Διατροφή Ποια η ιδανική τροφή για τα mealworms;

psyjohn21

PB Member
Εγγραφή
1 Ιαν 2009
Μηνύματα
121
Πόλη
Αθήνα
ποια ειναι η ιδανικη τροφη για τα mealworms?εχετε ακουσει να τα ταιζουν με μαινοτροφη;
 
5 μέρη βρώμη
· 5 μέρη φύραμα
· 5 μέρη ψίχα ψωμιού
· 1 μέρη μαγιά μαγειρέματος
· 1 κουταλιά της σούπας σκόνη ασβεστίου για ερπετά (σκόνη D3)
 
Επισης πρεπει να προσθετουμε καθε 2-3 μερες, κομματια λαχανικων ή φρουτων για να περνουν τα απαραιτητα υγρα (και να μην φαγωνονται και οι νυμφες απο τα σκαθαρια αν τα διατηρουμε ολα μαζι). Αυτα πρεπει και να αφαιρουνται πριν σαπισουν. Εμενα προσωπικα, οσο αναφορα το σαπισμα, με εχει βολεψει περισσοτερο το καροτο το οποιο στεγνωνει πιο "ανωδυνα" εν σχεση με μηλο, πατατα κτλ.

Μια απλη τροφη που θα κανει την καλλιεργεια των mealworms παιχνιδακι ειναι τα δημητριακα ολικης αλεσεως που πωλουνται για το γαλα. Σε μειγματα οπως αυτο που προτεινει ο Λαζαρος, αρκετοι προσθετουν και ξηρα τροφη για γατες.
 
νομιζω οτι γατοτροφη δε κανει γιατι μαζευει τοξινες το σκουληκι λενε.. Εχετε ακουσει ποτε ομως να τα ταιζουν με μαινοτροφη; Και καλα οτι αν θες να ταισεις εντομοφαγα που δε γυρνανε ποτε στη μαινοτροφη πχ τσαλαπετεινοι, μελλισοφαγοι, πρεπει τα σκουληκια να τρωνε softbill food για να περνανε αυτα τα συστατικα στα πουλια.
 
εγω τα ειχα μεσα σε πιτουρα κ τους εδινα μηλο, αυγοτροφη που περισευε κ λαχανικα
 
Εγω διατηρω την ιδια αποικια ενα χρονο τωρα απλα μαζευοντας τις νυμφες (προφυλασοντας τες δηλαδη) και επαναφεροντας τες αφου μεταμορφωθουν σε σκαθαρια.

Ξερει κανεις να μας πει ακριβως την διαδικασια δημιουργιας νεας αποικιας σε νεο χωρο μεταφεροντας εκει για 2 νυχτες μερικα ζευγαρια σκαθαρια; Εννοω, πως ακριβως διατηρουμε την υγρασια στα αυγα και ποια τροφη δινουμαι στις νεογεννητες προνυμφες και ποτε;
 
Eφόσον πάρουμε τα σκαθάρια και τα τοποθετήσουμε μέσα στο δοχείο το οποίο δοχείο έχει μια επίστρωση με αλεσμένα σιτιρά όπως φύραμα νεοσσών, βρώμη κτλ τα αφήνουμε εκεί για να ξεκινήσουν την αναπαραγωγή τους με μια θερμοκρασία 28 μέχρι 30 βαθμούς κελσίου και η υγρασία θα πρέπει να βρίσκεται στο 70%
 
απο καιρο ψαχνω για mealworms για τα παπια μου.σκεφτομουν να τα κανω παραγγελια απο αμερικη. Ξερει κανενας που μπορω να βρω θεσνικη
 
Σταυρο στα μεγαλα πετς ειδικα σε αυτα με ερπετα σιγουρα εχει.

Χρηστο τα "σκουλικια"(προνυμφες στην πραγματικοτητα) αφου τα αγορασεις και τα διατηρησεις οπως προαναφερθηκε, θα μεταμορφωθουν σε νυμφες και μετα απο 7-10 μερες σε σκαθαρια. Τα σκαθαρια μετα απο 2-3 μερες θα γινουν καταμαυρα και θα ειναι ετοιμα για αναπαραγωγη.
Ο κυκλος ζωης τους ειναι περιπου 3-4 μηνες ως προνυμφες, περιπου 10 μερες ως νυμφες και περιπου 20 μερες ως σκαθαρια.
 
Επισης μπορεις να βρεις και στο χωμα κοντα σε νερο κατω απο πετρες. Νομιζω ειναι το ιδιο ειδος γιατι εχω βρει ακριβως ολοιδια. Μια προσπαθεια που ειχα κανει ομως να τα διατηρησω απετυχε ολοσκαιρω . Λογικα λογω μεγαλης διαφορας θερμοκρασιας και υγρασιας.

Επισης στα Ελληνικα λεγονται αλευροσκουλικα οποτε ισως και σε καμια αποθηκη με αλευρι;😛🙄
 
Για ποια πουλιά συγκεκριμένα ενδιαφέρεσαι;

Για τα καναρίνια ας πουμε δεν χρειάζονται:) Αν ειναι όμως και εντομοφάγα πουλιά,( κοινωνικοί σπίνοι, ζεμπράκια, πιγκουινάκια, γκουλντιαν) χρειάζονται σε καποιες περιόδους της ζωής τους όπως κατά την αναπαραγωγή και την αναάπτυξη των νεοσσών, για αυτό και υπάρχουν ειδικές εντομοτροφές που απευθύνονται σε τετοιου ειδους πουλιά.
 
Για ποια πουλιά συγκεκριμένα ενδιαφέρεσαι;

Για τα καναρίνια ας πουμε δεν χρειάζονται:) Αν ειναι όμως και εντομοφάγα πουλιά,( κοινωνικοί σπίνοι, ζεμπράκια, πιγκουινάκια, γκουλντιαν) χρειάζονται σε καποιες περιόδους της ζωής τους όπως κατά την αναπαραγωγή και την αναάπτυξη των νεοσσών, για αυτό και υπάρχουν ειδικές εντομοτροφές που απευθύνονται σε τετοιου ειδους πουλιά.
ευχαριστω πολυ:)
 
Back
Top