο ροβίτσας να απέχει απο τον σπόρο ως προς τα συστατικά του μέρη,ωστόσο,το άφησα έτσι αόριστα εσκεμμένα για όποιον θέλει να το ψάξει.
Φύτρα ροβίτσας δίνω και ξέχωρα, απο σπόρους που έχω προμηθευτεί απο μαγαζί με βιολογικά. Συν των άλλων την "βρίσκω" και με τον τρόπο που σκάει.
Εδώ τα σκευάσματα φύτρων,την περιέχουν και ας μην το γράφουν:
karderines.gr/shop/Πτηνά/Μείγματα-Σπόροι-Βότανα/Σπόροι-μεμονωμένοι/RAGGIO-BENESSERE-Σπόροι- Υγείας-4kg-1
http://www.birdmarket.gr/versele-laga/Versele- Laga -Germitation- Seeds - Σπόροι -Βλαστώματος- 1kg

ΥΓ:Εκτός και να υπάρχει μπέρδεμα με τον αρακά azuki
 
Ροβίτσα είναι Δημήτρη και υπάρχει σχεδόν σε όλα τα γνωστά βλαστισμένα (Verselle lage-Manitoba-Raggio-White mollen-Vadigran κ. Α ) Το Azuki είναι σε μπορντώ -καφέ και μαύρο χρώμα, πολύ πιο ακριβό και όχι τόσο βλαστερό.
 
Back
Top