Διατροφή Ποια πέλετ να διαλέξω για μπάτζι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης giannisv
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

giannisv

PB New Member
Εγγραφή
11 Απρ 2021
Μηνύματα
31
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα.
Έχω ένα budgie και σκέφτομαι σαν επιβραβευση να του δινω εκεινη την στιγμη κατι σε μορφη πελετ.
από λίγο ψάξιμο που έκανα βρήκα αυτήν την τροφή σε πελετ που είναι σε φρούτα.
NutriBird B14
και αυτήν με την προϋπόθεση να σπάω σε ποιο μικρά κομματάκια τα πελετ εάν του είναι μεγάλα Psittacus Maintenance extruded food Micro Formula Mini Formula 450gr .

Τι γνώμη έχετε για αυτές τις τροφές? η εάν θέλετε να προτείνετε κάτι άλλο.
 
Καλησπέρα! Καταρχάς το παπαγαλάκι έχει φαει ποτέ πέλλετ? Και τι ηλικίας είναι? Γιατί δεν είναι σαν τους σκύλους και τις γάτες που τα τρώνε αμεσως, συνήθως τα παπαγαλάκια χρειάζονται καιρό (μήνες ή και χρόνια) για να δεχθούν τα πέλλετ ως κύρια ή μία από τις κύριες τροφές τους. Παραδείγματος χάριν, η Ίρις, το παπαγαλάκι μου που μπήκε από το παράθυρο ενήλικη, ακόμα δεν πολυτρώει πέλετ, και προσπαθώ εδώ και 3 μήνες. Μάλιστα, αν της άφηνα μόνο πέλλετ, υπάρχει περίπτωση να πέθαινε της πείνας, δεν είμαι σίγουρη ότι τα αναγνωρίζει ακόμα ως φαγητό. Αν το παπαγαλάκι σας έχει μάθει να τρώει πέλλετ, τότε δεν υπάρχει θέμα, αν και γενικά αυτό που τα τρελαίνει είναι το κεχρί, το οποίο χρησιμοποιείται πιο συχνά για κέρασμα ή/και επιβραβευση στην εκπαίδευση. Όντως, είναι πιο δύσκολο στην χρήση, δεν μπορεί να το εχει κανείς στην τσέπη και να δίνει δυο κομματάκια όταν το πουλάκι κάνει αυτό που θέλουμε, όπως γίνεται με την εκπαίδευση σκύλων, αλλά ακόμα και τα πιο τρομαγμένα παπαγαλάκια νικούν γρήηορα τον φόβο τους και τρώνε από το χέρι. Της Ίριδας της πήρε μια εβδομάδα να φάει κεχρί από το χέρι μου και κάνει σαν τρελή πια.

Συγκεκριμένα για αυτό που ρωτάτε, τα πρώτα πέλλετ, αυτά με το λινκ, είναι αυτά που χρησιμοποιώ κι εγώ. Περιέχουν χρωστικές και συνθετικά αρώματα, τα οποία δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά για ένα πτηνό το οποίο δεν ξέρει τι είναι η ξηρά τροφή (μάλλον) βοηθά αν ξεκινησει κανείς με αυτό. Αν όμως το πτηνό είναι εξοικιωμένο, τότε η δεύτερη επιλογή, αν και "βαρετή" εμφανισιακά, είναι καλύτερη.
 
Τα πελετ δεν θα τα έχω για βασική τροφή.
Θέλω να κάνω αυτό ακριβός που αναφέρεις και όντως με το τσαμπί κεχρί που το θέλει σαν τρελός δεν μπορώ να το κάνω για τους λόγους που αναφέρεις και εσύ ,για αυτό σκέφτηκα κάτι σε ποιο σταθερή τροφή.
O blue είναι τώρα σχεδόν τεσσάρων μηνών και πελετ δεν του έχω δώσει μέχρι στιγμής αλλα τρωει απο το χερι μου κανονικα σπορους κεχρι οποτε του δωσω εγω με το χέρι μου.
Επειδή αναφέρεις ότι τα πρώτα τα δίνεις και εσύ ,ήθελα να σε ρωτήσω τι μέγεθος έχουν γιατί από την συσκευασία τους δεν μπορω να καταλάβω .(πχ ειναι περιπου σε μεγεθος σαν τους σπορους απο το κεχρι η ποιο μεγάλοι.)
 
Για να ειμαι ειλικρινής δεν το έχω ακούσει να δίνονται ως κέρασμα, αλλά είμαι περίεργη να δω αν θα πιάσει. Τι άλλο πέρα από κεχρί έχεις προσφέρει με το χέρι? Ρωτάω για να καταλάβω αν σε εμπιστεύεται ώστε να φάει ό,τι του προσφέρεις, γιατί αυτό θα σου κάνει την ζωή πολύ πιο εύκολη, αθώς τα περισσότερα παπαγαλάκια δυσκολεύονται να δεχθούν τα πέλετ. Η Ίρις τρώει φαγητά που γνωρίζει από το χέρι μου, αλλά όχι άσχετα πράγματα. Σπόροι, κεχρί, σαλατικά ναι, φρούτα ούτε για αστειο. Της προσέφερα γιαούρτι σήμερα, εκανε ότι δεν με έβλεπε. Ίσως χρειαστείς μερικά τρικ για να μάθει να τα τρώει. Δεν είναι μεγάλα, όχι, δεν χρειάζονται σπάσιμο, έχουν διάμετρο 2χιλιοστά, τελείως στα μέτρα των μπάτζι, αλλά ξαναλέω, μπορεί να χρειαστεί να τα πολτοποιήσεις και να τα αναμίξεις με νερό και σπόρους στην αρχή για να συνηθίσει την γεύση. Εγω αυτό κάνω όταν έχω χρόνο. Ουσιαστικά φτιάχνω αυτα τα nutriberries. H Ίρις βασικά τρώει τους σπόρους προς το παρόν, αλλά μπαίνει στο στόμα της και ο πολτός οπότε, ελπίζω, συνηθίζει και την γευση των πέλλετ. Πραγματικά είμαι περίεργη για το αποτέλεσμα, αν δεν σου είναι κόπος μας κρατάς ενήμερους?
 
Εκτός από το τσαμπί κεχρί και τους σπόρους κεχρί , του έχω δώσει μαρούλι και λίγο αχλάδι.
Αυτά τα έχει φάει από το χέρι μου.
Τώρα για τα πελετ δεν ξέρω εάν θα τα προτίμηση.
Πάντως από ότι κατάλαβα από τις απαντήσεις σας και τα δυο μπορώ να τα δοκιμάσω.
 
ZuPreem Natural Small Birds Δες και αυτα , ειναι πιο ακριβα αλλα τουλαχιστον τα δικα μου τα τρωνε σε αντιθεση με τα nutri που δεν τα ακουμπησαν. Ισως να φταιει η αρωματικη μυρωδια που εχουν? Δεν ξερω πραγματικα
 
Καθε νεα τροφη που εισάγεις στο σιτηρεσιο τους χρειαζεται χρονο,υπομονη και επιμονη για να την αποδεχθουν.

Εισαι μακρια αλλιως θα σου εδινα εγω μια ποσοτητα για να δοκιμασεις.
 
Καθε νεα τροφη που εισάγεις στο σιτηρεσιο τους χρειαζεται χρονο,υπομονη και επιμονη για να την αποδεχθουν.

Εισαι μακρια αλλιως θα σου εδινα εγω μια ποσοτητα για να δοκιμασεις.
Ναι.Αυτο με τις καινούργιες τροφές το έχω καταλάβει, θέλει προσπάθεια καί υπομονή.
Πάντως σε ευχαριστώ, όντως είμαστε λίγο μακριά.
 
Back
Top