Γενικά Ποιες είναι οι τιμές των καναρινιών φωνής;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tasos269
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

tasos269

PB New Member
Εγγραφή
16 Σεπ 2019
Μηνύματα
33
Πόλη
Νέα Ιωνία Μαγνησίας
Τελικα ζηταει οτι θελει ο καθενας; η υπαρχει ενας οδηγος στις τιμες των καναρινιων φωνης; Στο βολο τιμες ξεκινανε απο 45 ευρω τα απλα εως 50 με 60 τα timbrado και malinois . Θα με ενδιεφερε να μαθω τιμες και απο αλλες περιοχες και ιδιαιτερα αν υπαρχει καποιος απο λαρισα
 
Μιλαμε για δαχτυλιδωμενα και βαθμολογημενα πουλια Τασο;
Βαθμολογημενα δεν ξερω αν ειναι δαχτυλιδια συλλογων εχουν
[automerge]1569092699[/automerge]
Βαθμολογημενα δεν ξερω αν ειναι δαχτυλιδια συλλογων εχουν
Γενικα η επαρχεια δουλευει με τις γεννες των καναρινοφιλων. Στο βολο μονο δυο μαγαζια εχω δει να φερνουν καναρινια συλλογων
[automerge]1569092919[/automerge]
Δεν ξερω αν ατομα απο επαρχεια περνουν μερος σε διαγωνισμους συλλογων στην Αθηνα η στην θεσσαλινικη
 
Τελευταία επεξεργασία:
εδω αθηνα αν παρεις απο ιδιοτη τιμπραντο εχουν τα αβαθμολογητα 30 τα βαθμολογημενα πανω απο 50 αναλόγως τους βαθμους και τηνηλικια του πουλιου
 
Στην Κοζάνη που μένω το πωλούν ανάλογα το είδος δηλαδή άλλη τιμη ένα μοζαικ άλλη τιμη ένα γκλόστερ και άλλη τιμη ένα tibrato κλπ
Εγώ αγόρασα ένα αχάτη με δαχτυλίδι φετινό και τον πήρα 15 ευρω. Επίσης το πωλούν και αναλογα το φύλο
 
Δεν ξερω αν ατομα απο επαρχεια περνουν μερος σε διαγωνισμους συλλογων στην Αθηνα η στην θεσσαλινικη
Και βέβαια. Αλλα υπάρχουν και οι τοπικοί διαγωνισμοί που διοργανώνουν οι σύλλογοι που είναι στην κεντρική Ελλάδα (Λάρισα-Κατερίνη).
 
Όσο αναφορά τα Timbrado...
Τα πουλιά που έχουν δακτυλίδι συλλόγου ξεκινούν τα θηλυκά από 25 έως 40€ τα αρσενικά έως 85 βαθμούς σε διαγωνισμό
Τα 40€ και από εκεί υπολογίζεις 10€ επάνω περίπου ανά βαθμό.
Ένα Timbrado μπορεί να φτάσει τα 90€ η και 100€ ανάλογα την βαθμολογία
 
Καλησπέρα,

Γενικά ο καθένας πουλάει όσο θέλει.. Τιμπραντο χωρίς διαγωνισμό δεν είναι τιμπραντο, αυτή είναι η δική μου γνώμη

25 ευρώ δίνουν τα απλά τιμπραντο, από 50 ξεκινάνε τα βαθμολογημένα, εξαρτάται τους βαθμούς
[automerge]1569150705[/automerge]
 
Τελευταία επεξεργασία:
Γενικά ο καθένας πουλάει όσο θέλει.. Τιμπραντο χωρίς διαγωνισμό δεν είναι τιμπραντο, αυτή είναι η δική μου γνώμη

Ένα τιμπράντο από βαθμολογημένους γεννήτορες που σε όλη την εκπαίδευση τα σπάει και τα 15 λεπτά του διαγωνισμού δε θα τραγουδήσει επειδή έτσι του κάπνισε, είναι ή δεν είναι τιμπράντο;

Ένα πουλάκι που είναι από άριστους γονείς και είναι και το ίδιο εξαιρετικό αλλά ο εκτροφέας δεν ενδιαφέρεται για διαγωνισμούς και όλη την αγοραπωλησία που τους συνοδεύει είναι ή δεν είναι τιμπράντο;

Κάτι τέτοια σλόγκαν όπως αυτό υπάρχουν μόνο και μόνο για να μένουνε οι τιμές ψηλά και να βγαίνει μπόλικο μαύρο χρήμα.
Ξέρω τουλάχιστον 4 εκτροφείς, οι δύο είναι και σε σύλλογο, οι οποίοι έχουν στις εκτροφές τους άριστα πουλιά βαθμολογημένα και οι οποίοι βγάζουν εξίσου καλά πουλιά απλά δεν ασχολούνται με διαγωνισμούς γιατί.. Έτσι. Αλλά τους αρέσει το χόμπι και θέλουν να έχουν σωστά πουλιά. Και οι πρώτοι - πρώτοι που ζητάνε πουλιά από αυτούς όταν θέλουν να ανοίξουν τα αίματα είναι οι... Πρωταγωνιστές των διαγωνισμών.

Για να μην παρεξηγηθώ, είμαι απόλυτα οκ με το να ζητάει ο καθένας όσα θέλει ειδικά όταν μιλάμε για ποιοτικά, δουλεμένα και βαθμολογημένα πουλιά.ωστόσο αφορισμοί του τύπου ότι όσοι δεν ασχολούνται με διαγωνισμούς δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν ισάξια πουλιά δε στέκουν και αποσκοπούν μόνο στη δημιουργία άγραφων νόμων τύπου "50 + 10 ευρώ για κάθε βαθμό μετά τους 85 ". Αυτό δεν είναι λογική ανθρώπων που κάνουν το χόμπι τους, αλλά λογική... Καρτέλ. Ξεκάθαρα.
 
Καλησπέρα @patrickios,

Δεν θα διαφωνήσω σε αυτά που είπες γιατί δεν είναι λάθος, απλά θα συμπληρώσω κάτι..

Οκ, έχεις δυο καλούς γονείς με ένα εξαίρετο αρσενικό που τα λέει καλά, ποιος κρίνει όμως ότι τα λέει σωστά; Στο δικό σου αυτί μπορεί να είναι όντως πολύ κάλο ενώ σε κάποιου άλλου να μην είναι τόσο καλό ή το πουλί να τα λέει γρήγορα και ούτω καθεξής...

Για κάποιον που θέλει ένα απλό πουλάκι για να κελαηδάει γιατί να μπει σε αυτή τη διαδικασία;

Κι εγώ το χόμπι μου κάνω αλλά κάποιος δεν πρέπει να κρίνει όλη την προσπάθεια που κάνω όλο το χρόνο;

Όσο αναφορά για τον διαγωνισμό, εκεί είναι άλλο κομμάτι.. υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί ένα πουλί να μην πει καθόλου, να ξεκινήσει καθυστερημένα κλπ..
 
Θα συμφωνήσω με όλα αυτά πού ανέφερες @patrickios αλλά.
Η συζήτηση αυτή έγινε και παλιότερα με απορία δική μου μετά από προσπάθεια μου να αποκτήσω ανεπιτυχώς δυο φορές καναρίνια Timbrado.
Για να είσαι σίγουρος ότι είναι Timbrado θα πρέπει να έχει δακτυλίδι συλλόγου και φίσα, γιατί ένας ανίδεος σαν και εμένα μπορεί να την πατήσει οπός και την πάτησα.
Η τιμές που ανέφερα είναι ενδεικτικές και μου τής έδωσε εντελώς πληροφοριακά ένα μέλος του φόρουμ που τον ρώτησα.
Του ζήτησα να του αγοράσω ένα ζευγάρι και εκείνος προσφέρθηκε να μου τα χαρίση.
Δεν βλέπω κάποιο καρτέλ εδώ μέσα πάντως.
 
Αρχικά να πω ότι πήρα αφορμή από το ποστ του φίλου @billdere επειδή ανέφερε μια στερεότυπη έκφραση που κυκλοφορεί ευρέως και τυγχάνει να με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε αυτόν.
Κι εννοείται @Pavlos Kiriakou ότι μιλώντας για ''καρτέλ'' εννοώ διάφορες κλίκες ''μεγαλοεκτροφέων'' κι όχι άτομα του petbirds. Άλλωστε από τους εκατοντάδες εκτροφείς τιμπράντο είναι ελάχιστοι αυτοί που γράφουν εδώ.

Να εξηγήσω λοιπόν λίγο καλύτερα τι εννοώ.

Δε λέω προφανώς ότι τα βαθμολογημένα πουλιά είναι ''ότι να'ναι'' ή ότι είναι χωρίς νόημα οι διαγωνισμοί και ότι οποιοδήποτε random πουλί είναι ισάξιο. Από την άλλη όμως δε συμφωνώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση πουλί μη βαθμολογημένο να είναι σωστό ή ισάξιο με ένα βαθμολογημένο. Κι αυτό το συμπέρασμα προκύπτει μέσα από αρκετά χρόνια και προσωπικής ενασχόλησης αλλά και συζητήσεων με εκτροφείς που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς.

Οπότε αν είναι ντε και καλά να υπάρχει μια στερεότυπη έκφραση που να είναι όμως απολύτως πραγματική, θα έλεγα ότι " εάν ένας αρχάριος θέλει να είναι σχετικά σίγουρος ότι παίρνει ένα σωστό timbrado, καλό θα ήταν να πάρει ένα βαθμολογημένο πουλί από εκτροφέα συλλόγου". Αυτό όμως ούτε τον καλύπτει στο 100%, ούτε και είναι ο μοναδικός δρόμος. Μπορεί για παράδειγμα απλά να έχεις φίλο (ή να είναι φίλος φίλου κτλ) ένας πολύ καλός εκτροφέας και να σου δώσει πολύ φθηνά ή και να σου χαρίσει ένα πολύ καλό πουλάκι.

Επίσης, καλό είναι όσοι έχουν καθιερώσει τέτοιου είδους θέσφατα, να σας πούνε ότι οι ίδιοι είναι αυτοί που όταν δεν τους βολεύουν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών αμφισβητούν την κρίση και την αντικειμενικότητα των κριτών! Η έκφραση ''με χαντάκωσε'' επαναλαμβάνεται συνεχώς τις μέρες μετά τους διαγωνισμούς. Πως λοιπόν υποστηρίζουν ότι τιμπράντο είναι μόνο αυτό που το λέει ο κριτής και θέλουν 100ευρα όταν οι ίδιοι συχνά πυκνά αμφισβητούν τα αποτελέσματα.

Επίσης, ακόμα και να πάρουμε ως υπόθεση ότι ένα πουλάκι είναι πράγματι αστέρι 93 βαθμών, ποιος εγγυάται ότι θα είναι το ίδιο την επόμενη χρονιά μετά την πτερόρροια όταν θα θέλεις να σου δασκαλέψει τα μικρά. Ή αν πάρεις για δάσκαλο μεγαλύτερο σε ηλικία πουλί, που ξέρεις ότι η τωρινή του κατάσταση είναι ίδια με αυτό που περιγράφει η φίσα του και αφορά μια 2ετία - 3ετία πριν. Θα έπρεπε λοιπόν όσοι είναι τόσο απόλυτοι με τα βαθμολογημένα πουλιά, να πηγαίνουν για επανέλεγχο τα πουλιά στους κριτές (ως μη διαγωνιζόμενα) για να πιστοποιήσουν ότι παραμένουν αναλλοίωτα. Λίγοι το κάνουν, η πλειοψηφία όμως; Μπα.

Με λίγα λόγια, σαφώς και εάν θέλουμε να έχουμε σωστά πουλιά πρέπει να ξεκινήσουμε με καλούς γεννήτορες και οι διαγωνισμοί είναι μια καλή οδός για να βρούμε τέτοια πουλιά. Δεν μας εξασφαλίζει όμως στο 100%. Το πιο σημαντικό είναι να ψαχνόμαστε μόνοι μας, να μαθαίνουμε όσα περισσότερα μπορούμε για το είδος που θέλουμε να ασχοληθούμε και να είμαστε και λίγο τυχεροί ώστε να γνωρίσουμε σωστούς εκτροφείς που θα μας βλέπουν ως φίλους χομπίστες και όχι ως πελάτες.
Και δεν είναι ότι πετάω σε ένα συννεφάκι, το παίζω υπεράνω χρημάτων κτλ... Κι εγώ έχω δώσει τριψήφιο ποσό για τιμπράντο - δάσκαλο αν και πήρε μόλις 87 βαθμούς γιατί πολύ απλά εμπιστεύομαι το συγκεκριμένο άτομο, αλλά έχω πάρει και δωρεάν από φίλο το δεύτερο δάσκαλο που είναι πουλάκι 92 βαθμών.
Κι εγώ έχω δώσει ακριβά μερικά πουλιά αν και αβαθμολόγητα γιατί αυτοί που πήραν ξέρουν τι πουλιά είναι, έχω χαρίσει όμως κιόλας βαθμολογημένα πουλιά με 89 και 90 βαθμούς σε άτομα που ήθελαν απλά ένα τιμπράντο. Όλα λοιπόν σχετικά είναι.
 
@patrickios, Ωραία όλα αυτά αλλά τι θα συμβουλευες τον @Pavlos Kiriakou που δεν έχει φίλους εκτροφείς που να εμπιστεύεται ( και την έχει πατήσει ήδη μια φορά) να πάρει ένα πουλί με την φίσα του και ας είναι και 80αρι ή να εμπιστευτεί πάλι κάποιον άγνωστο;
Γνώμη μου ότι όταν θέλεις να ξεκινήσεις σοβαρά για φτάσεις κάπου η φίσα είναι απαραίτητη...
Καλό το ποδόσφαιρο αλάνας αλλά πρέπει να παίξεις πραγματικούς αγώνες έστω και ερασιτεχνικά για να πεις ότι είσαι ποδοσφαιριστής.
 
@patrickios, Ωραία όλα αυτά αλλά τι θα συμβουλευες τον @Pavlos Kiriakou που δεν έχει φίλους εκτροφείς που να εμπιστεύεται ( και την έχει πατήσει ήδη μια φορά) να πάρει ένα πουλί με την φίσα του και ας είναι και 80αρι ή να εμπιστευτεί πάλι κάποιον άγνωστο;
Γνώμη μου ότι όταν θέλεις να ξεκινήσεις σοβαρά για φτάσεις κάπου η φίσα είναι απαραίτητη...
Καλό το ποδόσφαιρο αλάνας αλλά πρέπει να παίξεις πραγματικούς αγώνες έστω και ερασιτεχνικά για να πεις ότι είσαι ποδοσφαιριστής.

Γιάννη νομίζω ότι ήμουν υπερ-αναλυτικός ως προς το τι ακριβώς εννοώ κι έχουν απαντηθεί ήδη αυτά τα ερωτήματα.

Σαφώς και όταν ξεκινάει κάποιος χωρίς καθόλου γνωριμίες και γνώσεις, η πιο safe οδός είναι να πάρει ένα βαθμολογημένο πουλάκι από διαγωνισμό.

Οι ενστάσεις μου είναι 1ον ότι και πάλι δεν υπάρχει 100% εξασφάλιση (και δεν εννοώ ότι υπάρχει έστω 90% αλλά πολύ λιγότερη) και 2ον ότι δεν ισχύει σε καμία των περιπτώσεων ότι πουλάκι που δεν έχει κριθεί δεν είναι τιμπράντο (από εκεί ξεκίνησε η κουβέντα) και ότι δεν μπορεί να υπάρχουν εξίσου καλά πουλιά από εκτροφείς που δε γουστάρουν να συμμετέχουν σε διαγωνισμό για τους χ, ψ λόγους.

Και ενδεικτικά ανέφερα 2-3 παραδείγματα που είναι πραγματικά και συχνά και μπορώ να αναφέρω άλλα τόσα που να δείχνουν ότι όλα είναι εντελώς σχετικά. Εδώ υπάρχουν πουλάκια που στον τοπικό διαγωνισμό έχουν πάρει 85 και στο πανελλήνιο το ίδιο πουλάκι 92. Και δεν εννοώ ότι έκανε λάθος κάποιος κριτής αλλά ότι είναι εντελώς φλου το τι θα πει το πουλάκι εκείνη τη στιγμή.
Επίσης υπάρχουν εκτροφείς με διακρίσεις (κι έχω πάει στα εκτροφεία τους) που για δασκάλους έχουν πουλιά με βαθμολογία 84 και 85 στο διαγωνισμό. Δε νομίζω να είναι κουτοί και να μην κρατούσαν τα πουλιά με 90+ βαθμολογία για δασκάλους. Απλά ξέρουν ότι ο διαγωνισμός είναι η αποτύπωση μιας στιγμής, ξέρουν να ακούν τα πουλιά τους και κρατάνε αυτά που θεωρούν καλύτερα παρατηρώντας τα επί μήνες και όχι επί ένα 15λεπτο.

Δεν λέω ότι ένα πουλάκι με καλή βαθμολογία μπορεί να είναι χάλια. Απλά λέω ότι κι ένα πουλάκι που δεν έχει κριθεί ή δεν τραγούδησε στο διαγωνισμό ή.. Έτρωγε αντί να κελαηδάει μπροστά στον κριτή, μπορεί να είναι εξίσου καλό. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω.

Και στην τελική, σημασία δεν έχει αν θα λέγεσαι ποδοσφαιριστής αλλά αν ξέρεις να παίζεις καλή μπάλα, έστω στην αλάνα.
 
Επ' ευκαιρία και μια πολύ αξιόλογη σελίδα για ΤΙΜΠΡΑΝΤΙΣΤΑΣ απο τον Ισπανο εκτροφέα και κριτή Pizarro Pintado .
https://canariculturapizarro.es.tl/El-olvidado-e-infravalorado-ejemplar-de-86-puntos.htm
Δεν πρόκειται για συλλογή άρθρων απο το δύκτιο αλλα για εμπειρίες και γνώσεις χρόνων γύρο απο το αντικείμενο.
 
Τα καναρίνια Timbrado είναι ράτσα και το χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι ο τρόπος που τραγουδάει. Οπός και ο τρόπος που τραγουδάει ένα Μαλινουά πολύ από εσάς το αναγνωρίζετε χωρίς να χρειάζεται να το δείτε.
Η εκπαίδευση που τους γίνεται και το πόσες νότες λένε από ότι κατάλαβα τους ανεβάζει βαθμολογία.
Η βαθμολογία είναι η ανταμοιβή τού εκτροφέα, ο κόπος του, κάποιος το κάνει για την συμμετοχή και κάποιος για την τσέπη του.
Σήμερα πέρασα από ένα πετ και πουλούσε κοινά καναρίνια 30€ και αχάτες 60€ καναρίνι το ένα καναρίνι και το άλλο.
Γιατί αυτή η διαφορά;
Σίγουρα υπάρχουν και μι βαθμολογημένα πουλιά που τραγουδάνε καλλίτερα από αυτά με βαθμό αλλά πώς να το αποδείξεις σε κάποιων που δεν μπορεί να ξεχωρίσει μορφολογικά η ακουστικά μια ράτσα;
[automerge]1569273339[/automerge]
Με όλο τον σεβασμό προς της γνώσης σάς θα σας φέρω ένα παράδειγμα.
Πόση από το φόρουμ ξέρουν να ξεχωρίσουν ένα Ζαργό από μια Χιόνα ένα Μοσχό από ένα Χταπόδι.
Έχω δει πάμπολλες φορές να πουλάνε ψαράδες τη Χιόνα για Ζαργό και τόν Μοσχό για χταπόδι.
Πολύ θα το καταλάβουν μόνο όταν το γευτούν και κάποιοι δεν θα το πάρουν ποτέ χαμπάρι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Σήμερα πέρασα από ένα πετ και πουλούσε κοινά καναρίνια 30€ και αχάτες 60€ καναρίνι το ένα καναρίνι και το άλλο.
Χοντρικά θα έλεγα, και τα δυό αυτοκίνητα είναι. Και η ΡΟΛΣ και το ΣΚΟΝΤΑ. Δεν βρίσκεις καμμιά διαφορά ;

Πόση από το φόρουμ ξέρουν να ξεχωρίσουν ένα Ζαργό από μια Χιόνα ένα Μοσχό από ένα Χταπόδι.
Έχω δει πάμπολλες φορές να πουλάνε ψαράδες τη Χιόνα για Ζαργό και τόν Μοσχό για χταπόδι.
Πολύ θα το καταλάβουν μόνο όταν το γευτούν και κάποιοι δεν θα το πάρουν ποτέ χαμπάρι.
Mεγάλα παιδιά είμαστε και μπορούμε να κάνουμε αβίαστα τις επιλογές μας.
Οποιος όμως θέλει να μην τρώει σε όλη του την ζωή το μοσκιό για χταπόδι διαβάζει, μαθαίνει και μπορεί να βρεί τις διαφορές.
Γι' αυτό, όσοι προσφέρουν κάτι απο το χρόνο τους, για να έχουν κάποιοι άλλοι την δυνατότητα να μάθουν, έχω την γνώμη οτι καλόν είναι να βρίσκονται στην θέση που τους αρμόζει.
 
Το έχω αναφέρει πολλές φορές ότι εκτιμώ τόν χρόνο και την διάθεση πού έχετε για την αφιλοκερδώς μετάδοση της γνώσης σας.
Νομίζω Μάκη ότι ποτέ το ύφος μου δεν στέρησε την θέση που αρμόζει σε κάποιους.
Πάντα μιλώ καί τοποθετούμε με βάση αυτά που έμαθα από εσάς.
Και η μάθηση είναι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ.
Υπάρχουν διάφορες απόψεις καί διάφορη χαρακτήρες όπως και κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του τρόπο να μεταφέρει και να αντιλαμβάνεται κάτι, μετά με βάση τις προσωπικές του εμπειρίες και την γνώση που αποκτά σχηματίζει την δική του άποψη που μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική με αυτήν που έχει κάποιος τρίτος ενδεχομένως.
Διαφορετική δεν σημαίνει λάθος άποψη.
 
Back
Top