Γενικά Ποια η συμπεριφορά του αρσενικού τις ημέρες της επώασης;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tzefri
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

tzefri

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιαν 2014
Μηνύματα
158
Γεια σε ολους.
Εχω ενα ζευγαρι στην 4η-5η μερα επωασης. Η συμπερφορα του αρσενικου ειναι καπως παραξενη. Τρωει ολη την ωρα, εχει παχυνει πολυ.Αν ηταν ανθρωπος θα ηταν σαν τον Παγκαλο!
Και αφου τρωει τον αγλεωρα μετα κοιματε. Ξαφνικα ξτπναει, βουρ στις ταιστρες. Τρωει, τρωει, κοιματε και φτου απτην αρχη.
Ειναι συμπεριφορα αυτη;
 
Οχι δυστυχως αυτη δεν ειναι φυσιολογικη συμπεριφορα καναρινιου... Οταν λες παχυνε εννοεις το φτερωμα του ετσι; Ειναι φουσκωμενο δλδ ετσι; Τοτε σιγουρα κατι εχει... Το οτι εχει ορεξη για φαγητο και τωρει ειναι καλα αλλα και παλι πρεπει να βρεις για ποιο λογο καθεται φουσκωμενο και κοιμαται ολη μερα...

Χωρισε το ζευγαρι μην κολλησει τιποτα και το θηλυκο και πιασε προσεκτικα τον αρσενικο να φυσηξεις τα πουπουλα της κοιλιας και του στερνου και να μας πεις τι βλεπεις... Καλυτερο θα ηταν να τον βαλεις σε εξχωριστο κλουβι.. Επισης οι κουτσουλιες του πως ειναι; Υδαρες; Αυτη η αλλαγη στη συμπεριφορα του εγινε ξαφνικά; Την μια μερα κελαιδουσε και χοροπηδουσε και την επομενη αυτο που περιγραφεις; Μηπως αλλαξες αποτομα διατροφη;

Διαβασε λιγο αυτα τα πολυ χρησιμα αρθρα:
http://www.kiklos.info/ges-check.html
kiklos.info/kot-check.html
 
Υπάρχουν πάντα κάποιες λεπτομέρειες ή ας πούμε κάποια "σκοτεινά" σημεία που πρέπει να ξεκαθαρίζονται σε μια περιγραφή,ώστε να είμαστε σίγουροι οτι δεν οδηγούμαστε σε λάθος συμπεράσματα. Ας πούμε, δεν είναι το ίδιο πράγμα -τρώει συνεχώς και κοιμάται- με το -τρώει συνεχώς και είναι τετράπαχο- . Στην πρώτη περίπτωση μπορεί να διερωτηθεί κανείς... Μήπως τρώει συνεχώς διότι δεν μπορεί να μεταβολίσει την τροφή ; Το οποίον αυτόματα, σημαίνει αρρώστια. Στην δεύτερη περίπτωση μήπως η περιγραφή δίνει την εικόνα ενός αρσενικού που "τεμπελιάζει παχαίνοντας" περιμένοντας την ώρα που θα χρειαστεί να... Ενεργοποιηθεί; Πώς ξεκαθαρίζονται λοιπόν τα "σκοτεινά σημεία" ; Προσωπικά θα ήθελα να έχω πάντα μια καλή φωτογραφία του πουλιού στον χώρο του πριν πώ μια γνώμη. Οχι βέβαια οτι η φωτογραφία τα λέει όλα, αλλά είναι πολύ καλύτερα απο την απλή περιγραφή που πιθανόν να μην περιέχει πολύ σοβαρά στοιχεία που κάποιες φορές διαφεύγουν απο τον ιδιοκτήτη.
 
Ενδεχομένως η συμπεριφορά του να οφείλεται σε ασθένεια.

Φωτογράφησε την κοιλιά και τις κουτσουλιές σε Α4 κόλλα

και μην δώσεις προληπτικά κάποιο φάρμακο αν δεν σιγουρευτείς.
 
Αν το πουλί κοιμάται την μέρα είναι σίγουρό πως κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Άμεσα λοιπόν απομάκρυνε τον κάναρο όπως σου έχουν γράψει. Μην το αμελήσεις είναι μεγάλης σοβαρότητας. Μετά, με την διάγνωση που θα γίνει, θα εξαρτηθεί αν μπορείς να τον επιστέψεις άμεσά ή όχι. Τέλος αγωγή θα πάρει μόνος του ή και η κανάρα ή και κανένας θα εξαρτηθεί από την αιτία του προβλήματος.
 
Back
Top