Γενικά Ποια η καλύτερη εποχή για να αποκτήσεις ένα γερμανικό καναρίνι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xaxo4
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xaxo4

PB Member
Εγγραφή
23 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.318
Πόλη
Ραφήνα
καλησπέρα! Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να αποκτήσεις ένα γερμανικό καναρινάκι;
 
Η καλύτερη εποχή για να αποκτήσεις καναρίνια γενικώς είναι γύρω στο Σεπτέμβριο αφού ολοκληρώσουν την πτερόροιά τους. Αν ενδιαφέρεσαι για εκθεσιακά πουλιά, τότε γύρω στον Ιανουάριο που τελειώνουν οι εκθέσεις. Μιλάμε πάντα για φετινά πουλιά.
 
την εποχή αυτή είναι δύσκολο να βρω ένα καλό γερμανικό καναρίνι; ρωτάω γιατι έχει ξεκινήσει περιοδος αναπαραγωγής και θα έχουν φτιάξει οι εκτροφεις ζευγάρια.. Επίσης είναι καλύτερο να διαλέγουμε φετινό πουλί ή και μεγαλύτερο;τι μειονεκτηματα και πλεονεκτήματα έχει η κάθε περίπτωση;
 
την εποχή αυτή είναι δύσκολο να βρω ένα καλό γερμανικό καναρίνι; ρωτάω γιατι έχει ξεκινήσει περιοδος αναπαραγωγής και θα έχουν φτιάξει οι εκτροφεις ζευγάρια..
Έχεις δώσει την απάντηση από μόνος σου. Ναι, αυτή την εποχή όλα τα αξιόλογα πουλιά βρίσκονται σε αναπαραγωγή.
επίσης είναι καλύτερο να διαλέγουμε φετινό πουλί ή και μεγαλύτερο;τι μειονεκτηματα και πλεονεκτήματα έχει η κάθε περίπτωση;
Ένα πουλάκι ζει λίγο περισσότερο από δέκα χρόνια. Όσο νωρίτερα το αποκτήσεις, τόσο περισσότερο καιρό θα βρίσκεται μαζί σου. Αυτό είναι το πρώτο. Κατά τα άλλα, τα φετινά πουλιά αποδίδουν συνήθως καλύτερα στην αναπαραγωγή. Γενικά, δεν υπάρχει κάποιο "λάθος" εάν θέλεις ένα πουλί μεγαλύτερο του ενός έτους, αρκεί να είναι υγιές.
 
ένα νεαρό σε ηλικία πουλί δεν είναι λίγο ρίσκο γιατί δεν ξέρεις πως έχει συμπεριφερθεί σε περίοδο αναπαραγωγής;
 
Είναι, όπως είναι και για κάποιο μεγαλύτερο να μην είναι πολύ παραγωγικό λόγω ηλικίας. Είναι θέμα προσωπικής επιλογής κι όπως είπα πριν δεν υπάρχει θέμα σωστού ή λάθος.
 
πως μπορούμε να διακρίνουμε ένα νέο καναρινάκι από ένα μεγαλύτερο εαν δεν ξέρουμε κάτι και δεν έχει δαχτυλίδι;
 
Από τα πόδια κυρίως. Όσο νεότερο, τόσο καλύτερη η εμφάνισή τους.
 
Να μην είναι άγρια (λέπια, νεκρά κύτταρα) και το χρώμα τους να μην είναι "ξεθωριασμένο".
 
Back
Top