Αναπαραγωγή Ποιες διαστάσεις κλουβιού είναι καλές για ζευγάρι πάροτλετ;

Νατάσα Μ.

PB New Member
Εγγραφή
6 Αυγ 2019
Μηνύματα
5
Πόλη
Λάρισα
Γεια σας. Θα ήθελα την βοήθειά σας. Έχω ένα ζευγαράκι πάροτλετ, 8 μηνών, το οποίο ζει σε κλουβί ιταλικής μάρκας με διαστάσεις 50x30x58 εκ. και εδώ και 2 μήνες κάνει... Διακοπές στα παράλια. Τέλος του μήνα θα επιστρέψουμε στην πόλη και προβληματίζομαι σχετικά με το κλουβί τους. Τον Δεκέμβριο,τα πουλάκια κλείνουν 1 χρόνο και άρα μπαίνουν σε ηλικία αναπαραγωγής. Μήπως θα πρέπει γυρίζοντας στην πόλη, να τα μετακομίσω σε ζευγαρώστρα, ώστε να έχουν ήδη προσαρμοστεί στο νέο τους σπίτι, πριν φτάσουν σε αναπαραγωγή; Και αν ναι, τι ζευγαρώστρα είναι κατάλληλη; Σας ευχαριστώ.
 
Τι είδους ζευγαρώστρα να προτιμήσω; Από άποψη ποιότητας ρωτάω(για να μην χαλάσει ή σκουριάσει σε 1-2 χρόνια). Και πρέπει να έχει πλαστική λεκάνη στη βάση ή συρτάρι και σχάρα που αποσπώνται; Η ζευγαρώστρα βολεύει για πάροτλετ, αν και δεν έχει οριζόντια κάγκελα για να σκαρφαλώνουν και έχει μικρό ύψος(νομίζω γύρω στα 37 εκ. Οι περισσότερες);
 
Στις 60αρες ειναι αποσπωμενη η σχαρα αλλα οχι στις 76αρες.

Οι 76αρες κερδιζουν σε πλατος αλλα ειναι δυσκολότερο το καθαρισμα.
Και οι 2 εχουν συρταρακι, μεταλλικο οι 60αρες πλαστικο οι 76αρες.

Οποιο βαμμένο κλουβι και να παρεις θελει προσοχη για τυχον γρατζουνιες και καλο στεγνωμα στο πλυσιμο.
 
Οι δικές μου είναι 76 επί 45 επί 45 αν δεν κανω λάθος. Είναι μια χαρά. Πολύ άνετες και παρότι δεν έχουν οριζόντια κάγκελα, έχω βάλει σκαλιτσες κτλ και σκαρφαλώνουν όποτε θέλουν.
Για σχάρες κτλ σου απάντησε παραπάνω ο Αντώνης.
 
Μήπως θα ήταν καλύτερα να προτιμήσω ιταλικής μάρκας ζευγαρώστρα με ανοξείδωτα κάγκελα και προσθαφαιρούμενη σχάρα και συρτάρι, με διαστάσεις 58x30x37εκ. ή όχι; Πάντα σαν ποιότητα αναφέρομαι, ανεξάρτητα από την τιμή.
 
Θα πω αυτό που λέω παντα, όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερα. Τα δικά μου πάροτλετ δε ζουν σε κλουβί αλλά αυτό που έχουν για ύπνο και ξεκούραση είναι κλούβα 65Χ65Χ80 (ωφέλιμος χώρος).
 
Back
Top