Γενικά Ποια θεωρείται κατάλληλη ηλικία Ringneck για αγορά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Theano
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Theano

PB New Member
Εγγραφή
2 Οκτ 2021
Μηνύματα
16
Πόλη
Γουμένισσα
Ποια θεωρείται κατάλληλη ηλικία να πάρω ένα Ringneck? Ένα pet shop δίνει μωρά για να τα μεγαλώσεις εσύ με κρέμα. Ποια η γνώμη σας?
 
Ένα pet shop δίνει μωρά για να τα μεγαλώσεις εσύ με κρέμα.
Πολύ ανεύθυνο από μέρους τους.
Ποια η γνώμη σας?
Το τάισμα των μικρών με κρέμα δεν είναι μια απλή υπόθεση, αν δεν υπάρχει εμπειρία το πιθανότερο είναι να προκληθεί πρόβλημα στο μικρό.
Πιστεύω πως είναι πολύ καλύτερα να το πάρεις πλήρως απογαλακτισμένο, να μπορεί δηλαδή να τρώει μόνο του, έτσι θα αποφύγεις αχρείαστα ρίσκα.
 
Εγώ τον κονιουρο μου τον πήρα από εκτροφέα 2 μηνών και κάτι άγριο αλλά λόγω μικρής ηλικίας μας έμαθε και έγινε εντελώς ήμερο. 2 μηνών και κάτι 3 μηνών είναι ότι πρέπει και αν το πάρεις άγριο πιθανότατα να μάθει με την ανθρώπινη επαφή αλλά όχι σίγουρα αναλόγως και τον χαρακτήρα του πουλιού. Αλλά θα σε συμβουλευα για να είσαι σίγουρη προτίμησε καλύτερα ήμερο γιατί τα ρινκνεκ έχουν και ένα κακό που είναι πολύ φοβητσιαρικα πουλιά.
 
@Nausicaa Ένα συνοικιακό πετ σοπ
[automerge]1633270226[/automerge]
@Kleos Από 3 μηνών τρώει τα λεγόμενα pellets και φρούτα λαχανικά?
[automerge]1633270283[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Συμφωνώ και δεν θέλω να αναλάβω τέτοια ευθύνη με κρέμες...
 
Τι σημασία έχει? Επαγγελματίες είναι, οφείλουν να κάνουν το σωστό.
Από 3 μηνών τρώει τα λεγόμενα pellets και φρούτα λαχανικά?
Ναι, αλλά πρέπει να τα προσφέρετε και να δείτε αντιδράσεις, αναλόγως με το τι σας έχει πει ο εκτροφέας για το τι έτρωγε έως τότε. Αν έχει φάει μόνο σπόρους, μπορεί να μην θέλει τα πελλετ αμέσως, οπότε θα πρέπει να γίνει μια στοιχειώδης μετάβαση.
 
Γνωρίζετε καλούς εκτροφεις Ringneck στην Ελλάδα; Επίσης πόσο κοστίζει ένα Ringneck από εκτροφεα;
 
@Theano για ρινκνεκ υπάρχουν 2 καλά εκτροφεία που σίγουρα έχουν, βρίσκονται στην Κρήτη το ένα λέγεται e-papagaloi το άλλο δε θυμάμαι και νομίζω γίνεται να στο στείλουν όπου και να σαι. Στην Αθήνα συγκεκριμένα υπάρχουν Βάρη και Παιανία τα πιο κοντινά τα οποία κανένα από τα δύο δεν πρέπει να έχουν ρινκνεκ νομίζω. Μετά υπάρχει και ένα άλλο πολύ καλό εκτροφείο που βρίσκεται στην Ορεστιάδα το οποίο πρέπει να έχει.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Theano
Back
Top